Σόιμπλε: Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια η απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε στο καροτσάκι

Σόιμπλε: Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια η απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε στο καροτσάκι

Η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961 με την ένταξή του στην Junge Union, τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Από το 1984 μέχρι το 1991 ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης του Χέλμουτ Κολ, αρχικά ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων και Αρχηγός της Καγγελαρίας κι έπειτα ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών.Στις 12 Οκτωβρίου του 1990 αποτέλεσε στόχο δολοφονικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Οπενάου κοντά στο Φράιμπουργκ (Freiburg) της Βάδης-Βυρτεμβέργης από τον Ντίτερ Κάουφμαν. Τότε διατελούσε υπουργός Εσωτερικών της χώρας.Ο Κάουφμαν έριξε τρεις σφαίρες εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει η μία στο πρόσωπο (στο σαγόνι), η άλλη στη σπονδυλική στήλη και η τρίτη να τραυματίσει το σωματοφύλακα του, ο οποίος μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει.

 
soimple-traymatias_0.jpg
Πριν από 25 χρόνια ήταν ο σκληρός Γερμανός διαπραγματευτής έμεινε παράλυτος και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρόλα αυτά, δεν λύγισε και δεν παραιτήθηκε ποτέ, συνεχίζοντας την πολιτική καριέρα από αυτή τη «θέση».
 
soimple_1.medium.jpg
Ο 37χρονος δράστης της απόπειρας κηρύχθηκε από τους δικαστές ψυχικά ασθενής και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική, όπου εξακολουθεί να κρατείται. Ο Κάουφμαν φέρεται να έστελνε για περίπου 7 χρόνια επιστολές διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, στις οποίες έγραφε ότι τα ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούν και του προκαλούν αφόρητους πόνους! Επειδή δεν του είχαν δώσει σημασία, ενώ δύο φορές προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης και δεν τα κατάφερε, αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του.
 
Ο Σόιμπλε είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ίνγκεμποργκ Σόιμπλε από το 1969 και μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper