«Βιβλικές» καταστροφές στην Αττική - Κάτοικοι έδιωξαν τον Υπουργό Εσωτερικών

«Βιβλικές» καταστροφές στην Αττική - Κάτοικοι έδιωξαν τον Υπουργό Εσωτερικών

Εκτεταμένες πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα σε Πειραιά και δυτικά προάστια προκάλεσε η καταιγίδα, που έπληξε το απόγευμα την Αττική. 

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, παρασύροντας αυτοκίνητα, που καταπλάκωσαν το ένα το άλλο.

Η Πυροσβεστική μέχρι τις 20.30 είχε δεχθεί πάνω από 500 κλήσεις για βοήθεια, με αποτέλεσμα να επιχειρούν σε διάφορα σημεία 150 πυροσβέστες με 70 οχήματα, ενώ εκτιμάται πως η επιχείρηση θα κρατήσει αρκετές ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα.

Οι κλήσεις αφορούν αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πέραμα, Δραπετσώνα, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.

Στη Νίκαια, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βαλαωρίτου, δεκαπέντε περίπου αυτοκίνητα βρέθηκαν κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο. Στο σημείο μετέβη και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Παράλληλα, πυροσβέστες προσπαθούν από αντλήσουν τα νερά από υπόγειο πάρκιγνκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα στο πάρκινγκ βρίσκονται 10-12 αυτοκίνητα, τόνισε όμως πως δεν υπάρχει πληροφόρηση για εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Ανέφερε ακόμη πως άλλο ένα όχημα της Πυροσβεστικής σπεύδει στο ΤΕΙ Αιγάλεω, καθώς υπάρχει κλήση για πλημμυρισμένο υπόγειο.

Έκανε επίσης γνωστό, πως το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Έντονα είναι και τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες. 

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται εδώ και ώρες οι οδηγοί στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, στην παραλιακή, στον Κηφισό και τη Συγγρού.

[20.45]: Στο πλημμυρισμένο Περιστέρι, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.

Έκανε λόγο για μπαζωμένα ρέματα.

Δέχεται έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους, που του ζητούν ευθύνες και τον καλούν να φύγει από την περιοχή.

[21.08]: Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες, ο Υπουργός Εσωτερικών αποχωρεί.

[21.20]: Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές, πραγματοποιούν επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων, καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων στους Δήμους Περιστερίου, Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Φυλής, Αχαρνών, Ιλίου, κ.α. 

Παράλληλα, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Ιλίου, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να συμβάλλει στη στέγαση δέκα οικογενειών, που έμειναν άστεγες λόγω των πλημμυρών.

[21.40]: Λήξη συναγερμού στο ΤΕΙ Αιγάλεω. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός στο υπόγειο πάρκινγκ. 

[23.20]: Ξεκίνησε η σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper