Πέτρος Γυφτόπουλος: Η κούκλα σύζυγος και η νέα ζωή του ταχυδρόμου του «Πακέτου» στην Αυστραλία

Πέτρος Γυφτόπουλος: Η κούκλα σύζυγος και η νέα ζωή του ταχυδρόμου του «Πακέτου» στην Αυστραλία

Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, όμως, ο Πέτρος Γυφτόπουλος αποφάσισε να ανοίξει το δικό του πακέτο ευτυχίας, το οποίο τον οδήγησε στην Αυστραλία, όπου ζει μόνιμα πια με τη σύζυγό του, Μυρτώ, με την οποία παντρεύτηκαν πριν από λίγους μήνες.

Πέτρο, πώς πήρες την απόφαση να κάνεις μια καινούρια αρχή τόσο μακριά από την Ελλάδα;

Μόλις ολοκλήρωσα το πτυχίο μου στο ΕΜΠ ως χημικός μηχανικός και το μεταπτυχιακό μου στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ήθελα να ξεκινήσω την καριέρα μου πάνω σε αυτό το κομμάτι. Δυστυχώς, η ελληνική αγορά βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και οι θέσεις εργασίας στους τομείς αυτούς είναι ελάχιστες. Αυτό με έκανε να στραφώ στις ξένες αγορές. Η Αυστραλία είναι μία χώρα που έχει σταθερό αναπτυξιακό ρυθμό, με μεγάλη βιομηχανία και πολύ καλή ποιότητα ζωής. Από την πρώτη εβδομάδα που φτάσαμε στη Μελβούρνη βρήκα δουλειά στο αντικείμενό μου, έχοντας κάνει από πριν τις απαραίτητες κινήσεις, και από τότε οι ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί είναι πολλές. Το τελευταίο εξάμηνο δουλεύω ως project engineer σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων στην Αυστραλία.

Είχατε κάποιο δικό σας στην Αυστραλία;

Όχι, δεν είχαμε κανένα συγγενή ή γνωστό, ήταν όμως μία από τις χώρες που ζητούσαν χημικούς μηχανικούς, προσφέροντας ικανοποιητικό μισθό και πολύ καλή ποιότητα ζωής. Επειδή, λοιπόν, η εξειδίκευσή μου βρισκόταν στη λίστα επαγγελμάτων σε ζήτηση στην Αυστραλία, είχα το δικαίωμα να κάνω αίτηση για μόνιμη βίζα. Έπειτα από εννέα μήνες προετοιμασίας και εξετάσεων, η βίζα εγκρίθηκε. Είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολη αν πληροίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Το βασικό είναι να ξέρει κανείς καλά αγγλικά και να έχει πτυχίο και εξειδίκευση στα επαγγέλματα που ζητά η αυστραλιανή κυβέρνηση.

petros gyftopoulos taxidromos people 129 (1)

Συναντήσατε δυσκολίες προσαρμογής;

Γενικά, για ένα τόσο μεγάλο βήμα σε μια χώρα τόσο μακριά, τα πράγματα μας ήρθαν καλύτερα από ό,τι τα περιμέναμε. Η μοναδική μας δυσκολία ήταν ότι έπρεπε να προσαρμοστούμε σε μία πραγματικότητα όπου οι γονείς και οι φίλοι μας ήταν απόντες. Ευτυχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκόλυναν τη μετάβαση αυτή και επιπλέον τα τελευταία δύο χρόνια γνωρίσαμε πολύ όμορφους ανθρώπους, που μας αγκάλιασαν σαν οικογένειά τους.

Ωστόσο τι θα έλεγες ότι σου λείπει πιο πολύ από τη ζωή σου στην Ελλάδα;

Εκτός από την οικογένειά μου, μου λείπουν οι φίλοι μου, αλλά και το μέρος που μεγάλωσα, η Γλυφάδα. Στο πρόσφατο ταξίδι μου στην πατρίδα πήρα μια γερή γεύση, που ελπίζω να μου κρατήσει κάνα δυο χρόνια.

Επειδή στη ζωή μας αυτό που έχει μεγάλη αξία είναι κάποιες μικρές στιγμές ευτυχίας, ποια είναι εκείνη που κρατάς πιο έντονα από αυτά τα δύο χρόνια που ζεις στην Αυστραλία;

Η ομορφότερη στιγμή που έχω ζήσει ως τώρα είναι η ημέρα των γενεθλίων μου αυτή τη χρονιά. Έσβησα τα κεράκια περιτριγυρισμένος από τη γυναίκα μου και όλους τους νέους μας φίλους, που έχουν γίνει δεύτερη οικογένειά μας. Ένιωσα ολοκληρωμένος και ταυτόχρονα περήφανος για όλο αυτό το ταξίδι ζωής που έχουμε κάνει, καθώς και για το πόσο μακριά έχουμε ήδη φτάσει.

Το «Πακέτο ευτυχίας» και ο γάμος

 

Το ταξίδι στην Αυστραλία, όμως, δεν ήταν η μόνη αλλαγή στη ζωή σου, αφού μετά τον «αντίο» στην Ελλάδα είπες «αντίο» και στην εργένικη ζωή.

Ναι, έτσι είναι. Με τη Μυρτώ γνωριστήκαμε σε ένα νυχτερινό μαγαζί στη Γλυφάδα, όπου δούλευα στις δημόσιες σχέσεις. Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι αυτός ο άνθρωπος θα είναι πολύ ιδιαίτερος στη ζωή μου.

Είναι αλήθεια ότι της έκανες πρόταση γάμου ενώ ήσασταν έξι μήνες μαζί;

Όντως ήμασταν μαζί έξι μήνες και δεν χρειαζόμουν λεπτό παραπάνω για να σιγουρευτώ ότι είναι η γυναίκα που θα ήθελα για πάντα πλάι μου. Έπεσα στα γόνατα, της ζήτησα να γίνει γυναίκα μου και, ευτυχώς, τα αισθήματα ήταν αμοιβαία!

 

Παρότι ζούσατε στην Αυστραλία, ο γάμος σας έγινε στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2013 παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο, καθώς και τα οικονομικά μας ήταν περιορισμένα και μαζεύαμε χρήματα για τη μετανάστευση. Μόλις σταθήκαμε στα πόδια μας, αποφασίσαμε ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι κάτι που θέλαμε και οι δύο. Έτσι, μόλις οργανώσαμε τις πρώτες μας διακοπές στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε και το θρησκευτικό μας γάμο και να μοιραστούμε αυτή τη μοναδική στιγμή με κοντινούς φίλους και οικογένεια. Η τελετή έγινε στον Άγιο Νικόλαο στην Ανάβυσσο στα τέλη Ιουλίου. Η δεξίωση ακολούθησε στο σπίτι ενός οικογενειακού μας φίλου στην Ανάβυσσο.

Η μετανάστευση στην Αυστραλία ήταν μια κοινή ανάγκη που είχατε ή η Μυρτώ απλά ακολούθησε την απόφασή σου;

Η μετανάστευση στην Αυστραλία ήταν κοινή απόφαση για τους ίδιους λόγους. Η Μυρτώ, ως ψυχολόγος, ήθελε και εκείνη να ξεκινήσει μια καριέρα που θα είχε την εξέλιξη που αναζητούσε.

Το «αντίο» στην τηλεόραση

Ήταν εύκολο για σένα να πάρεις την απόφαση να αφήσεις την τηλεόραση; Γιατί είναι πολλοί εκείνοι που, όταν ζήσουν αυτή την εμπειρία και γίνουν αναγνωρίσιμοι, δυσκολεύονται να γυρίσουν την πλάτη και να τα εγκαταλείψουν όλα.

Η τηλεόραση για μένα ήταν μια δουλειά που έκανα παράλληλα με τις σπουδές μου για να βγάζω τα προς το ζην. Ποτέ δεν υπήρξε όνειρό μου ή μια καριέρα που ήθελα να ακολουθήσω. Παρ’ όλα αυτά, μπορώ να πω ότι είναι μια από τις ομορφότερες και σημαντικότερες εμπειρίες στη ζωή μου μέχρι τώρα. Οι συνεργάτες και οι καλεσμένοι της εκπομπής, που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω, με συντρόφεψαν σε αυτό το πολύ όμορφο τηλεοπτικό ταξίδι έξι χρόνων και μου μετέδωσαν εμπειρίες ζωής που θα μου μείνουν για πάντα αξέχαστες.

Υπάρχει κάτι που σου έχει λείψει από εκείνη την εποχή;

Το μόνο κομμάτι που μου λείπει είναι η απίστευτη αγάπη του κόσμου, την οποία μου εκδήλωνε όταν με συναντούσε εκτός πλατό. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, τα μηνύματα αγάπης και στήριξης στο facebook από ανθρώπους που παρακολουθούν την εκπομπή είναι καθημερινά.

petros gyftopoulos taxidromos people 129 (3)

Συναναστρέφεσαι άλλους Έλληνες στην Αυστραλία; Τι σου λένε;

Το καλό με τη Μελβούρνη είναι ότι είναι μια πόλη που σφύζει από Έλληνες και ελληνικό στοιχείο. Έτσι, οι περισσότεροι φίλοι μου είναι Έλληνες πρώτης ή δεύτερης γενιάς και μερικοί από αυτούς με γνώριζαν από πριν, μια και η εκπομπή προβάλλεται κανονικά στη Μελβούρνη. Οι περισσότεροι Έλληνες εδώ είναι φιλικότατοι και σε αγκαλιάζουν λες και είσαι οικογένειά τους, κάτι το οποίο μας βοήθησε πολύ στο να εγκλιματιστούμε γρήγορα. Γενικότερα, όλοι τους ανεξαιρέτως, είτε έχουν ζήσει στην Ελλάδα ή όχι, είναι πολύ απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και προσπαθούν, με όποια ευκαιρία παρουσιαστεί, να στηρίξουν τους συγγενείς τους που βρίσκονται στην πατρίδα.

Έχει υπάρξει στιγμή που σκέφτηκες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Προς το παρόν, αυτό το σενάριο δεν υπάρχει στο μυαλό μου. Πιστεύω ότι η χώρα μας θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να σταθεί στα πόδια της και να μπορεί να στηρίξει μια ανάπτυξη στην εγχώρια βιομηχανία. Δυστυχώς αυτά τα χρόνια είναι πολύ κρίσιμα για τη ζωή, την καριέρα και τη μελλοντική οικογένειά μου.

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper