Εμφύλιος για το «μαυσωλείο» του Τζάκσον

Εμφύλιος για το «μαυσωλείο» του Τζάκσον

Kι αυτό επειδή ένας ιδιότυπος εμφύλιος έχει ξεσπάσει στις τάξεις των πιστών θαυμαστών του εκλιπόντος βασιλιά της ποπ, για το ποιος τιμά... καλύτερα τη μνήμη του!

Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά όπως δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του τοπικού Υπουργείου Πολιτισμού της Βαυαρίας: «Ανεχτήκαμε ως τώρα αυτό το μνημείο, αλλά έχουμε ακούσει από την αστυνομία για διαφωνίες μεταξύ των θαυμαστών κι έχουν γίνει καταγγελίες ακόμη και για εγκληματικές πράξεις». 

Ο Αμερικανός σουπερστάρ επισκεπτόταν συχνά τη Γερμανία, όπου τον υποδεχόταν μια από τις μεγαλύτερες και πλέον αφοσιωμένες βάσεις θαυμαστών του. Τα συναισθήματα 6 χρόνια μετά τον θάνατό του παραμένουν έντονα - τόσο, που μοιάζουν υστερικά ή ακόμα και τρομακτικά.

Απέναντι από το ξενοδοχείο Bayerischer Hof του Μονάχου, που ο Μ. Τζάκσον συχνά το επέλεγε για τη διαμονή του, βρίσκεται το άγαλμα του αναγεννησιακού συνθέτη Ορλάντο ντι Λάσο. Η βάση του όμως έχει μετατραπεί σε σωστό μαυσωλείο από τους φαν του Αμερικανού καλλιτέχνη.

Μια από τις καταγγελίες, για σωματική βλάβη, έγινε από τη Νένα Σνεζάνα Αχτάρ, πρόεδρο και ιδρύτρια του φαν κλαμπ MJ's Legacy, η οποία κατηγόρησε άλλη φαν του Τζάκσον ότι της πέταξε ένα γυάλινο κηροπήγιο!

«Εδώ και κάποιο καιρό, μια ομάδα τεσσάρων ανθρώπων έχει συσπειρωθεί ενάντια στο έργο μας» υποστηρίζει η Αχτάρ, που προσέρχεται καθημερινώς στο μαυσωλείο για να το φροντίσει. «Αφαιρούν τους στολισμούς μας, κατεβάζουν τις αφίσες μας και χαλάνε τα λουλούδια που φυτεύουμε.» 



Φυσικά, το αντίπαλο στρατόπεδο, που διαχειρίζεται τη σελίδα MJ Memorial Munich στο Facebook, δίνει μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.

«Η οργάνωση MJ's Legacy νομίζει ότι έχει την αποκλειστική άδεια της πόλης για να διακοσμεί και να συντηρεί το μνημείο» δηλώνει η Μπετίνα Άλντερ. «Κάνει (η Αχτάρ) ό,τι μπορεί για να μας διώξει από κει, αλλά πολλοί θαυμαστές (από τη σελίδα MJ Memorial Munich) δεν συμφωνούν και θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται.»

Παρότι το μνημείο ουδέποτε έλαβε την έγκριση των αρχών, κανείς δεν σκέφτηκε να το ξηλώσει.Αντίθετα, με τα χρόνια αναδείχθηκε σε ιδιόρρυθμο ορόσημο της πόλης και αξιοθέατο που προσελκύει πλήθη τουριστών. Αν όμως η αστυνομία κληθεί να διαλύσει ακόμη έναν καβγά, αυτό μάλλον θα σημάνει και το τέλος του μαυσωλείου...

«Αν αυτό συμβεί, θα στενοχωρηθώ πάρα μα πάρα πολύ» δηλώνει η συνταξιούχος Μίλα Μπουλ, μέλος του κλαμπ MJ's Legacy, και βουρκώνει. «Μπορούμε να συνεχίσουμε να μαζευόμαστε και να δεχόμαστε χρήματα για το φιλανθρωπικό έργο μας, αλλά θα μου έλειπε τόσο πολύ το μνημείο».

Πέρα από τη συντήρηση του μαυσωλείου, το κλαμπ διενεργεί εράνους για σκοπούς που θεωρητικά θα ενέκρινε ο Μάικλ Τζάκσον, όπως για καρκινοπαθή παιδιά.

«Δεν είναι τόσο σημαντικό να έχεις αφίσες ή ένα μνημείο για να τον θυμάσαι, ιδιαίτερα όταν προκαλούν προβλήματα» υποστηρίζει ένας άλλος, πιο ψύχραιμος φαν, ονόματι Έλμι, για να προσθέσει: «Σημασία έχει να συνεχίσεις να κηρύσσεις το μήνυμα του Μάικλ».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper