Ποιοι λένε «ναι», ποιοι «όχι» με αιχμηρά σχόλια στα social media.Οι καλλιτέχνες στα... χαρακώματα

Ποιοι λένε «ναι», ποιοι «όχι» με αιχμηρά σχόλια στα social media.Οι καλλιτέχνες στα... χαρακώματα

«Δεν είναι μαγκιά και εξυπνάδα το "όχι" όταν οι συνέπειες είναι δραματικές σε όλους τους τομείς μιας χώρας και του λαού της. Γι' αυτό ψηφίζω "ναι" πιστεύοντας ότι είναι το καλύτερο για όλους μας» έγραψε η Ελλη Κοκκίνου στο facebook. Στο ίδιο «στρατόπεδο» και η Δέσποινα Βανδή.

«Μου λέτε να απαντήσω με ένα "ναι" ή με ένα "όχι"! Τι με ρωτάτε; Αν μου αρέσει η βανίλια ή η σοκολάτα;» ξέσπασε η καλλιτέχνιδα ανακοινώνοντας την απόφασή της να ταχθεί υπέρ του "ναι" βασισμένη στο κείμενο που υπέγραψαν από κοινού 246 καθηγητές οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με τους οποίους «οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας θα είναι πιο επώδυνες από τις συνέπειες των σκληρών μέτρων του συμβιβασμού». Θέση πήρε και ο σύζυγός της Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος αναρωτήθηκε «πώς τα κατάφερε έτσι μέσα σε πέντε μήνες η "πρώτη φορά Αριστερά"». Υπέρ «της παρουσίας της χώρας στον στενό πυρήνα της Ευρώπης» και κατ' επέκταση του συμβιβασμού με τους δανειστές τάχθηκε και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ η Νάνα Μούσχουρη έστειλε γι' αυτόν τον σκοπό μια επιστολή με αποδέκτες όλους τους Ελληνες.

«Ανήκω στη γενιά του πολέμου και της κατοχής. Μια γενιά που έζησε πείνα και ντροπή. Και σκέφτομαι ότι από πολέμους, δικτατορίες και διχασμούς η χώρα μας έχει υποφέρει πολύ και δεν χρειάζεται άλλους» έγραψε η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια.

«Εδώ και σχεδόν 60 χρόνια βιώνω την ταυτότητα της Ελληνίδας-Ευρωπαίας. Και δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ότι η μία πολεμά την άλλη. Ανήκουμε στην Ευρώπη και θα κινδυνεύσουμε χωρίς αυτήν» συνέχισε.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» ο Σταμάτης Κραουνάκης άλλαξε τη φωτογραφία του στο facebook με ένα τεράστιο όχι. «Αυτές οι προσωπικότητες του "ναι" εύχομαι να ακούσουν το "όχι" μέσα τους για πάντα» σχολίασε ο συνθέτης. «Αν στη συγκέντρωση του "ναι" πηγαίνει και ο πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων που βλέπει την πλατεία Συντάγματος μόνο από τη "Μεγάλη Βρεταννία" και η Μιμή Ντενίση, τότε... "όχι"» πήρε θέση με καυστικό τρόπο ο Γιάννης Στάνκογλου.

«Μοναδική ευκαιρία»

«Δεν ανέχομαι να μου λένε ξένοι πολιτικοί ή τεχνοκράτες τι να επιλέξω για το "καλό" της χώρας μου. Επιλέγω τη φωνή της καρδιάς μου που βογκάει από την αδικία που βρήκε δυστυχώς έδαφος και στην Ελλάδα» σχολίασε με τη σειρά της η Μαρία Τζομπανάκη και συνέχισε: «Επιλέγω να εμπιστευτώ μια μοναδική ευκαιρία να με σεβαστούν σαν Ελληνίδα και να κουνήσω αρνητικά το δάχτυλο σ' αυτούς που θέλουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων να γίνουν εργάτες της ξενιτιάς».

Δεν έλειψαν, τέλος, και οι αναποφάσιστοι της showbiz. «Ξαφνικά την τελευταία εβδομάδα οι ψεύτες του σήμερα και οι τελειωμένοι του χτες μου ζητάνε να πάρω θέση με μία λέξη... "Ναι" ή "όχι". Να πάρω θέση όχι για το δικό μου μέλλον, αλλά για το μέλλον των παιδιών μου» σημείωσε ο Χρήστος Μενιδιάτης.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper