Χρεοκοπία "βλέπει" ο Κυρ. Μητσοτάκης «αν η Κυβέρνηση δεν ανακρούσει πρύμναν»

Χρεοκοπία βλέπει ο Κυρ. Μητσοτάκης «αν η Κυβέρνηση δεν ανακρούσει πρύμναν»

«Αν η Κυβέρνηση δεν ανακρούσει πρύμναν θα οδηγηθούμε ταχύτατα σε οδυνηρή, άτακτη χρεοκοπία». 

Την επισήμανση αυτή κάνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β? Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα, στη «Real News». 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμάει ότι «η μη συμφωνία είναι καταστροφή για τη χώρα», ενώ για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει, πως «θα έχει τεράστιες ευθύνες αν παρότι διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία μας σύρει σε εκλογικές διαδικασίες». 

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι και οι πρόωρες εκλογές και το δημοψήφισμα θα είναι εξίσου καταστροφικά και άδικα. «Δεν πρέπει να φορτώνουμε στο λαό τα διλήμματα που οι πολιτικοί είναι αδύναμοι να λύσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πιστεύει ότι απέναντι σε ένα διακύβευμα ρήξης με την Ευρώπη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θα βρουν πεδίο συνεννόησης, που θα συσπειρώσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο. 

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί την Κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να "βάλει χέρι" στα αποθεματικά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, που θεσμοθετήθηκε το 2008 και έχει ήδη 3,5 δις ευρώ ως ασφαλιστικό «μαξιλάρι» για τους νέους ασφαλισμένους από το 2019 και μετά. «Δεν θα την αφήσουμε να παίξει και με το μέλλον των νέων ανθρώπων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στις προσλήψεις, που ανακοίνωσε ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας δε θα έπρεπε ποτέ να έχει κάνει τον κ. Κατρούγκαλο υπουργό αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Νομοθετεί για πρώην και ενδεχομένως νυν πελάτες του. Είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφερόντων στο πρόσωπο κυβερνητικού στελέχους...».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper