Αποκλειστικό : Στήνεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Τσίπρα

Αποκλειστικό : Στήνεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Τσίπρα

Από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης από το Μαξίμου της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως θα σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού,  τονίζοντας πως αν ψηφίσει «ΝΑΙ» την Κυριακή, θα καθίσει στον τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα συμφωνήσει με τους όρους των δανειστών.

 

Tα μηνύματα ωστόσο που έρχονταν τα τελευταία 24ωρα από το εξωτερικό σχεδόν απέκλειαν την δυνατότητα της κυβέρνησης να συνομιλήσει ξανά με τους πιστωτές της χώρας μας ανεξαρτήτου του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. 

Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων της Ευρωζώνης, έχει δημόσια τονίσει ότι δεν θέλουν πλέον να συνεργαστούν ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα, ιδιαίτερα μετά το διάγγελμα της Τετάρτης όπου ο πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει τους δανειστές ότι «εκβιάζουν» τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Ο Τσίπρας οικοδομεί γέφυρες με τους πιστωτές

Η στάση αυτή των δανειστών αλλά και η κοινωνική πίεση από το κλείσιμο των τραπεζών και της χρηματοδοτικής ασφυξία της οικονομίας, έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στο Μαξίμου, που από την μια πλευρά επιχειρεί να οικοδομήσει ξανά γέφυρες με τους πιστωτές της χώρας μας και από την άλλη να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον διχασμό του Ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός στα διαγγέλματα αλλά και στην χθεσινή του ομιλία στην συγκέντρωση του «ΟΧΙ» στον Σύνταγμα, έστειλε σαφές μήνυμα ομόνοιας προς τον ελληνικό λαό τονίζοντας πως από την Δευτέρα θα πούμε ένα ΟΧΙ στο διχασμό και θα προχωρήσουμε με ενότητα.

Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης το κλειδί για να κλείσει συμφωνία

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του usay.gr στο Μαξίμου επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων για να συσταθεί μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο να καθίσει την Δευτέρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Μια κίνηση που αποσκοπεί να στείλει πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να συμπεριλάβει σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, εκπροσώπους από το πολιτικό φάσμα της αντιπολίτευσης. Με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να αποτρέψει κάθε διχαστική περίκλειση εντός συνόρων αλλά ταυτόχρονα να έχει στο πλευρό του και πρόσωπα που θα είναι αποδεκτά από τους θεσμούς και που έχουν εκφραστεί εντόνως υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των ομιλητών τους σε ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ, που την έχει απολέσει μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Την  σύσταση  της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης υποστηρίζουν και έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό στενοί συνεργάτες του στο Μαξίμου  ενώ γνώση της πρωτοβουλίας έχει τόσο το Προεδρικό Μέγαρο όσο και κύκλοι στην Κομισιόν που φέρονται να εγκρίνουν και να επικροτούν την κίνηση του πρωθυπουργού. 


Προέλευση: usay.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper