Το ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη για τους επικτριτές του Ράδιο Αρβύλα.

Το ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη για τους επικτριτές του Ράδιο Αρβύλα.

«Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του Ράδιο Αρβύλα και κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι είναι το εξής: Οι ακραίοι κολλημένοι φανατικοί δεξιοί, είναι πεπεισμένοι ότι είμαστε αριστερά κομμούνια. Οι ακραίοι φανατικοί αριστεροί, είναι πεπεισμένοι ότι είμαστε δεξιά τομάρια, όργανα του συστήματος.

Αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παράσημα γι' αυτό που κάνουμε εδώ. Όταν είσαι φανατισμένος, όταν ανήκεις κάπου και έχεις πει ότι “εδώ ανήκω και οτιδήποτε ακούσω γι' αυτό το πράγμα εναντίον του, δεν με ενδιαφέρει να το σκεφτώ, να το αξιολογήσω, να δω αν είναι σωστό ή λάθος, να δω αν λένε κάτι που έχει βάση, δεν με ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά”, η σκέψη σταματάει, ο φανατισμός αρχίζει.

Όταν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ήμασταν όργανα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κυνηγούσαμε την τότε εξουσία, που αυτή είναι η δουλειά της σάτιρας, να κυνηγάει την εξουσία, όταν ειδικά εφαρμόζεται με καταχρηστικό τρόπο ή με συνθήκες διαπλοκής και διαφθοράς ή την υποκρισία διαμέσου της εξουσίας και της πολιτικής. Οπότε εμείς ήμασταν όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το πρόβλημα είναι ότι η νοοτροπία του φανατισμού, της μη σκέψης, του ότι δεν αξιολογώ τα πράγματα, δεν σέβομαι τον εαυτό μου, αντί να μειώνεται και να αποκτούμε μια κουλτούρα, μια παιδεία και μια νοοτροπία που να αξιολογούμε τα πράγματα, που δεν είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, δεν αντιμετωπίζουμε την πολιτική μας ζωή με ποδοσφαιρικούς όρους. Αντί λοιπόν αυτό να χάνεται, όλο και γιγαντώνεται. Μετά έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία και να έχουμε ανάπτυξη.

Ποια ανάπτυξη; Πως μπορεί να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη τη στιγμή που έχουμε τέτοια υποανάπτυκτα μυαλά, τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους που είναι ταγμένοι είτε στη Χρυσή Αυγή, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη Νέα Δημοκρατία, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε οπουδήποτε, λες και υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή και οτιδήποτε άλλο με την ίδια λογική, την ίδια σκέψη, με την ίδια συμπεριφορά. Με κοπάδια δεν πάει μπροστά η χώρα. Με ανθρώπους που σκέφτονται, αξιολογούν, έτσι πάει μπροστά η χώρα».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper