Ρένα Δούρου: «Γράφουμε ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια Αττικής»

Ρένα Δούρου: «Γράφουμε ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια Αττικής»

Παρουσία του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, τελέστηκε πριν από λίγη ώρα, η ορκωμοσία της νέας Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου.

Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας των αιρετών της Περιφέρειας Αττικής, στο κλειστό Γυμναστήριο Δροσόπουλης Άνω Λιοσίων, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον». 

Η ίδια συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες «θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», τόνισε η κα. Ρένα Δούρου.

«Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», παρατήρησε, κλείνοντας την ομιλία της η Περιφερειάρχης Αττικής.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρούπολης Αθηναγόρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μανώλης Γλέζος, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Στρατούλης, Θοδωρής Δρίτσας, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Πάντζας, Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ηρώ Διώτη, Μαρία Καννελοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Θεανώ Φωτίου, Τζένη Βαμβακά, Φωτεινή Κούβελα, Άννα Χατζησοφιά, Μαρία Μπόλαρη, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Βίτσας, τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αριστείδης Μπαλτάς, Γιάννης Μηλιός, Γιάννης Μπαλάφας, Κώστας Πουλάκης, Δημήτρης Δαρειώτης, Κώστας Αθανασίου, Στάθης Λεουτσάκος, Τάσος Κορωνάκης, Ανδρέας Καρίτζης, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Σόφη Παπαδόγιαννη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χάρης Κωνσταντάτος, Γιάννης Θεωνάς, ο εκπρόσωπος του Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πάνος Σκουρλέτης, ο πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Χουντής, οι ανεξάρτητοι Βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα και Βασίλης Οικονόμου.

Επίσης, οι Δήμαρχοι: Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Ν. Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, Μάνδρας-Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος, Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, Φυλής Χρήστος Παππούς, Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Αγ. Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθώς και οι απερχόμενες Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα και Μαρία Καρακλιούμη.

Επίσης, παρέστησαν: ο Διπλωματικός Διευθυντής του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος Φώσκολος, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ορθόδοξων Αρμενίων Αγκόπ Αβακιάν, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου Σπύρος Φλογαΐτης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, η Πρόεδρος των Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου, η Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Δήμητρα Αλμπάνη, η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Το σπίτι του Ηθοποιού» Άννα Φόνσου.

Τέλος, το «παρών» έδωσαν: Αντιπροσωπεία των αγωνιζόμενων απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα κατοίκων Φυλής, Ελληνικού, Κερατέας και Γραμματικού.

Παρέστησαν, επίσης, Πρέσβεις, εκπρόσωποι Οργανισμών, Επιμελητηρίων, Συλλόγων και άλλων Αρχών και Φορέων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β? Αθήνας ,Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετέφερε τους θερμούς του χαιρετισμούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας Περιφερειακής Αρχής.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper