Pierce Brosnan: Ο "007" σε ένα αφιέρωμα με φωτογραφικό υλικό αποκλειστικό.

Pierce Brosnan: Ο 007 σε ένα αφιέρωμα με φωτογραφικό υλικό αποκλειστικό.

 

Τόν Pierce είχα τήν μεγάλη χαρά καί ευτυχία να τον γνωρίσω στα γυρίσματα του Mamma Mia , ακόμα και τώρα θυμάμαι με πόση απλότητα μιλούσε και φερόταν σε όλους αδιακριτως,ένας πραγματικός Gentleman ,εξαιρετικός γνώστης της Ελληνικής ιστορίας,και κουλτούρας αλλά καί ενας άνθρωπος με εντονο φιλανθρωπικό έργο,ίσως ο πιο προσιτος Star του Hollywood με διαφορά από όλους όσους εχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια.

 O Pierce Brandon Brosnan γεννήθηκε στις 16 Μαίου 1953 στην κομητεία Louth στην Ιρλανδία. Ο πατέρας του Thomas Brosnan εγκατέλειψε την οικογένειά του πριν ο Pierce συμπληρώσει το πρώτο έτος της ζωής του. Στην ηλικία των 11 μετακόμισε στο Λονδίνο με την μητέρα του May Carmichael η οποία εργαζόταν ως νοσοκόμα. Στα 16 του παράτησε το σχολείο και έπιασε δουλειά ως σχεδιαστής στα στούντιο Ravenna. Από το 1971 και μετά εργάζεται στο θέατρο παίρνοντας μέρος σε διάφορες παραστάσεις όμως η πρώτη πραγματικά σημαντική στιγμή ήρθε το 1977, όταν ο ίδιος ο Tennesee Williams τον διάλεξε για τον ρόλο του McCabe για το ανέβασμα του έργου του 'The Red Devil Battery Sign' στο Λονδίνο. Ο Brosnan μάλιστα ακόμα έχει το τηλεγράφημα που του έστειλε ο Williams "Thank God for you, my dear boy". Την ίδια χρονιά γνώρισε και την μελλοντική σύζυγό του Cassandra Harris.

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε με ένα μικρό ρόλο στο «The Long Good Friday» το 1980 ενώ το Αμερικάνικο κοινό τον γνώρισε ένα χρόνο αργότερα στην τηλεοπτική σειρά 'The Manions of America'. Το 1982 μετά από οντισιόν κερδίζει τον ομώνυμο ρόλο στην σειρά του NBC 'Remington Steele' η οποία προβάλλεται για 3 χρόνια μέχρι και το 1986 που το κανάλι την ακύρωσε. Οι παραγωγοί των ταινιών James Bond τον έχουν ήδη προσέξει και τον θεωρούν ιδανικό αντικαταστάτη του Roger Moore, έτσι του προσφέρουν το ρόλο του 007 στην ταινία «The Living Daylights».

Αμέσως μετά από αυτή την προσφορά το NBC ανανεώνει το 'Remington Steele' για άλλον ένα χρόνο, ο Brosnan δεν μπορεί να αρνηθεί λόγω συμβολαίου και έτσι η σκυτάλη για το ρόλο του James Bond περνά στα χέρια του Timothy Dalton. Συνεχίζει να εργάζεται για την τηλεόραση και οι επόμενες δουλειές του είναι τα 'Noble House' και 'Around The World in 80 Days' στο ρόλο του Φιλέα Φογκ.

Την ίδια χρονική περίοδο πέρασε δύσκολες στιγμές στην προσωπική του ζωή, αφού η σύζυγός του διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών και τελικά απεβίωσε το 1991. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ασθένειας της Harris, ο Brosnan το πέρασε κοντά της ζωγραφίζοντας. Μάλιστα έχει πωλήσει αρκετούς από τους πίνακες του, διαθέτοντας τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μετά την εμφάνισή του στην εμπορικά επιτυχημένη κωμωδία «Mrs Doubtfire» στο πλευρό των Robin Williams και Sally Field το 1993, το 1994 είναι η χρονιά του. Ο ρόλος του James Bond του ξαναπροσφέρεται και η αρχική επιλογή των παραγωγών αποδεικνύεται σωστή αφού το «GoldenEye» φέρνει στα ταμεία 375 εκατομμύρια δολάρια και κατά γενική ομολογία δίνει νέα πνοή στη σειρά ταινιών του υπερ κατάσκοπου. Το 1996 ίδρυσε την δική του εταιρία παραγωγής Irish DreamTime και εμφανίστηκε στο ρόλο του ερωτοχρυπημένου καθηγητή στο «Mars Attacks!» του Tim Burton.

Ένα χρόνο αργότερα το είδαμε ως ηφαιστειολόγο στο «Dante's Peak» ενώ επέστρεψε για τη δεύτερη περιπέτεια του 007 «Tomorrow Never Dies». Η πρώτη παραγωγή της Irish DreamTime ήταν το «The Nephew». Το εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένο remake «The Thomas Crown Affair» με συμπρωταγωνίστρια την Rene Rousso ήταν το επόμενο βήμα και στη συνέχεια ακολούθησε ο τρίτος Bond «The World Is Not Enough» (1999). Το 2000 πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Geoffrey Rush στο θρίλερ «The Tailor Of Panama», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John LeCarre.

Η τέταρτη και τελευταία ταινία που γυρίστηκε με τον Pierce Brosnan στο ρόλο του πράκτορα 007, το «Die Another Day» (2001) είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της σειράς με κέρδη σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Brosnan υποστηρίζοντας τον αγώνα της Greenpeace για να σταματήσουν οι πυρηνικές δοκιμές από την Γαλλία, αρνήθηκε να εμφανιστεί στην πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι. O ίδιος είχε δηλώσει ότι τον ενδιέφερε να υποδυθεί τον James Bond και σε 5η ταινία όμως οι 'καλλιτεχνικές διαφορές' ή οικονομικές απαιτήσεις κατ' άλλους, έθεσαν τέρμα στην συνεργασία του ηθοποιού με τους παραγωγούς.

Οι επόμενες επιλογές του δεν είναι το ίδιο αξιοσημείωτες και καμία δεν γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία. «Laws Of Attraction», ρομαντική κομεντί με συμπρωταγωνίστρια την Julianne Moore και «After the Sunset» με τους Salma Hayek και Woody Harrelson το 2004, χρονιά που πήρε και την Αμερικανική υπηκοότητα. Ακολούθησε το «The Matador» (2005) στο ρόλο ενός πότη επαγγελματία δολοφόνου που περνά κρίση συνειδήσεως, για τον οποίο προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα. Επόμενες ταινίες το «Seraphim Falls» (2006) με συμπρωταγωνιστή τον Liam Neeson, «Married Life» και «Shatterded» (2007), η τελευταία σε παραγωγή της Irish DreamTime στο πλευρό των Maria Bello και Gerard Butler.

Όμως το ίδιο χρονικό διάστημα ο ηθοποιός τιμάται με αρκετά βραβεία για το σύνολο της καριέρας του. Τιμητικές έδρες σε πανεπιστήμια της Ιρλανδίας, Outstanding Irish Contribution to Cinema το 2004 και Lifetime Achievement Award το 2006 στα Irish Film & Television Awards, βραβείο Goldene Kamera στο Βερολίνο το 2007 και φυσικά ο τίτλος OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) από την Βασίλισσα της Αγγλίας το 2003.

O Pierce Brosnan ζει στην Καλιφόρνια και στη Χαβάη με τη σύζυγό του Keely Shaye και τα δύο παιδιά τους. Ασχολείται ενεργά με διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την έρευνα ενάντια στον καρκίνο. Πρόσφατα δώρισε 100.000 δολάρια για να κατασκευαστεί μια παιδική χαρά στον νησί Kauai στη Χαβάη. Εκτός από γοητευτικός και ταλαντούχος αποδεικνύεται και κάτι παραπάνω από απλός σταρ με το ενδιαφέρον και την συνεισφορά του σε κοινωφελείς σκοπούς.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper