Ιστορία - Επιστήμη: "Τα Μυστικά της Δράκαινας" απο την Δήμητρα Καρλή.

  • 02/12/2012 -
  • |

Ιστορία - Επιστήμη: Τα Μυστικά της Δράκαινας απο την Δήμητρα Καρλή.

 Πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου, είχαμε την τύχη και τη χαρά να παραβρεθούμε στην “Ημερίδα της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας ICOM” με θέμα τις “Έντυπες και ψηφιακές εκπαιδευτικές εκδόσεις για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

            Ιδιαιτέρως αξιόλογα και πολύ ικανά στελέχη της μουσειακής κοινότητας βρέθηκαν εκεί και προσπάθησαν να μεταλαμπαδεύσουν τις κατακτήσεις τους στον τομέα της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Το έργο τους είναι τουλάχιστον αξιέπαινο και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να “μεγαλώνει” και να μεταφέρει τον πολιτισμό μας από την μια άκρη της γης μέχρι την άλλη μέσω των ανθρώπων που θα έχουν την τύχη να απολαύσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν και να ψυχαγωγήσουν το κοινό τους.

            Γιατί σίγουρα, όταν κάτι γίνεται με τόση αγάπη και φροντίδα, όπως αυτή που προσφέρουν οι άνθρωποι που απασχολούνται στον πολιτισμό, μόνο απόλαυση μπορεί να προσφέρει σε εκείνους που θα την αναζητήσουν και θα την κάνουν κτήμα τους.

            Με αυτή την αφορμή, και με την υπόσχεση ότι από αυτή τη στήλη θα επιδιώκεται πάντα η προβολή αυτών των ενεργειών, επιλέξαμε σήμερα να σας προβάλουμε έναν ιστοχώρο με ιδιαίτερο περιεχόμενο. Γιατί ιστοχώρο; Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε σας, όσο μακρυά κι αν βρίσκεστε, ακόμα και σε άλλη χώρα.

             Δεν σας κρύβουμε δε, ότι ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε από ποιά παραγωγή να ξεκινήσουμε. Αλλά έχοντας κατά νου την προσπάθεια να τις προβάλουμε όλες ... δεν διστάσαμε να ξεκινήσουμε με την ακόλουθη.

            http://www.drakainacave.gr/

            Σε αυτόν το καλοσχεδιασμένο ιστοχώρο μπορεί ο καθένας μας να μάθει μερικά πράγματα για ένα πολύ ιδιαίτερο σπήλαιο που βρίσκεται στο Φαράγγι του Πόρου, στην όμορφη Κεφαλλονιά. Οι ανασκαφές εκεί, ξεκίνησαν το 1992 και ολοκληρώθηκαν το 2005 από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι μελέτη των ευρημάτων συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

            Γιατί σας προτείνω ένα σπήλαιο;

            Πόσες φορές είχατε την ευκαιρία να βρεθείτε και να περιηγηθείτε μέσα σε ένα σπήλαιο; Και μάλιστα ένα σπήλαιο που αποτέλεσε το κατάλυμα ανθρώπων που ζούσαν 8000 χρόνια πριν;  Εγώ προσωπικά, σχεδόν ποτέ ... Μέσω όμως της τεχνολογίας αυτό πια είναι εφικτό.

            Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το σπήλαιο;

            Βάσει των μελετών των ευρημάτων υπό την διεύθυνση της αρχαιολόγου Δρ. Γεωργίας Στρατούλη, το σπήλαιο αυτό παρουσιάζει μια ασυνήθης αν όχι μοναδική πρακτική χρήσης όπως θα διαβάσετε και στο άρτια καταρτισμένο ιστοχώρο του σπηλαίου.

            Γιατί πρέπει να δείτε αυτό τον ιστοχώρο;

            Γιατί εκτός του ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία να μάθετε μοναδικά στοιχεία για τα σπήλαια στην Ελλάδα και για τη χρήση τους, θα έχετε την δυνατότητα να απασχολήσετε τους μικρούς φίλους μας με ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό θα γίνει μέσω του πεδίου που λέγεται “Τα Μυστικά της Δράκαινας”. Εκεί θα βρείτε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κόμιξ, παιχνίδια και άλλα ενδιαφέροντα μέσα για να κάνετε το χρόνο του παιδιού στο σπίτι εποικοδομητικό. 

 

            Ελπίζω να το χαρείτε κι εσείς αλλά και οι μικροί σας φίλοι όσο τα χαρήκαμε εμείς και το χαιρόμαστε κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε την επίσκεψή μας σε αυτόν τον ιστοχώρο. Αφού με κάθε ευκαιρία περιηγούμαστε στις σελίδες του μαζί με τους  μικρούς μας φίλους, ακούγοντας με ενθουσιασμό τα εύστοχα σχόλιά τους και τα έξυπνα συμπεράσματά τους που δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

 

 : Όλο το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον ιστοχώρο

http://www.drakainacave.gr/

το οποίο και διατηρεί κάθε δικαίωμα.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper