Lux ιστιοφόρο στο Αιγαίο! 65.000 για μια εβδομάδα η ενοικίαση.

Lux ιστιοφόρο στο Αιγαίο! 65.000 για μια εβδομάδα η ενοικίαση.

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο «Shamrock V» (σημαίνει τριφύλλι) μαγνήτισε τα βλέμματα των κατοίκων της Καβάλας -ενώ... στέκονταν στις ουρές των ΑΤΜ (!)- την Τετάρτη και οι περισσότεροι άρχισαν να αναρωτιούνται ποιοι είναι οι τυχεροί επιβάτες που κάνουν διακοπές στη χώρα μας. Η ταυτότητά τους αποτελεί μυστήριο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για Ιταλούς ιδιοκτήτες εταιρίας που παράγει γνωστά προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά. Εξάλλου το «Shamrock V» κρατά μυστική τη ρότα του και τις μαρίνες όπου θα δέσει. Μπορεί να μην είναι από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα που έχουν πιάσει στο λιμάνι της Καβάλας, ωστόσο το σκαρί του -με τις τέσσερις πολυτελέστατες καμπίνες- είναι άριστα διατηρημένο και παρά τα χρόνια που κουβαλάει, αποπνέει χλιδή και πλούτο.

Σύμφωνα με μεγάλη εταιρία yachting, μία εβδομάδα ενοικίασης του πολυτελούς ιστιοφόρου κοστίζει 65.000 ευρώ, ενώ η εταιρία που το διαχειρίζεται έχει καθορίσει την τιμή πώλησής του στα 6.000.000 ευρώ. «Το πλήρωμα αποτελείται από εννέα άτομα, Αγγλους, Γάλλους και Αυστραλούς, και τον χειμώνα το ιστιοφόρο δένει στις Κάννες» λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Αγγελίδης, εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Α1 Υacht Trade Consortium, το οποίο εξειδικεύεται στην εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής που πιάνουν σε ελληνικά λιμάνια.

Το ξύλινο σκαρί ήταν δημιούργημα του Σκοτσέζου σερ Thomas Lipton, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρίας παραγωγής τσαγιού. Το κατασκεύασε το μακρινό 1930 για να διεκδικήσει την πέμπτη και τελευταία πρόκληση στο Κύπελλο Αμερικής, το λεγόμενο «Auld Mug». Ομως πέθανε ένα χρόνο αργότερα, σε ηλικία 83 ετών. Από τότε το «Shamrock V» έχει περάσει από τα χέρια αρκετών. Και μπορεί οι πρώτοι σκίπερ του να έδιναν σημασία μόνο στη μάχη με τα κύματα θέλοντας να κερδίσουν τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν, τώρα όμως το υπό σημαία Νήσων Κέιμαν ιστιοφόρο με το τεράστιο κατάρτι των 48 μέτρων είναι πια τουριστικό σκάφος, ιδανικό για ιστιοπλοΐα χαλάρωσης και αναψυχής.

«Το πλήρωμα μας είπε ότι οι επιβάτες δεν φοβούνται πως θα συμβεί κάτι στη χώρα μας και για τον λόγο αυτό επέλεξαν να μην ακυρώσουν τις διακοπές τους. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με άλλους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, οι οποίοι, μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, είτε ακύρωσαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα είτε έφυγαν» σημείωσε ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper