Π. Καμμένος: «Αυτός αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη»

Π. Καμμένος: «Αυτός αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη»

Κάλεσμα στην Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Βουλευτής Αττικής των ΑΝ.ΕΛ., Παύλος Χαϊκάλης, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού σε βάρος του Βουλευτή, προσθέτοντας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος. Είπε μάλιστα, ότι θα το πράξει, αν το υλικό δεν δοθεί στη δημοσιότητα ως το βράδυ της Δευτέρας.

«Εάν η Κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη και αποκρύψει ο Υπουργός Δικαιοσύνης το υλικό, θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το προφίλ του μεσάζοντα, που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε, ότι τον γνώρισε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν ακόμη Πρόεδρος της Ν.Δ. και πως του είπε, πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank, με πολύ καλές γνώσεις στα οικονομικά.

O κ. Καμμένος πρόσθεσε, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αυτοδιαφημίζονταν, ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης Κυβέρνησης - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - και ότι του τον είχε υποδείξει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και νυν Υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης, για να καταθέσει για την υπόθεση των cds.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., όταν έφυγε από τη Ν.Δ., το ίδιο πρόσωπο του είπε, ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα.

Όπως έγινε γνωστό, το οπτικο-ακουστικό υλικό αφορά δύο συναντήσεις που είχε ο κ. Χαϊκάλης με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. φορούσε στην πρώτη συνάντηση κάμερα - ρολόι, μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες. Στις συναντήσεις υπήρξε, όμως, πέραν της τεχνικής και φυσική παρακολούθηση.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, στην πρώτη συνάντηση, ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το βίντεο, αποκαλύπτουν κι άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρας χρηματισμού», τόνισε.

Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ευρώ, ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά - σιγά με χρυσό».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ? αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση, ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του είπε "δεν έρχομαι"», εξήγησε.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper