Η Μαρία Λόη μας φτιάχνει Πικάντικα πιτάκια με κιμά.... Η πρόταση της εβδομάδας...

Η Μαρία Λόη μας φτιάχνει Πικάντικα πιτάκια με κιμά.... Η πρόταση της εβδομάδας...

Τι έχουμε:

 

Για τη ζύμη:

1/2 κιλό αλεύρι

1 φλιτζ. γάλα

3 κουταλιές λάδι ελιάς

1 αβγό

στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

 

Για τη γέμιση:

½ κιλό κιμά (½ μοσχαρίσιο-

½ αρνίσιο)

3 ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

2-3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

½ φλιτζ. λάδι ελιάς

1 κουταλάκι πάστα ντομάτας

1 κουταλάκι μπούκοβο

½ κουταλάκι ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

αλάτι

πιπέρι

 

Για το γαρνίρισμα

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 αλεύρι, για την επιφάνεια εργασίας

λάδι ελιάς, για το άλειμμα των ταψιών


Τι κάνουμε:

 Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το λάδι, το αβγό, το αλάτι και τα χτυπάμε με αναδευτήρι, έως ότου ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, κοσκινισμένο, και ζυμώνουμε, ώστε να ενωθούν σε σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα λίγο αλεύρι ή γάλα ακόμα.

 Σκεπάζουμε τη ζύμη με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.Στο μεταξύ σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σοτάρουμε τον κιμά, ανακατεύοντας, μέχρι να ασπρίσει.

 Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το μαϊντανό, την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο νερό, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε χοντρά φύλλα, πάχους περίπου 1/2 εκατοστού. Στρώνουμε κάθε φύλλο σε στρογγυλό λαδωμένο ταψάκι, μοιράζουμε από πάνω το μείγμα του κιμά και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν τα πιτάκια. Βγάζουμε τα ταψάκια από το φούρνο και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

 

 

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper