Νίκος...Ανοχής: Κοινωνικό σχόλιο απο τον Νίκο Κεραμίδα

  • 24/09/2012 -
  • |

ΓΕΛΙΑ «ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ»

Περίληψη προηγουμένου

Λίγη ώρα πριν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναγκαζόταν εκ νέου με επιτακτική προτροπή της τρόικας να ψαλιδίσει μισθούς και συντάξεις μικροσυνταξιούχων για να εξασφαλίσει τα 11,5 δις .

Αγωνιωδώς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα βρίσκονταν στον δρόμο, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είχε πέσει και θέμα υποχρεωτικής 6ημερης εργασίας με 18ωρη επίπονη και απλήρωτη απασχόληση.

Βρισκόταν σε τέτοια πίεση και σύγχιση που δεν ήξερε ανπρέπει να κλάψει ή να γελάσει!

Η συνέχεια επί της οθόνης….

Του Νίκου Κεραμίδα

«Γιατί χαίρεται ο Στουρνάρας και χαμογελά πατέρα;» Αν η μόλις 18 μηνών κόρη μου δεν έβλεπε μανιωδώς στο ΝIKELODEONτον Μπομπ τον Σφουγγαράκι» και παρακολουθούσε δελτίο ειδήσεων του MEGA και «Πρετεντέρη τον Μεγκαλίσιους» θα αναρωτιόταν και δικαιολογημένα. Είναι από αυτές τις αφοπλιστικές ερωτήσεις των παιδιών ξέρετε που συνήθως φέρνουν σε φοβερή αμηχανία τους μεγάλους. Άντε να εξηγήσεις σε ένα παιδί γιατί χαίρεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τους ομολόγους του στοEurogroup, και πες ότι οι ομόλογοι του είχαν κάθε λόγο να ξεκαρδίζονται στα γέλια… ο Στουρνάρας;

Ωστόσο κατά βάθος πρέπει να ομολογήσω ότι μου άρεσε ως έικονα. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι η πρώτη φορά που βλέπω άνθρωπο να γελάει απροκάλυπτα έτσι με την ψυχή του, σε μία κοινωνία που καταρρέει,ένα σύστημα ευτελώς συνυπάρχον και ένα λαό πνευματικά και βιολογικά υποσιτισμένο.

Ξαφνιάζεσαι ευχάριστα να ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν ακόμα γύρω μας χαρούμενοι άνθρωποι.

Αν το έβλεπα βέβαια από αντιπολιτευτικής πλευράς, με οπτική, για παράδειγμα «ΣΥΡΙΖΑ», θα έλεγα ότι ι ο εν λόγω κύριος χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Κακοηθέστατο!

Και ιστορικώς οι Έλληνες ανέκαθεν είχαν μια αντιφατική συμπεριφορά. Ως πειραματόζωο της Ευρώπης, έχοντας ως παρακαταθήκη ακρογωνιαίους λίθους πολιτισμού, η καταλληλότερη αντίδραση δεν θα ήταν παρά μόνο αυτή. Ένας υπουργός Οικονομικών που ενώ την ίδια στιγμή καταργεί κάθε επίδομα κοινωνικήςπρόνοιας παράλληλα κοντεύει να κατουρηθεί από τα γέλια.

Και μακάρι το παράδειγμα του να ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι υπουργοί της Κυβέρνησης και αν δεν μπορούν ας τους βάλουν γέλια «κονσέρβα». Όπως στις αμερικάνικες κωμωδίες!

Επιτέλους αυτό το λόμπι του καθεστωτικούκαθωσπρεπισμού πρέπει να συνειδητοποιήσει τάχιστα ότι καταθλιπτικές μορφές εσωστρέφειας δεν οδηγούν πουθενά. Αντιθέτως διογκώνουν την ύφεση!

Και έρχεται η κα Μέρκελ καθημερινά πλέον καιεκμυστηρεύεται μπροστά στον τηλεοπτικό φακό ότι συμπάσχει τα μέγιστα με το δράμα των ελλήνων φορολογούμενων . Για να την σπάσει στον Στουρνάρα το κάνει βέβαια επειδή της βγήκε από τα αριστερά!! Σου είπε κανείς κυρά μου ότι θέλουμε να πληρώνει φόρους ημπουρζουαζία;; Ίσοι και όμοιοι είμαστε όλοι; Υπάρχουν και κόκκινες γραμμές. Δεν φτάνει που ο κάθε Μαζωνάκης (λέω εγώ) αναγκάζεται να κατεβάσει το κασέ του στα 150 Ευρώ το μπουκάλι και στα 85 αν είσαι αναγνώστης της εφημερίδαςτο «Πρώτο Θέμα».θα τον επιβαρύνουμε με κάθε λογής χαράτσια;

Να τα λέει ο Μανώλης Καψής στο twitterνα το δεχθώ. ΜανώληςKαψής είναι αυτός. Ολόκληρη καγκελάριος όμως να έχει τις ίδιες απόψεις;

Επί του θέματος​

Εκεί στην «Ελληνική Θεαμάτων» στο Παλλάς πιο πολλά παίρνουν οι ταξιθέτριες από την Αλεξίου και την Γαλάνη! Τουλάχιστον επί Γιαννίκου υπήρχε αξιοκρατία!!

Παρεμπιπτόντως ποιος είσαι εσύ κε Πλούταρχε;Το δόγμα Καραμανλή «σεμνά και ταπεινά» δε το πληροφορήθηκες ποτέ; Τι εγωκεντρισμός και υπεροψία είναι αυτή; Νομίζεις ότι είναι μαγκιά να δηλώνεις 675.352 Ευρώ παραπάνω τον χρόνο από την Γαλάνη και 650.288 Ευρώ από την Aλεξίου; Τι θέλεις να αποδείξεις; Ποιον κοροϊδεύεις; Κάτι τέτοια ακούει ο Στουρνάρας και πάει στις Βρυξέλλες και δεν μπορεί να κρατηθεί από τα γέλια.

Η θεωρία των άκρων:Δεν είναι σημερινή. Ανασύρεται εύκολα οσάκις συμπίπτουν η ρηχή αντισυστηματική ρητορεία της εξτρεμιστικής φασιστοειδούς Δεξιάς, με την επεξεργασμένη-διαφορετικής αφετηρίας και στοχεύσεων- αντισυστημική ιδεολογία της κλασσικής αριστεράς,όπως επισημαίνει πολύ εύστοχα ο πολύ καλός συνάδελφος Γιάννης Τριάντης στο άρθρο του στο «Παρών» της Κυριακής

Επίλογος

Χαμογελάτε γιατί είναι μεταδικό και το κυριότερο κάνει την Μέρκελ να ανησυχεί!


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper