Κύριε Τσίπρα είπατε κάτι; Από το Μάρτιο θα έχουμε πρόβλημα με τις συντάξεις λέει ο Ρωμανιάς.

Κύριε Τσίπρα είπατε κάτι; Από το Μάρτιο θα έχουμε πρόβλημα με τις συντάξεις λέει ο Ρωμανιάς.

Ανησυχία έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκου Ρωμανιά. Επίσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε ότι σε 3 με 4 μηνες αν δεν εχουμε μεγαλη ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικων ταμειων δεν θα έχουμε συντάξεις!

Μιλώντας το πρωί στο Mega και αναφερόμενος στις συντάξεις είπε:

«Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από το Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις. Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε. 'Εχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής».

Για το θέμα αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Είπε: «Καμία ανησυχία να μην υπάρχει. Η νέα Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν διασφαλίσει το κάθε ευρώ για κάθε σύνταξη για όλους τους μήνες για όλα τα χρόνια. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα τα λύνουμε τα όποια προβλήματα. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τι θα κάνουμε. Ηρθαμε να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να τις στηρίξουμε. Ιερή αγελάδα οι συντάξεις για εμάς, όχι όπως της λεηλάτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Βασικές δεσμεύσεις μας είναι η αύξηση του μισθού και η 13η σύνταξη, να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι».

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος λέγοντας:
«Η νέα κυβέρνηση έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ της σύνταξης του κάθε συνταξιούχοι και το Μάρτη και για τον Απρίλη και για τον Δεκέμβρη και για τις επόμενες χρονιές. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Ο κ. Ρωμανιάς προφανώς ήθελε να πει ότι τα όποια προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στο μέλλον θα λύνονται». πηγή newsit.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper