Μετά την αύξηση του ΦΠΑ ...ξεχνούν να κόψουν απόδειξη

Μετά την αύξηση του ΦΠΑ ...ξεχνούν να κόψουν απόδειξη

Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες (από 13% σε 23%) έφερε αναστάτωση στα καταστήματα εστίασης. Οι επιχειρηματίες βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα να αυξήσουν τις τιμές, με κίνδυνο να χάσουν σημαντική πελατεία ή να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, βλέποντας το κέρδος τους να μειώνεται κατά 10%;

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που έκανε το egnomi.gr αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ( σουβλατζίδικα, πιτσαρίες, εστιατόρια) επέλεξαν τον ... τρίτο δρόμο, δηλαδή δεν αύξησαν τις τιμές, αλλά ...ξεχνούν να  κόβουν αποδείξεις.

Στο ρεπορτάζ που έκανε το egnomi.gr μας λένε απλοί πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει στα καταστήματα εστίασης, με βάση την δική τους εμπειρία και τι μεθόδους μετέρχονται οι καταστηματάρχες για να μην κόψουν απόδειξη. 

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις που μας έκαναν για το θέμα: 


Η Ειρήνη Μπιτσικώκου μας ανέφερε μία συνήθη πρακτική στα ελληνικά εστιατόρια, λέγοντας: "Σε αρκετά εστιατόρια δεν κόβουν αποδείξεις, φέρνουν στον πελάτη το δελτίο παραγγελίας, με τις τιμές των ειδών και αν δεν ζητήσει ο πελάτης απόδειξη δεν την κόβουν ποτέ. Προσωπικά πάντα ζητάω απόδειξη." 
  
Ο συνταξιούχος Βαγγέλης Ντιμπλής  παραδέχεται ότι ούτε ο ίδιος ζητάει απόδειξη στα μικροποσά και δηλώνει: "Έχω παρατηρήσει ότι στα μικρά ποσά (2-4 ευρώ) αποφεύγουν να κόψουν απόδειξη και το κάνουν μόνο αν το ζητήσει ο πελάτης. Σε μεγαλύτερα ποσά όμως κόβουν κανονικά απόδειξη."


Με χιούμορ απάντησε ο λογιστής Ηλίας Πανούσης, τονίζοντας: " Η αλήθεια είναι ότι ...ζορίζονται να δώσουν απόδειξη οι περισσότεροι και το κάνουν με ...βαριά καρδιά, όταν το ζητήσει ο πελάτης. Εγώ προσωπικά ζητάω πάντα απόδειξη, ακόμη και για μικροποσά."


Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, η Εβελίνα Ρούμπου, μόνιμη κάτοικος Αλιβερίου, μας είπε: "Στο Αλιβέρι, όπου ζω, δίνουν αποδείξεις σε όλα τα μαγαζιά, χωρίς καν να χρειαστεί να την ζητήσω. Από μόνοι τους οι καταστηματάρχες κόβουν αποδείξεις." 


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper