Στο χέρι του Ντράγκι η χρεοκοπία! Τι απαντά η Λούκα Κατσέλη για το "κούρεμα" καταθέσεων - Όλα τα σενάρια για μετά το δημοψήφισμα

Στο χέρι του Ντράγκι η χρεοκοπία! Τι απαντά η Λούκα Κατσέλη για το κούρεμα καταθέσεων - Όλα τα σενάρια για μετά το δημοψήφισμα

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα "βόμβα" των Financial Times, το οποίο έκανε λόγο για "κούρεμα" των καταθέσεων που υπερβαίνουν τις 8.000 ευρώ, κάτι που έσπευσε ήδη να διαψεύσει από εχθές το βράδυ η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Λίγο αργότερα ήρθε και η οργισμένη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η επιστολή... "καμπανάκι" της Κομισιόν, η οποία... υπενθυμίζει το δικαίωμα του EFSF να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα δάνεια προς την Ελλάδα!

Για όλα αυτά τα θέματα μίλησε και σήμερα το πρωί η Λούκα Κατσέλη, σε μία προσπάθεια να δώσει διευκρινίσεις και να καθησυχάσει τους πολίτες για τις καταθέσεις τους.

Παρόλα αυτά, η Λούκα Κατσέλη δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως μετά την Δευτέρα υπάρχει κίνδυνος να "στεγνώσουν" τα ΑΤΜ των τραπεζών αν ο Μάριο Ντράγκι δεν ανοίξει την... κάνουλα της ρευστότητας.

Η Λούκα Κατσέλη μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai και αρχικά αναφέρθηκε στο "κούρεμα" των καταθέσεων, διαψεύδοντας και πάλι το δημοσίευμα των Financial Times, χαρακτηρίζοντάς το "ανυπόστατο".

πηγή newsit.gr



Είπε χαρακτηριστικά η Λούκα Κατσέλη: "Σήμερα μιλάω κυρίως με την θεσμική μου ιδιότητα και για να κάνω μία διάψευση για αυτό το δημοσίευμα των Financial Times που εμφανίστηκε χθες για το υποτιθέμενο κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων που είναι πάνω από 8.000 ευρώ, το οποίο είναι ανυπόστατο, δεν έχει καμία βάση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο και απλά θα ήθελα να επιβεβαιώσω πως ως Ένωση ότι η φερεγγυότητα των Ελληνικών Τραπεζών παρακολουθείται καθημερινά και ελέγχεται από την ΕΚΤ και τις εποπτικές αρχές. Επομένως τέτοιου είδους δημοσιεύματα μόνο πανικό μπορούν να προκαλέσουν και δεν έχουν καμία βάση".

"Το δημοσίευμα των Financial Times", συνέχισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας "μίλαγε για κούρεμα καταθέσεων, απλά σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης, υπάρχει ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία η οποία έχει ψηφιστεί και λέει ότι όταν μία τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες αλλά όλες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ προστατεύονται. Αυτή είναι η πάγια ευρωπαϊκή οδηγία. Μάλιστα στην Ελλάδα δεν έχει περάσει στην ελληνική νομοθεσία καθόλου το θέμα του κουρέματος καταθέσεων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα σενάριο προς αυτή την κατεύθυνση.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper