Γιώργος Αλκαίος: Δε φαντάζεστε ποιος είναι ο λόγος που δεν πήρε το επίθετο του πατέρα του!

Γιώργος Αλκαίος: Δε φαντάζεστε ποιος είναι ο λόγος που δεν πήρε το επίθετο του πατέρα του!

Όπως δήλωσε ο πατέρας του τραγουδιστή όταν άκουσε το πρώτο τραγούδι του γιου του στα ραδιόφωνο δεν ήξερε πως ήταν δικό του: «Ο Γιώργος μου είπε: “Έχω ένα τραγουδάκι, δεν είναι τίποτα”. Ήμουν στην Γερμανία για συναυλίες και ξαφνικά ακούω στα ελληνικά ραδιόφωνα εκεί το “Τι, τι” και είπαν ότι το τραγουδάει ο Γιώργος Αλκαίος, δεν ήξερα τίποτα. Έρχομαι στην Ελλάδα μετά από μία εβδομάδα και με ρωτάει αν έχω ακούσει αυτό το τραγούδι και του είπα «Τι είναι το «Τι, τι», μου απάντησε ότι αυτός το τραγουδούσε. Έπαθα σοκ! “Τι λες ρε; Και πως σε λένε;” μου είπε: “Για να μην πούνε ότι με βοηθάς, άλλαξα το όνομα μου”. “Άλλαξες το όνομα σου; Το Βασιλείου τι είναι; Θες να φας κανένα μπουκέτο; Φύγε” και συμπλήρωσε: «Είχε μία γκομενίτσα, τη Μαρία, ήταν ζωγράφος και ήξερε έναν ζωγράφο που ονομαζόταν Αλκαίος. Έλεγε στον Γιώργο: «Γιώργο, αφού με αγαπάς, αφού θα αλλάξεις το όνομα σου, να βάλεις Αλκαίος“. Έτσι έγινε».

Ακόμα, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο τραγουδιστής ήταν καλύτερος σαν ηθοποιός: «Στα πρώτα βήματα του ήταν στην Επίδαυρο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όταν έπαιζε τη «Λυσιστράτη». Έκανε μια πρόζα τη ζωή του Elvis Presley. Ανατρίχιασα, κόντευα να κλάψω. Νόμιζα ότι έβλεπα τον Elvis. Έλεγα: «Τι ταλέντο!!» και βγήκε τραγουδιστής. Ήταν και καλός χορευτής, χόρευε break dance. Πάνε αυτά τώρα, οι καλές μέρες φύγανε».

Η Ρενέ Σαραντινού ρώτησε, επίσης, τον Γιάννη Βασιλείου για την σχέση του με τον γιο του και για το αν η σχέση τους πέρασε από πολλά «κύματα», με εκείνον να απαντά χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 18 χρονών. Μέχρι εκείνη την ηλικία ήταν υπό τον έλεγχο μου, αλλά μόνο για το καλό του. Είχα δει τη νύχτα, τα μεροκάματα του αίματος, τα αίσχη και δεν ήθελα να μπει. Δεν έχω πιει και δεν έχω καπνίσει ποτέ. Αν πιώ μια μπύρα, θα κοιμηθώ».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper