Στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ. Ανδρέας Λοβέρδος

Στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ. Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, παραβρέθηκε σήμερα στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα καίρια ζητήματα των Πανεπιστημίων σε άρτιο κλίμα.

Ένα πρώτο θέμα που έθεσαν οι Πρυτάνεις, αφορούσε στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων και, ως εκ τούτου, την αδυναμία λειτουργίας τους και ζήτησαν η επιπρόσθετη χρηματοδότηση να προκύψει για το 2015. «Πράγματι, η επιπρόσθετη χρηματοδότηση προβλέπεται για το 2015» όπως τους ενημέρωσε ο Υπουργός και τους έθεσε υπόψη τα επιπλέον ποσά που χορηγήθηκαν για το 2014. 

Ετέθη επίσης το ζήτημα της μείωσης της γραφειοκρατίας, ως προς τα οικονομικά των Ιδρυμάτων, τα οποία απεμπλέκονται καθώς οι ΕΛΚΕ έχουν βγει πλέον από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ αναμένεται να ρυθμιστεί και νομικά το θέμα με το επερχόμενο νομοσχέδιο.  

Ως προς τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, μετά και την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ, υπήρξε η σύμφωνη γνώμη ότι έγινε σωστή διαχείριση του θέματος, αναμένεται ωστόσο η τροποποίηση της ΚΥΑ.

Για το μείζον ζήτημα των μετεγγραφών, συμφωνήθηκε να ζητηθεί και η γνώμη της ΑΔΙΠ και να συζητηθεί εκ νέου ενόψει της επόμενης χρονιάς. 

Ως προς τους "λιμνάζοντες" φοιτητές, υπήρξε σύμπνοια για την αποκατάσταση του κύκλου σπουδών. 

Τέθηκαν ακόμη επί τάπητος, οι περικοπές στο πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ» για τις οποίες είναι αντίθετα τα Πανεπιστήμια και η αποψίλωση των Ιδρυμάτων από διδακτικό προσωπικό. Ο Υπουργός πρότεινε να αξιοποιηθούν οι ομότιμοι καθηγητές για τη διδασκαλία των μαθημάτων κατόπιν απόφασης του οικείου Τμήματος, ωστόσο, οι περισσότεροι εκ των Πρυτάνεων ήταν αρνητικοί ή επιφυλακτικοί.  

Οι Πρυτάνεις έθεσαν το θέμα της χρήσης των ταμειακών υπολοίπων για τους υποτρόφους για το οποίο, όπως τους ενημέρωσε ο Υπουργός, δε χρειάζεται τροπολογία.

Τέλος, ο Υπουργός έθεσε υπόψη στο Σώμα των Πρυτάνεων την τροπολογία η οποία θα ισχύσει από 01/01/2015 και θα δίνει στα Ιδρύματα της ευχέρεια να αποφασίζουν μόνα τους για τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα το οποίο έγινε αποδεκτό από όλους.

 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper