Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών με ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ "κέρδη"

Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών με ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ κέρδη

Μετά από οργανωμένη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο και το Ζεφύρι, δέκα άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση, δραστηριοποιούμενη στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. 

Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Διοικητή της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 36χρονος Αλβανός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες Ρομά, ηλικίας 19, 20, 22 και 41 ετών, τρεις γυναίκες Ρομά, ηλικίας 32, 32 και 38 ετών και δύο ανήλικες Ρομά, ηλικίας 15 και 16 ετών.


Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από δεκαέξι κιλά ηρωίνη, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, δύο Kalashnikov, δύο πιστόλια, καθώς επίσης και αυτοκίνητα, τα οποία η οργάνωση χρησιμοποιούσε για εγκληματικές της πράξεις. 

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι, ότι προέβαιναν στην προμήθεια ναρκωτικών υψηλής καθαρότητας και προχωρούσαν στη συνέχεια στην πρόσμιξη αυτών, διαθέτοντάς τα εκ νέου στην αγορά. 

Μόνο κατά τον τελευταίο μήνα, φαίνεται να έχουν διακινήσει κοντά στα τριάντα κιλά ηρωίνης, με κέρδος που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, γεγονός που καταδεικνύει και το επαγγελματικό επίπεδο της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης.

Ο τρόπος δράσης

Ο 36χρονος Αλβανός προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες οπιούχων ναρκωτικών (κυρίως ηρωίνης), μεγάλου ποσοστού καθαρότητας, τις οποίες σε εργαστήριο - νοθευτήριο που είχε εγκαταστήσει με την 32χρονη σύζυγό του και την 15χρονη ανήλικη κόρη τους, καθώς επίσης και με την 32χρονη συνεργό τους, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως του Ασπροπύργου, προέβαιναν σε νόθευση των ποσοτήτων ηρωίνης, με σκοπό τον πολλαπλασιασμό τους, στην επανατυποποίησή τους και στην παροχέτευσή τους στην αγορά σε μεγαλύτερες ποσότητες. 

Εν συνεχεία, μετέφεραν και αποθήκευαν τις ανωτέρω ποσότητες στο Ζεφύρι, σε κατοικία η οποία ήταν πλήρως εξοπλισμένη με μέσα θωράκισης στις πόρτες και τα παράθυρα, με κεντρικό σύστημα επιτηρήσεως για αποτροπή του ελέγχου, της προσέγγισης και γενικότερα αστυνομικής επέμβασης, με αποτροπή της προσβασιμότητας (κάμερες επιτήρησης χώρων) και με τοποθέτηση και φυσικών προσώπων των λοιπών συνεργών του, οι οποίοι αναλάμβαναν την ασφαλή φύλαξη και περαιτέρω προμήθεια και διακίνησή ποσοτήτων ναρκωτικών. 

Στη δραστηριότητά τους αυτή χρησιμοποιούσαν και την ανήλικη 16χρονη Ρομά, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς της για να μην κινούνται υπόνοιες από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper