Θετικά μηνύματα και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & ΔΗΜ.ΑΡ.

Θετικά μηνύματα και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & ΔΗΜ.ΑΡ.

Θετική διάθεση για διάλογο επικράτησε στη σημερινή συνάντηση των αντιπροσωπειών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΔΗΜ.ΑΡ., όπως τόνισαν ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Βίτσας και ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΔΗΜ.ΑΡ., για ευρύτερη συνεργασία Κεντροαριστερών δυνάμεων και τη διαμόρφωση μίας εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης εξουσίας. 

Τόσο η αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. όσο και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανέπτυξαν τα 12 σημεία της επιστολής του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη και τα 9 της απάντησης του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, αντίστοιχα, και σε ορισμένα από αυτά διαπιστώθηκε συναντίληψη και εξετάστηκε η δυνατότητα ανάληψης κοινής δράσης σε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως στο θέμα των δασών, του αιγιαλού, των μεταναστών κ.ά. 

Σε όσα δεν βρέθηκε "κοινός τόπος" πρόκειται να συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες στα συλλογικά Όργανα των δύο Κομμάτων και εκφράστηκε η διάθεση να κλειστεί νέο ραντεβού στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Βουλή και, όπως επεσήμαναν οι κ.κ. Θεοχαρόπουλος και Βίτσας, το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συζητήθηκε, αλλά χωρίς να είναι προαπαιτούμενο για την έκβαση του διαλόγου. 

Η πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξέθεσε τη γνωστή θέση του Κόμματος, ότι η πρωτοβουλία για εμπλοκή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποσκοπεί στο να ανατραπεί η σημερινή Κυβέρνηση και οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές που αυτή εφαρμόζει, ενώ η αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε ότι, το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι της παρούσης και θα πρέπει να συζητηθεί στο κατάλληλο χρόνο, καθώς είναι θέμα ευρύτερης πολιτικής συζήτησης και όχι μόνο των δύο Κομμάτων. 

Ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ. επισημάνθηκε η αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή και πορεία της χώρας στην Ευρώπη και το Ευρώ, καθώς επίσης διατυπώθηκε η θέση του Κόμματος για την διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους. 

Ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Βίτσας, κατέστησε σαφές ότι τα "Κεντροαριστερά σενάρια" «ως ανάχωμα στη δυναμική ανατροπής της σημερινής κυβερνητικής εξουσίας» δεν αφορούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. μετείχαν - εκτός από τον γραμματέα του Κόμματος - ο γραμματέας της Κ.Ο., Δημήτρης Αναγνωστάκης και το μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας, Στέφανος Μανίκας. 

Εκτός του κ. Βίτσα, στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ήταν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κώστας Πουλάκης και της Κ.Ε., Χρήστος Στάικος.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper