Γιώργος Παπανδρέου: Η εφορία, τα χρέη, η δημοπρασία και το… ιστορικό σπίτι στο Καστρί

Η Σοφία Παπανδρέου, από τον Καναδά όπου ζει, δείχνει ασυνεπής στην πληρωμή των φόρων της. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, οι οφειλές της κυρίας Παπανδρέου προέρχονται από απλήρωτους φόρους εισοδήματος και, κυρίως, φόρους ακινήτων για τη βίλα στο Καστρί και τις υπερπολυτελείς μεζονέτες που έχει χτίσει εκεί και τις οποίες νοικιάζει, μεταξύ άλλων, και στον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπα Νικόλαο!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη διετία 2012-2013 έχουν βεβαιωθεί στην κυρία Παπανδρέου φόροι ύψους συνολικά 700.000 ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως στα ακίνητα. Για τα χρέη αυτά η φορολογική διοίκηση έχει ξεκινήσει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων και έμπειροι ελεγκτές θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει ήδη οι κατασχέσεις των ακινήτων στο Καστρί για να διασφαλιστεί το Δημόσιο ή τουλάχιστον οι κατασχέσεις των ενοικίων που πληρώνουν στην ιδιοκτήτρια ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ.
Θεωρούν, δε, πως αν από τον επόμενο κιόλας μήνα το χρέος παραμείνει στο ίδιο ύψος ή αυξηθεί, η Εφορία θα πρέπει να προβεί στα προβλεπόμενα από τον νόμο, τα οποία ισχύουν για τους απλούς πολίτες! Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως όταν απλοί πολίτες καθυστερούν να πληρώσουν για πάνω από 4 μήνες τους φόρους τους και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300.000 ευρώ αντιμετωπίζουν και ποινικές διώξεις.
Από 1.1.2014, μάλιστα, η εντολή προς όλες της ΔΟΥ είναι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 50.000 ευρώ και πάνω να ελέγχονται ως ύποπτοι για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και να ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.
Η βίλα των Παπανδρέου στο Καστρί είναι η μοναδική παγκοσμίως που έχει στεγάσει τρεις πρωθυπουργούς της ίδια οικογένειας.
Στη δήλωσή της η Σοφία Παπανδρέου αναφέρει ότι, όντως «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιo αλλά ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά». Υπάρχει και ένα άλλο μέρος το οποίο «προέκυψε παράλληλα αλλά και στη συνέχεια οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί».
Η κυρία Παπανδρέου, τονίζει επίσης, εδώ και πολύ καιρό, από το εξωτερικό που μένει έχει κάνει ενέργειες για την πώληση ακινήτου, οι οποίες, με την έλευσή της στην Ελλάδα, το αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και, έτσι, θα γίνει εφικτή η πλήρης εξόφληση όλων των φορολογικών της υποχρεώσεων.
Αναφέρει επίσης ότι παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε στην προσπάθειά της να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, δεν υπήρξε καμία πρόθεση αποφυγής έναντι αυτών και δεν ζητήθηκε καμία χαριστική ρύθμιση. Αντίθετα, τονίζει, δόθηκε αγώνας δρόμου για την απόλυτη τακτοποίηση των οφειλών. «Οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper