ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Ώρα ευθύνης - Η Ελλάδα στις κάλπες

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Ώρα ευθύνης - Η Ελλάδα στις κάλπες

Άνοιξαν οι κάλπες, στις 7 το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία του κρίσιμου για την Ελλάδα δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο άξιο αναφοράς πρόβλημα, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να φτάνουν από νωρίς στις θέσεις τους, το απαραίτητο υλικό να βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στα Εκλογικά Κέντρα και το πρόβλημα που προέκυψε με την έλλειψη φακέλων να λύνεται.

Το Υπουργείο ΕΣ.Δ.Α. και η αρμόδια Γενική Γραμματεία έχει επικοινωνήσει, ήδη, με τις 9 από τις 13 Περιφέρειες, προκειμένου να βεβαιώσει την ομαλή ροπή της διαδικασίας.

Ήδη, οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σε Αθήνα (320ο Εκλογικό Τμήμα - Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας) και Θεσσαλονίκη (310ο Εκλογικό Τμήμα - 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ελευθερίου), αντίστοιχα, με τον πρώην Πρόεδρο της Ν.Δ. να μην κάνει δηλώσεις και τον Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών να δηλώνει:

«Αύριο όλος ο Ελληνισμός ενωμένος πρέπει να αφιερωθούμε στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας, ένα Κράτος, μία Δημοκρατία λειτουργική, με διαφάνεια, με αξιοκρατία, με λογοδοσία, με αποτελεσματικότητα, ώστε τα χρήματα του Ελληνικού λαού, ο κόπος του Ελληνικού λαού να αξιοποιούνται με τρόπο δίκαιο, αποτελεσματικό, σωστό και μόνο έτσι, τελικά, θα μπορούμε να μιλάμε ότι δεν έχουμε ανάγκη δανειστές, δεν έχουμε ανάγκη να προστρέχουμε σε εταίρους στην Ευρωζώνη για τις ανάγκες μας. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε ότι είμαστε μία ανεξάρτητη Χώρα, που έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για την καθημερινότητά της. Για τις μεγάλες αυτές αλλαγές είναι στρατηγικής σημασίας να μείνουμε στον "σκληρό πυρήνα" του Ευρώ, για να μπορέσουμε να κάνουμε με τον ευκολότερο, τον αποτελεσματικότερο τρόπο τις αλλαγές αυτές. 

Η διαπραγμάτευση δεν είναι μία "ζαριά" μιας κυβέρνησης που τα "έχει βρει σκούρα". Είναι η καθημερινή επίπονη, επίμονη διαπραγμάτευση, ώστε να ακούγεται δυνατά η φωνή της Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε το πρωί της Κυριακής, στις 09:05, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο (356ο Εκλογικό Τμήμα - 2o Δημοτικό Σχολείο) και αμέσως μετά, στη σύντομη δήλωσή του, είπε:

«Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της Χώρας μας. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα ΝΑΙ στην Ευρώπη».

[09.27]: Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί ακόμη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την Περιφέρεια Αττικής να εξετάζεται ως προς την ομαλότητα της αυτήν την ώρα.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper