Ιστορία - Πολιτισμός: Καλύτερη ζωή, σημαίνει καλύτερη επικοινωνία

  • 24/09/2012 -
  • |

Ιστορία - Πολιτισμός: Καλύτερη ζωή, σημαίνει καλύτερη επικοινωνία

Προσπαθώ μέρες τώρα να βρω τον ιδανικό τρόπο να κάνω την αρχή ... να σας συστηθώ καινα σας παρουσιάσω μέσα σε λίγες γραμμές τη θεματολογία που θα αναπτυχθεί σε αυτή τη στήλη. Είναι άλλωστε γνωστό ότι: “Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” ... όπως έλεγε ο φιλόσοφος Πλάτωνας... Και καθώς οι μουσικοί λένε ότι αν η πρώτη νότα που θα βγάλεις από το στόμα σου δεν πατήσεισωστά στον τόνο, τότε έχασες όλο το τραγούδι.... Εγώ ψάχνω να βρω τον τόνο.

Καταλαβαίνετε λοιπόν το άγχος μου, την αγωνία μου και την αμηχανία μου σε αυτές τις πρώτες γραμμές της επικοινωνίας μας. Και αυτό ενισχύθηκε όταν διάβασα την εξής άποψη που λέει ότι:"Ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους άλλους και με τον εαυτό μας είναικαθοριστικός για την ποιότητα της ζωής μας"του Anthony Robbins (Αμερικανού συγγραφέα αυτοβοήθειας).

Αλλά έχοντας σχεδόν καθημερινά τον Χάρη απέναντί μου, να χαμογελάει και να μου εύχεται καλημέρα με την εγκάρδια ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει και την ευγένεια ψυχής πουτον πλημμυρίζει κατάλαβα ότι αν ακολουθήσω μεταξύ άλλων και αυτές τις αρχές, που κι εγώ ασπάζομαι, δεν θα σας απογοητεύσω. Κι αυτό γιατί παρόλο που τα μονοπάτια της ζωής και των επιμέρους κύκλων της μπορεί να φαίνονται δύσβατα, αν όμως πορεύεται κανείς με αυτά τα εφόδιακαι την σφραγίδα της αλήθειας, τότε σίγουρα θα ανακαλύψει νέες πύλες που εσωκλείουν τοπαρελθόν και γίνονται αρωγοί για το μέλλον. Με την ενεργή συμμετοχή σας όχι μόνο ως αναγνώστες, αλλά και σαν συνομιλητές σε καφέ κάτω από την Ακρόπολη, είμαι σίγουρη για την επιτυχία της επικοινωνίας μας. Και όπως λέει μια βραζιλιάνικη παροιμία: ζωή είναι η τέχνη της επικοινωνίας. ¶ρα, έχοντας επικοινωνία, θα έχουμε ζωή και όσο καλύτερη επικοινωνία τόσο καλύτερη θα γίνεται η ζωή μας.

Αυτός είναι και ο στόχος μας ...Υπέρ-αισιόδοξο? μπορεί ... Αλλά νομίζω αξίζει να το προσπαθήσουμε ...Από εδώ λοιπόν θα προβάλλονται θέματα ιστορικής και πολιτιστικής αξίας με ό,τι αυτόμπορεί να συνεπάγεται. Κι επειδή τα θέματα και το υλικό είναι τόσο χαοτικά όσο δεν φαντάζεστε,θα χρειαστεί η συμμετοχή σας για να τα ταξινομήσουμε και να δαμάσουμε την μεγάλη γκάμαπληροφοριών και γνώσεων του παρελθόντος. ¶ξιο κρίνεται η πορεία και τα πεδία έρευνας και προβολής να πηγάζουν από τις δικές σαςανησυχίες, τους προβληματισμούς σας και τις ενστάσεις σας. Η ελεύθερη έκφραση της άποψης σαςθα καταστεί το εργαλείο για το χτίσιμο αυτής της στήλης. Με μεγάλη χαρά θα συμμεριζόμαστε τηνκαθοδήγηση σας και θα απολαμβάνουμε το ταξίδι, στο οποίο θα μας συμπαρασύρετε.

Ας αρχίσει λοιπόν αυτό το ταξίδι ... και όπως λέει ο ποιητής ...... να εύχεσαι ναναι μακρύς ο δρόμος,γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώση ...Κ. Π. Καβάφης - Ιθάκη


4 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

25/09/2012 - 10:09 - greg: Πολυ ωραια λογια απο μια σπουδαια προσωπικοτητα.περιμενουμε με αγωνια τα θεματα αυτης της ενοτητας!καλη αρχη κ.Καρλη!

27/09/2012 - 01:26 - οδυσσεας: Πολύ καλή σκέψη και σίγουρα και η εκτέλεση θα είναι άξια της πνευματικής σου ανησυχίας.Καλή αρχή Δημητρα.

28/09/2012 - 21:53 - Γιώτα: μπράβω δημητρουλα πάραπολλή ωραίο....καλή αρχή!

08/10/2012 - 17:39 - βαγγελης: Δήμητρα με έκανες να συγκινηθώ να σκιρτήσει η καρδιά μου και να φουσκώσουν με υπερηφάνεια τα στήθη μου. Σε ευχαριστώ που είσαι φίλη μου.
Υγ: Εύχομαι το ταξίδι να είναι μακρύ….. Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβηθείς.

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper