Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο «Αίθριο» στο Μαρούσι

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο «Αίθριο» στο Μαρούσι

Η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε με προκήρυξή της, που ανάρτησε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 20 Μαΐου, στο Εμπορικό Κέντρο «Αίθριο», στο Μαρούσι, και τα γραφεία πρακτορείου ασφαλειών, που στεγάζονται στον πρώτο όροφο αυτού, όπως το epoli.gr σας είχε ενημερώσει, από τις πρώτες στιγμές, με αποκλειστικές φωτογραφίες και μαρτυρίες, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ, που έκανε λόγο για ισχυρές εκρήξεις.

Στην ανακοίνωση περιγράφεται η πράξη της τοποθέτησης του εμπρηστικού μηχανισμού, καθώς ο στόχος αυτής: 

«Την Τετάρτη 20/05 και ώρα 22:00 εισχωρήσαμε απαρατήρητοι στο εμπορικό κέντρο, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο,όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής και τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος με χρονοκαθυστέρηση, που αποτελούνταν από 10 λίτρα εύφλεκτου υλικού και 4 φιάλες βουτανίου των 500ml, πυροδοτήσαμε κι αποχωρήσαμε βάση του σχεδιασμού μας. 

Στην έκρηξη που ακολούθησε στο κλειστό γραφείο έγινε προσπάθεια απομάκρυνσης και κατάσβεσης του μηχανισμού από τον πατέρα Ιωάννη Λύρη, παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, σύμβουλο του Ν. Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2012. 

Ο ίδιος στην προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε από την ισχυρή έκρηξη κι από τα θραύσματα των τζαμιών που προξένησε το ωστικό κύμα. 

Σκοπός της ομάδας ήταν οι, όσο το δυνατόν, μεγάλες υλικές ζημιές των γραφείων. Γι' αυτό άλλωστε επιλεχθεί ώρα και ημέρα που δεν υπάρχει λειτουργία γραφείων και καταστημάτων σε κανέναν από τους 3 ορόφους του εμπορικού κέντρου και η μόνη περίπτωση τραυματισμού κάποιου θα ήταν αυτή του υπεύθυνου ασφαλείας του κτιρίου, ο οποίος πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχο του εσωτερικού του εμπορικού κέντρου. 

Ακριβώς επειδή δεν ήταν ο σκοπός μας ο τραυματισμός του οποιουδήποτε, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ακριβείς κινήσεις αυτού ή όποιου άλλου ανέβαινε εκείνη την ώρα στον όροφο και υπήρχε η επιλογή της αναβολής ή της ακύρωσης της ενέργειας. 

Δυστυχώς για τον σκοπό μας, αυτόν της ολικής καταστροφής των γραφείων, η εμφάνιση από το πουθενά του 'ήρωα' Ι. Λύρη απέτρεψε αυτές σε τέτοιο βαθμό αλλά τραυμάτισε τον ίδιο.

Ας γνωρίζει καλά αυτός και το συνάφι του, πως ο ισχυρισμός τους ότι βρισκόταν μέσα και σκοπό είχαμε τη δολοφονία του είναι καταφανώς ψευδής, μιας και τα γραφεία ήταν κλειστά και άδεια.

Άλλωστε αν ήταν μέσα είτε θα έσβηνε εν τη γενέση της, τη φωτιά, είτε θα επέλεγε τη συμπλοκή μαζί μας (με ακόμα πιο ατυχή αποτελέσματα για τον ίδιο)».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper