Μαρία Κορινθίου: «Η εξωτερική μου εμφάνιση μου έκλεισε πόρτες»

Μαρία Κορινθίου: «Η εξωτερική μου εμφάνιση μου έκλεισε πόρτες»

Πώς αντέδρασες όταν ο σύζυγος σου Γιάννης Αϊβάζης που σκηνοθετεί το έργο «Άνω κάτω» στο Θέατρο Βεάκη, σου πρότεινε να υποδυθείς μία κοπέλα από το χωριό που εμφανίζεται σε όλη την παράσταση με μία ρόμπα και τελείως αμακιγιάριστη;
«Εγώ του ζήτησα να μου δώσει τον ρόλο της Μαριγούλας. Όταν του ανέθεσαν τη σκηνοθεσία του Άνω κάτω, του πρότειναν να κάνει και τη διανομή των ρόλων. Ο Γιάννης με προόριζε για τον ρόλο της Ρένιας ή της Ισαβέλλας μια και ηλικιακά ήταν κοντά σε εμένα. Η Μαριγώ στο έργο είναι η μητέρα του χαρακτήρα που υποδύεται ο Γιάννης, οπότε θα έπρεπε να είναι μία 60χρονη επαρχιώτισσα. Όταν ξεκινήσαμε την ανάγνωση του έργου, επειδή δεν είχε βρεθεί αυτή που θα έκανε τη Μαριγώ, ο Γιάννης πρότεινε σε εμένα να διαβάζω τα λόγια της. Όσο λοιπόν ασχολιόμουν με τη Μαριγώ τόσο περισσότερο μου άρεσε, σε αντίθεση με τη Ρένια που είναι ένας ρόλος που έχω παίξει εκατό φόρες μέχρι τώρα Βλέπονται τον Γιάννη να δυσκολεύεται να βρει μια ηθοποιό για τον συγκεκριμένο ρόλο, του πρότεινα να τον παίξω εγώ. "Αποκλείεται, θα βγει καρικατούρα" μου απάντησε στην αρχή. "Λεν χρειάζεται να είναι η μάνα σου, θα μπορούσε να είναι η αδελφή σου ή η αρραβωνιαστικιά σου" του εξήγησα, αλλά εκείνος επέμεινε στην αρχική του απάντηση. Παρόλο όμωσ που μου έλεγε όχι, μέσα του άρχισε να το επεξεργάζεται. Ώσπου μία μέρα, μάζεψε όλα τα μέλη του θιάσου και μας ανακοίνωσε ότι τον ρόλο της Μαριγώς θα τον έκανα εγώ. Χάρηκα πολύ λοιπόν που θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό, γιατί είναι γεγονός ότι όσες πόρτες μου άνοιξε η εξωτερική μου εμφάνιση, άλλες τόσες μου έκλεισε».


Γιατί το λες αυτό;
«Ο κόσμος του θεάτρου είναι σκληρός και αντιμετωπίζει με δυσπιστία έναν νέο ηθοποιό. Πρέπει να δώσεις τις εξετάσεις σου για να σε αγκαλιάσει. Μου έχουν μεταφέρει λόγια συναδέλφου μου, ο οποίος χωρίς να με γνωρίζει, έλεγε στον σκηνοθέτη: "Τώρα τι σου ήρθε να πάρεις την Κορινθίου; Είναι δύσκολος ο ρόλος. Δεν υπήρχε καμία άλλη;».


Και τι έγινε τελικά;
«Τελικά ο σκηνοθέτης που με είχε επιλέξει στήριξε την απόφαση του και έπαιξα τον ρόλο, ενώ εκείνος αποχώρησε. Είναι τιμητικό για εμένα να με σκέφτονται για ρόλους ενζενί και όσο με παίρνει ηλικιακά θα τους παίζω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να παίξω και κάτι άλλο. Και σε πληροφορώ ότι πολύ περισσότερο δυσκολεύτηκα για να κάνω την Εσμεράλδα στην Παναγία των Παρισίων -θυμάμαι, έπαιρνα τα κλειδιά από τον θιασάρχη και καθόμουν μόνη μου σε ένα άδειο θέατρο για να κάνω πρόβες μέχρι τις 5 το πρωί- παρά για τη Μαριγώ».


Δεν σε ένοιαξε που δεν θα βγαίνεις όμορφη;
«Όχι. Μπορεί να μην κυκλοφορώ με τη ρόμπα, όπως η Μαριγώ, αλλά βγαίνω έξω άβαφη, με τις φόρμες και τα αθλητικά μου. Εντάξει, θα περιποιηθώ τον εαυτό μου, θα πάω πού και πού στη δερματολόγο μου για να μου κάνει καθαρισμό προσώπου, αλλά μη φανταστείς ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο. Ο Γιάννης Στεργίου, ο κομμωτής μου, με παρακαλάει να πάω να βάψω τα μαλλιά μου: "Λεν ντρέπεσαι να κυκλοφορείς με τη ρίζα άβαφη τέσσερις μήνες". Μόνο μανικιούρ κάνω κι αυτό επειδή σπάνε εύκολα τα νύχια μου».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper