Ελένη Μενεγάκη: Η τρυφερή ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από το όνομα της κόρης της!

Ελένη Μενεγάκη: Η τρυφερή ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από το όνομα της κόρης της!

“Σήμερα η μικρούλα μας βαπτίστηκε. Μαρίνα είναι το όνομα που της έδωσαν τα αδέλφια της που ήταν και νονοί της”, έγραψε λίγο μετά το baby bloom της κόρης της η Ελένη Μενεγάκη στο twitter και δέχτηκε πλήθος από ευχές για την νεοφώτιστη κορούλα της.
 
Η μόλις 5 μηνών μπέμπα πήρε το όνομα Μαρίνα και βαφτίστηκε στην Μονή Παναχράντου της Άνδρου, με ελάχιστους καλεσμένους και τους γονείς της Ματέο Παντζόπουλο και Ελένη Μενεγάκη να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

 
Και μπορεί πολλά να ακούστηκαν για το όνομα της μικρής -από το ότι άρεσε στα παιδιά μέχρι το ότι ήταν εύηχο- αλλά πίσω από το όνομα Μαρίνα κρύβεται μια πολύ τρυφερή ιστορία... Αφού έτσι λεγόταν η πολυαγαπημένη γιαγιά του Ματέο που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια.

 
Η προγιαγιά της μικρής ήταν το στήριγμα της οικογένειας του Ματέο και ο άνθρωπος που αγαπούσαν και τιμούσαν όλοι. Για 67 χρόνια στάθηκε με θάρρος, αγάπη και τρυφερότητα στο πλευρό του συζύγου της Ελευθέριου Μαντζίκα, ιδρυτή της Misko. Ο γνωστός βιομήχανος ήταν ένας από τους βασικότερους ιδρυτές της εταιρείας ζυμαρικών. Συγκεκριμένα, ήταν ο άνθρωπος που το ‘62 ανέλαβε την εταιρεία και την μετέτρεψε σε κολοσσό δημιουργώντας ένα μοναδικό ελληνικό διαχρονικό success story.

 
Οι γονείς της Λιλίκας Παντζοπούλου ήταν αγαπημένοι και ταίριαξαν από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, άνθρωποι που τους ήξεραν καλά έλεγαν πάντα πως η Μαρίνα Ντίσκου (μετά το γάμο της Μαντζίκα) και ο Ελευθέριος Μαντζίκας ήταν ερωτευμένοι και αγαπημένοι ως το τέλος της ζωής τους. Όταν το 2008, η Μαρίνα άρρωστη πια έφυγε από τη ζωή, εκείνος 10 μέρες αργότερα δεν άντεξε και την ακολούθησε στο μακρύ ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων. Ο χαμός και τον δυο στοίχισε πολύ στις κόρες τους Λιλίκα Παντζοπούλου και Ειρήνη Γιώτη, αλλά τόσο εκείνες όσο και τα παιδιά τους θυμούνται και τους δυο με αγάπη!
 
Στην επίσημη βιογραφία του Ελευθέριου Μαντζίκα αναφέρεται:
 
“Με το τέλος του πολέμου ο Ελευθέριος Μαντζίκας έμεινε για λίγο στη Λιγοψά και μετά ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου αρραβωνιάστηκε με τη Μαρίνα Ντίσκου, θυγατέρα αρτοποιού από τη Λιγοψά, την οποία και παντρεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1941. Τέκνα τους είναι η Βασιλική, (το κανονικό όνομα της Λιλίκας) σύζυγος του ασχολούμενου με ναυτιλιακές εργασίες Δημήτρη Παντζόπουλου και η Ειρήνη, σύζυγος του Βιομηχάνου μπαχαρικών Αθανάσιου Γιώτη. Έχει αποκτήσει τέσσερα εγγόνια, δύο από τη θυγατέρα του Βασιλική, το Ματθαίο και Λευτέρη Παντζόπουλο και δύο από την κόρη του Ειρήνη, το Χρήστο και την συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη”.

 
Και μιας και το όνομα του παππού δόθηκε στον Λευτέρη, τον αδελφό του Ματέο, τώρα ο σύντροφος της Ελένης Μενεγάκη θέλησε να τιμήσει και την γιαγιά του. Το όνομα της γιαγιάς Μαρίνας, έχει πάρει και η ξαδέλφη του Ματέο, Μαρίνα Γιώτη – η συγγραφέας των παιδικών βιβλίων “Στιγμούλα”, αλλά και σύζυγος του Κώστα Κρομμύδα – και τώρα το τίμησε και η μονάκριβη κορούλα του!
 
πηγή Tlife.gr
 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper