Θέμης Μάλλης: H αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του STAR και η άγνωστη παραίτηση της Ελεονώρας

Θέμης Μάλλης: H αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του STAR και η άγνωστη παραίτηση της Ελεονώρας

Στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία των δημοσιογραφικών εκπομπών, μια γνώριμη φιγούρα μαζεύει αθόρυβα προσωπικά αντικείμενα από το γραφείο. Είναι η τελευταία του μέρα στο κανάλι. Σε ένα μήνα, ο Θέμης Μάλλης θα έκλεινε δεκατέσσερα χρόνια στο Star. Επέλεξε, όμως, να αποχωρήσει. «Ένιωθα σαν να έχω βαρυστομαχιάσει και μπουκώσει από το ίδιο φαγητό. Aυτό συμβαίνει είτε από βαρεμάρα είτε από συνήθεια, αλλά μετά νιώθεις πάρα πολύ άβολα». Η τελευταία χρονιά του Θέμη στο Star ήταν και η πρώτη χωρίς τον Σταμάτη Μαλέλη.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος στο People, η συγκεκριμένη αποχώρηση προκάλεσε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο σταθμό. «Με τον Σταμάτη Μαλέλη ξεκίνησα να συνεργάζομαι το 2001. Σε επαγγελματικό επίπεδο, μου έδωσε τις πιο συγκλονιστικές και μοναδικές ευκαιρίες. Με άφησε να “παίξω” με τα πάντα, από την παρουσίαση μέχρι την αρχισυνταξία. Το μόνο που έκανε είναι να δίνει ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές. Την πρώτη χρονιά χωρίς τον Μαλέλη το Star υπέστη ένα σοκ. Άλλαζε την ταυτότητά του, αλλά δεν την είχε ακόμη έτοιμη. Έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς ταυτότητα. Όταν έφυγε ο Μαλέλης από το κανάλι, φάνηκε η “γύμνια” του ηγέτη. Είναι εντυπωσιακό το ότι η θέση του δεν αναπληρώθηκε ποτέ, αν σκεφτείς ότι στο Star δεν υπάρχει γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης».

Η άγνωστη παραίτηση της Ελεονώρας από το Star

Από πέρσι κιόλας, τόσο η Ελεονώρα Μελέτη όσο και ο Θέμης Μάλλης δήλωσαν την επιθυμία τους για μια μεγάλη αλλαγή όσον αφορά τη θεματολογία της εκπομπής. Μάλιστα, ο τίτλος «Restart», που είχαν στον αρχικό τους σχεδιασμό, έδειχνε ξεκάθαρα την πρόθεση της Ελεονώρας για ένα νέο και φρέσκο τηλεοπτικό ξεκίνημα. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν έγινε και η ομάδα συνέχισε με την ίδια συνταγή. «Συνεχίσαμε με μια συνταγή που είχε πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πήγαμε πίσω. Ήταν να ξεκινήσουμε κάτι διαφορετικό, που είχε συμφωνηθεί το Μάιο του 2013 τόσο με τον Σταμάτη Μαλέλη όσο και με τη διοίκηση του σταθμού. Όταν έφυγε ο Σταμάτης, το πράγμα άρχισε να αλλοιώνεται και πήγαμε στη λογική πως δεν θα κάνουμε πολλά νέα πράγματα και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ένα gossip ύφος. Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν, έγινε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τον τρόπο παρουσίασης αυτού του gossip περιεχομένου. Τον Ιανουάριο, όμως, ο σταθμός θέλησε να κάνει κάτι ακόμα πιο ξεχασμένο: Μας ζήτησε να απομακρύνουμε δύο ανθρώπους που δούλευαν για το Μελέτησέ Το και παράλληλα η εκπομπή να γίνει καθαρά gossip, όπως αυτές που βλέπαμε στην αρχή της δεκαετίας του 2000.

Τότε, η Ελεονώρα υπέβαλε την παραίτησή της κι εγώ ζήτησα να πάρω το υπόλοιπο της άδειάς μου και να μην επιστρέψω στο κανάλι. Μεσολάβησε ένα Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα η διοίκηση του σταθμού μάς τόνισε πως, αν σταματούσε η εκπομπή, αυτόματα θα έφευγαν από το Star δεκαπέντε άτομα που δούλευαν μαζί μας» αποκαλύπτει. Τελικά, αυτός ήταν και ο λόγος που η εκπομπή συνεχίστηκε και έριξε αυλαία τον Ιούλιο. Εν τω μεταξύ, κάπου στα τέλη Μαΐου, ο Θέμης στέλνει στη διοίκηση, μέσω του εταιρικού του email, τον πιλότο της εκπομπής #hashtag που έχει συνυπογράψει με την Ελεονώρα Μελέτη. «Ήταν ουσιαστικά το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο που παραδόθηκε στη διεύθυνση των ενημερωτικών εκπομπών. Λίγες μέρες μετά το τέλος της σεζόν, έλαβα ένα email από τη διεύθυνση του Star, στο οποίο με ενημέρωναν πως ενδιαφέρονταν για την εκπομπή.

Meleti Mallis

Ζήτησαν να φτιάξουμε με την Ελεονώρα ένα κοστολόγιο, να προτείνουμε δημοσιογραφική ομάδα και ουσιαστικά να συνεχίσουμε τη διαδικασία προετοιμασίας της εκπομπής. Τους ενδιέφερε το project και μας το είπαν επισήμως με email. Από τη δική μου μεριά, τους έστειλα ό,τι μου ζήτησαν, συν τα θέματα των πρώτων επεισοδίων. Κι ενώ όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη, ο σταθμός μού ζητάει να αναλάβω την αρχισυνταξία στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, αλλά και το ρόλο του συμπαρουσιαστή! Τους εξήγησα πως η πρόταση ήταν πολύ δελεαστική, αλλά πριν από οτιδήποτε ήθελα να μάθω τι θα γινόταν με το #hashtag, για το οποίο μου είχαν δώσει το πράσινο φως. Η επίσημη απάντηση ήταν η εξής: “Ας κλείσουμε τώρα το καθημερινό πρόγραμμα και για το εβδομαδιαίο βλέπουμε”. Πώς είναι δυνατόν να είμαι σε μια σούπερ ανταγωνιστική τρίωρη καθημερινή εκπομπή και παράλληλα να κάνω και μια άλλη, που απαιτεί αποστολές, ταξίδια και έρευνες; Το θεώρησα ανήθικο απέναντι στην Ελεονώρα. Ο σταθμός θα μπορούσε να μου ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφερόταν για το #hashtag. Ήταν αντιεπαγγελματικό. Λειτούργησε κάπως περίεργα, σαν να προσπαθούσε να προλάβει τις εξελίξεις. Θεωρούσαν πως η Ελεονώρα είχε ήδη κλείσει κάπου, κάτι που δεν ίσχυε. Ως ρεπόρτερ και όχι ως αρχισυντάκτης, πληροφορώ το σταθμό πως κάθε καλοκαίρι όλοι οι παρουσιαστές δέχονται προτάσεις από άλλα κανάλια, άσχετα με το αν έχει λήξει ή όχι το συμβόλαιό τους. Αν αυτό η διοίκηση του Star το αγνοεί, τότε λυπάμαι γιατί δεν ξέρει τηλεόραση και τους νόμους της αγοράς.

themis mallis people 67 (2)

Θεωρώντας βέβαιο πως η Ελεονώρα είχε κλείσει κάπου αλλού και χωρίς καν να συζητήσουν μαζί της, έφτιαχναν το πρόγραμμα». Παρ’ όλα αυτά, ο Θέμης πηγαίνει στην πρώτη σύσκεψη της Τατιάνας. «Μου περιέγραψε πολύ επιγραμματικά τη νέα της εκπομπή και μου ζήτησε πρόταση τίτλου. Χαίρομαι που ο τίτλος Μία είναι ο τίτλος που της πρότεινα εγώ. Αυτή ήταν και η τελευταία μου συνάντηση με τους ανθρώπους του Star. Κάθισα σπίτι μου, σκέφτηκα τι ήθελα να κάνω και όταν πήρα την απόφασή μου, τηλεφώνησα στη Μάρθα Λογοθέτου, διευθύντρια των ενημερωτικών εκπομπών, με την οποία είχα καταπληκτική σχέση σε όλα τα επίπεδα, και της ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να φύγω. Θέλω να τονίσω πως στις 11 Αυγούστου, όταν αποχώρησα, δεν είχα κλείσει πουθενά».

«Το Ε έχει μεγάλο όραμα»

Τέλη Αυγούστου του 2008. Στους διαδρόμους του Star, γνωρίζει για πρώτη φορά την Ελεονώρα Μελέτη. «Μόλις την είδα, κατάλαβα πως θα δουλέψουμε μαζί. Μετά από έξι χρόνια και σε προσωπικό πλέον επίπεδο, η Ελεονώρα είναι οικογένειά μου» λέει, ενώ ταυτόχρονα τα μάτια του βουρκώνουν. «Από την πρώτη στιγμή που την είδα στον τηλεοπτικό αέρα, με είχε γοητεύσει. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολος άνθρωπος και ούτε από τις παρουσιάστριες που θα της πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επίσης, δεν είναι καθόλου δήθεν. Θα εκφραστεί στον αέρα όπως ακριβώς νιώθει. Αυτό, όμως, εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο για μια εκπομπή και ειδικά για τον αρχισυντάκτη, που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στο κοντρόλ και παθαίνει πολλαπλά εγκεφαλικά! Για το σύστημα, αυτό είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ελεονώρας. Για τη νέα εποχή της τηλεόρασης, είναι το προσόν της» παραδέχεται. Πολλοί έσπευσαν να πουν πως ο Θέμης πήγε στο Ε, επειδή είχε ήδη συμφωνήσει η Ελεονώρα. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. «Πρώτα φώναξαν εμένα στο Ε. Η Ελεονώρα τότε ήταν στη Μύκονο, έκανε διακοπές και μου είχε πει πως, αν δεν έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε τηλεοπτικά, μπορεί να καθόταν και σπίτι της. Από την άλλη, εγώ δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να μη δουλέψω.

Οι μόνοι που μου έκαναν αυτόνομη πρόταση ήταν το Ε. Το συγκεκριμένο κανάλι έκλεισε μόλις ένα χρόνο ζωής και βγάζει την εκρηκτικότητα του νέου. Το Ε είναι σαν ένας έφηβος που κάνει τις πρώτες του βόλτες, γεμάτος όρεξη για φλερτ. Είμαι είκοσι τρία χρόνια στην τηλεόραση και πιστεύω πως δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα κανάλια, αλλά μικρά και μεγάλα οράματα. Και το Ε έχει μεγάλο όραμα». Όσον αφορά τον τίτλο της εκπομπής, #hashtag, το σκέφτηκαν μαζί με την Ελεονώρα, ενώ έτρωγαν σε ένα σουβλατζίδικο στη Γλυφάδα. «Οι τίτλοι των εκπομπών πρέπει να γίνουν περισσότερο αντιπροσωπευτικοί με το προϊόν. Το #hashtag είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε εμείς να περιγράφει το προϊόν. Κάθε λέξη-έννοια, με την οποία θα ασχολείται η εκπομπή, θέλουμε να γίνεται πεδίο συζήτησης. Η πρώτη εκπομπή επιλέξαμε να είναι ο πιλότος μας και έχει ως #hashtag τη λέξη “ελευθερία”. Η Ελεονώρα πηγαίνει στο Άμστερνταμ και βιώνει τη δυνατότητα που της δίνει η ελευθερία εκεί, με διάφορα κοινωνικά πειράματα. Μπορεί να κάνει ακόμα και ναρκωτικά» αρκείται να πει ο Θέμης.

Οι αποκαλύψεις του Ψινάκη που θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο

Εκτός από τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις, ο Θέμης είναι και σύμβουλος επικοινωνίας του Ηλία Ψινάκη στο δήμο Μαραθώνα. «Ο Ηλίας είναι μάνατζερ και αυτό είναι το πλεονέκτημα που τον κάνει αξεπέραστο. Δεν έχει τη νοοτροπία του πολιτικού και θέλει να κάνει management σε ένα ιστορικό δήμο που είναι εγκαταλελειμμένος, με πολλά προβλήματα». Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει ένα σκάνδαλο όσον αφορά τα οικονομικά του δήμου Μαραθώνα, στο οποίο έχει γραφτεί πως εμπλέκονται και δύο δημοτικοί υπάλληλοι. «Από την πρώτη μέρα που ο Ψινάκης μπήκε στο δήμο, έβαλε το δικό του ελεγκτικό μηχανισμό. Πάρα πολύ γρήγορα, ήρθαν στην επιφάνεια πράγματα που γίνονταν στο δήμο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δημοτικοί υπάλληλοι και αντιδήμαρχοι είχαν αφαιρέσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου στοιχεία και σκληρούς δίσκους. Μάλιστα, για έναν άγνωστο λόγο που εξετάζουν οι αρχές, κρατούσαν αντίγραφα στο σπίτι τους. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ηλίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε όλα τα Μέσα και θα αποκαλύψει πράγματα που θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο. Έχουν γίνει τέρατα στο δήμο Μαραθώνα».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper