Σοκ στην Ιστιαία από την Αυλίδα



Η Ιστιαία έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα την Κυριακή κερδίζοντας στη Χαλκίδα τον πρωτοπόρο ΑΟΧ, αλλά τρεις μέρες αργότερα και στην εμβόλιμη αγωνιστική (21η) του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας ...κάηκε η ίδια δεχόμενη ήττα σοκ από την Αυλίδα και μάλιστα μέσα στην Ιστιαία χάνοντας έτσι, την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο τοην ομάδα της Χαλκίδας η οποία έχασε άλλους δυο βαθμούς στο Αλιβέρι. Στην κορυφή πλησίασαν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Αρτάκη κι έτσι το πρωτάθλημα ξαναζωντανεύει και με άλλες δυο ομάδες να μπαίνουν στη διεκδίκηση της πρωτιάς.


ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-1

Πολύς κόσμος βρέθηκε στο Τσαρπάλειο του Αλιβερίου με τις δυο ομάδες να αποδίδουν καλό παιχνίδι αλλά καμια δεν πήρε τη νίκη. Ο ΑΟΧ δεν μπόρεσε να κερδίσει σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα αλλά απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Ταμυναϊκού κατάφερε-έστω και με ισοπαλία- να ξεπεράσει το σοκ από την πρώτη του εντός έδρας ήττα από την Ιστιαία λίγες μέρες νωρίτερα. Προηγήθηκε μάλιστα στο σκορ με γκολ πάλι του Βαγγέλη Ανέστη στο 15' κι έδειξε να κρατά τα ηνία του αγώνα. Ο Ταμυναϊκός, που ειχε νικηφόρα αποτελέσματα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ισοφάρισε (42') με θαυμάσια κεφαλιά του Βασίλη Τσαλιαγκού σε σέντρα του Τσάγκου και στο β' ημίχρονο έδειξε και απειλητικές διαθέσεις αλλά η καλή άμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία του Μόνου.

ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΟ ΑΥΛΙΔΑΣ 0-1

Στον ενθουσιασμό για τη μεγάλη νίκη στη Χαλκίδα έμειναν οι βόρειοι που έχασαν από την Αυλίδα δίκαια. Διαβασμένη αρκετά η ομάδα του παναγιώτη Τοκπασίδη έπαιξε πολύ καλά αμυντικά αναγκάζοντας τους γηπεδούχουν σε ανορθόδοξες επιθετικές ενέργειες, ενώ φανερή ήταν και η κούραση των παιχτών από την προσπάθεια στον αγώνα της Κυριακής. Το μοναδικό γκολ σημείωθηκε στο 67' με εύστοχο πέναλτι του Στέργκου. Το κέρδισε ο Σπυρόπουλος όταν έλλεψε την μπάλα από τον Παπανικόλα ο οποίος τον ανέτρεψε στη συνέχεια. Τρία λεπτά νωρίτερα η Ιστια'ια στάθηκε άτυχη όταν σε κεφαλια του Β. Ανέστη η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Η πίεση των γηπεδούχων στο τελευταίο ημίωρο δεν απέφερε κάτι ιδιαίτερο αφού δεν μπόρεσε να κάνει οργανωμένες επιθέσεις. οι ηττημένοι τέλειωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τούσερτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.-ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ 3-0

Νέα καλή εμφάνιση και νίκη από τους ερυθρόλευκους που τους έφερε ξανά σε θέση βολής από την κορυφή. Ο Γιάννης Τσολάκος  στο 20' βρέθηκε αφύλακτος στην αντίπαλη περιοχή κι άνοιξε με κεφαλιά το σκορ για να έρθει με τη συμπλήρωση του ημιώρου και το δεύτερο γκολ από τον πολύ καλό Ευσταθίου ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια. Λίγο μετά την έναρξη του β' 45λεπτου ο Ευσταθίου έδωσε θαυμάσια πάσα στο Νίκο Μαστροκώστα κι αυτός σημειώνοντας το 11ο προσωπικό του γκολ τη φετεινη περίοδο ολοκλήρωσε τη νίκη των Χαλκιδέων στο Ενωσιακό γήπεδο.

ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ-ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ 3-1

Εναν Τριαδίτη παίκτη, τον Κώστα Ρουμπή που έπαιξε στον ΑΟΝΑ , τίμησαν οι γηπεδούχοι πριν ξεκινήσει  ο αγώνας αλλά στη συνέχεια ...τίμησαν και τους φιλάθλους τους προσφέροντας τρία ομορφα σε εκτέλεση γκολ. Το πρώτο πέτυχε ο Μακαντάσης με απ' ευθείας εκτέλεση φάσουλ στο 32' και στα άλλα δυο ..έβαλε το πόδι του ο Βαγγέλης Γίγας. Από δικές του ασίστ σκόραρε κι έκανε το 2-0 στο 75' ο Καραχάλιος και στο 82' ο Μαστροκώστας.


ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ-ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ 4-0

Στο 5' ο το Προκόπι έφθασε κοντά στο γκολ με τον Μορφούλη αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και εξουδετερωσε εύκολα ο Τσάμαρης. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί στα πρώτα λεπτά αλλά όταν ιοσρόπησε η ομάδα του Βασιλικού ...άρχισε και τα γκολ  και ανάσανε βαθμολογικά παίρνοντας τη νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.  Στο 35' ήταν η πρώτη φορά που ο Λήλας εκμεταλλεύτηκε το ανοιχτό παιχνίδι των φιλοξενουμενων και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή  ο Χαλιώτης άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα διπλασιάσε τα γκολ η ομάδα του Βασιλικού με τον Βάθη που μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Μορφούλη με τον Ανδρέου και έκανε το 2-0. Mε κεφαλια ο Χαλιώτης στο 58' εδραίωσε τη νίκη και στο 88' ο Ντρέκης που μπήκε στον αγώνα σαν αλλαγή πέτυχε το τελικό 4-0

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ 5-0

Η Ερέτρια έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της απέναντι στην ομαδα των Λουκισίων ανοίγοντας το σκορ στο 15' με γκολ του Μεμάι και πριν συμπληρωθεί το ημίωρο ο Βελαέτης με κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων. Και στο β' ηίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε φουριόζος και με τη σέντρα έκανε το 3-0 με σκόρερ πάλι τον Μεμάι. Δεν σταματησε όμως, εκεί. Στο 75' μετά από λάθους του Ντελή ο Αγραφιώτης έκανε το 4-0 και στο 80' ο νεαρός Νίκος Ξυλάς που είχε μπει αλλαγή έκανε το καλύτεροο ...μπάσιμο και ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική νίκη της ομάδας του.

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ-ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ 2-0

Οκτώ αγώνες χωρίς νίκη είχε το Αυλωνάρι το οποίο στους τελευταίους τρεις αγώνες δεν είχε σκοράρει κιόλας, αλλά στο  ματς που άνοιξε την αυλαία της εμβόλιμης αγωνιστικής ο κορυφαίος σκόρερ Γιάννης Βογιατζής    πέτυχε δυο γκολ κι έδωσε βαθμούς - οξυγόνο στην ομάδα του βυθίζοντας παράλληλα και την ομάδα της Σκύρου που έμεινε για έκτο συνεχόμενο αγώνα χωρίς νίκη και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 23' και η ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων ...δικαιώθηκε με εύστοχο πέναλτι στο 67'.


ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ-ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ 0-0

Πολύ δυνατό ματς με πολλές σκληρές μονομαχίες που έληξε χωρίς νικητή και χωρίς γκολ αν και οι δυο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ. Η σημαντικότερη καταγράφηκε από την πλευρά των φιλοξενούμενων στο 58' που ο Δημήτρης Μπασινάς δυο φορές στην ίδια φάση έσωσε την ομάδα του αποκρούοντας σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας του Κηρόπουλου.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper