Γιατί έρχονται οι Αθηναίοι στη Χαλκίδα τα Σαββατοκύριακα;

Γιατί έρχονται οι Αθηναίοι στη Χαλκίδα τα Σαββατοκύριακα;

Είναι γεγονός που δε επιδέχεται αμφισβήτηση ότι η Χαλκίδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους Αθηναίους τα Σαββατοκύριακα και δεν είναι λίγοι αυτοί που εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα της Ελλάδας, για να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Έχετε σκεφτεί άραγε τι είναι αυτό που έλκει τους Αθηναίους στη Χαλκίδα και γιατί την προτιμούν ως προορισμό διασκέδασης σε σχέση με άλλες πόλεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσαν Χαλκιδέοι και Χαλκιδέες, που συναντήσαμε τυχαία στο δρόμο και μας είπαν ποια είναι, κατά τη γνώμη τους, τα πλεονεκτήματα της πόλης, που την καθιστούν εκδρομικό προορισμό.




Ο Παναγιώτης Γουνελάς δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να απαντήσει στο ερώτημα και μας είπε: "Η Χαλκίδα συνδυάζει τα πάντα, είναι κοντά στην Αθήνα, έχει θάλασσα και πολλές επιλογές στη διασκέδαση, για να καλύψει όλα τα γούστα. Αυτοί είναι οι λόγοι που την προτιμούν, όχι μόνο οι Αθηναίοι, αλλά και κάτοικοι άλλων πόλεων της Βοιωτίας και άλλων περιοχών."



Η Αναστασία Μπαμπέκου θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα την κοντινή απόσταση, που επιτρέπει στους Αθηναίους να πεταχτούν για βόλτα ακόμη και τις καθημερινές μέρες. Εκτός αυτού προσθέτει: "Επιπλέον διαθέτει πολλές καφετέριες, ουζερί και εστιατόρια, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τα γούστα οποιουδήποτε επισκέπτη."



Αν υπήρχε περισσότερη προβολή από φορείς της πόλης, όπως ο Δήμος, θα έρχονταν ακόμη περισσότεροι επισκέπτες, πιστεύει ο Γιάννης Μαραγκός, ο οποίος τονίζει: "Η Χαλκίδα είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, με πολλές επιλογές στη διασκέδαση και να διαφημιστεί κατάλληλα θα ... βουλιάξει από τον κόσμο."



Στην θάλασσα και στα μαγαζιά της παραλίας εστιάζει η Ειρήνη Αντωνίου, η οποία επισημαίνει: "Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα, από το να απολαμβάνεις τον καφέ σου και να έχεις μπροστά του ...πιάτο την θάλασσα του Ευβοϊκού. Αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση θα είχαμε καθημερινά πολλούς επισκέπτες στη Χαλκίδα από την Αθήνα. Η απόσταση είναι κοντινή και αν δεν ήταν τόσο ακριβή η βενζίνη θα έρχονταν για βόλτα πολλοί άνθρωποι."

 


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper