"110 εκ. ? της Περιφέρειας Αττικής σε 99 σχεδόν άτοκους λογαριασμούς"

110 εκ. ? της Περιφέρειας Αττικής σε 99 σχεδόν άτοκους λογαριασμούς

Αναφορικά με την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Αττικής - η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε, χθες, κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο - να ανοιχθεί λογαριασμός ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου θα μεταφερθούν κεφάλαια που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσής τους - γεγονός που προκάλεσε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις, καθώς και την ερμηνεία, περί χρησιμοποίησης των χρημάτων αυτών, υπέρ των ταμειακών αναγκών και εσωτερικών υποχρεώσεων της Χώρας - από την Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζονται τα εξής:

- Μέχρι σήμερα, 110 εκατομμύρια της Περιφέρειας βρίσκονται διάσπαρτα σε 99 λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών, σχεδόν άτοκα.

- Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν με υψηλό επιτόκιο, με διαφανείς και διαγωνιστικές διαδικασίες, με υπευθυνότητα προς το δημόσιο συμφέρον, με εντιμότητα προς τους πολίτες.

- Για τη μεταφορά ποσών στο λογαριασμό ισχύει η υπ? αριθμ απόφαση 350/2014.

- Το λογαριασμό θα δεσμεύουν ο εκάστοτε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών, αναπληρούμενος από τον Προϊστάμενο της Ταμειακής Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Καραμέρος, αναπληρούμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο, Αιμιλία Τζίβα και ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Καραμάνος.

- Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εξουσιοδότηση του Αντιπεριφερειάρχη, Χρ. Καραμάνου, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να μεταφερθεί το μέγιστο δυνατό ποσό από τους υπάρχοντες μη προθεσμιακούς λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό.

«Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ή και γράφονται, είτε περί του ύψους του ποσού, είτε περί του σκοπού του λογαριασμού, εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ιδιαίτερα προκλητικές όταν εκφέρονται από τους υπαίτιους της οικονομικής καταβαράθρωσης της Χώρας» τονίζεται από ανώτατη πηγή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία και προσθέτει:

«Αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και άλλα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, αναφερόμενα στο άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ, έκαναν λόγο για "απιστία" και επικίνδυνη και ασταθή οικονομική κίνηση, που μπορεί να επιφέρει ως και ποινικές κυρώσεις. Στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, όλοι φέρουμε ακέραια την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας».



Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper