Προβάδισμα 6% για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έναντι της Ν.Δ.

Προβάδισμα 6% για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έναντι της Ν.Δ.

Σαφές προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην «πρόθεση ψήφου», σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με ποσοστό 18%. 

Κανένα άλλο Κόμμα δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην «πρόθεση ψήφου», με τη Χρυσή Αυγή να παραμένει τρίτο Κόμμα, έχοντας ποσοστό 6,5%. 

Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ να ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜ.ΑΡ., με 1%. 

Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται σε 21%, ενώ το διόλου ευκαταφρόνητο 10% της «πρόθεσης ψήφου» συγκεντρώνουν τα Λοιπά Κόμματα. 

Την ίδια στιγμή, υπέρ της προκήρυξης πρόωρων Εκλογών δηλώνει η μικρή πλειοψηφία των πολιτών, με αφορμή την Προεδρική εκλογή. Συγκεκριμένα, το 54% κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά, πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή. 

Ωστόσο, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η Κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ ταυτόχρονα το 59% κρίνει, πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά». 

Στο μέτωπο της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας είναι ουσιαστικά ισοδύναμοι, με το 20% να δηλώνει πως έχει θετική ή πολύ θετική γνώμη για τον Πρωθυπουργό, ενώ το 21% έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο πλέον αντιδημοφιλής αρχηγός είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με 64% πολύ αρνητική και 21% αρνητική άποψη για το πρόσωπό του, ενώ δεύτερος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (46% και 30% αντίστοιχα). 

Αρνητική φαίνεται πως είναι και η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες από τη ΔΕΘ, τόσο του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Πιο αναλυτικά, για τον Πρωθυπουργό, το 52% κρίνει πως «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής ανιπολίτευσης «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper