"Ξεπαγώνει" το "παράλληλο" πρόγραμμα η Κυβέρνηση - Οι προβλέψεις

Ξεπαγώνει το παράλληλο πρόγραμμα η Κυβέρνηση - Οι προβλέψεις

"Ξεπαγώνει", ενάμιση μήνα μετά, το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» της Κυβέρνησης, το οποίο είχε υποχρεωθεί να αποσύρει άρον άρον, στις 17 Δεκεμβρίου, έπειτα από τις σφοδρές ενστάσεις των Θεσμών και το "αντάρτικο" Νέας Δημοκρατία, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, εξαιτίας της μη ποσοτικοποίησης του νομοσχεδίου. 

Η επανέναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου, με τίτλο, «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», θα γίνει την προσεχή Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στις τρεις το μεσημέρι και η επόμενη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 12 του μήνα. 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, από το νομοσχέδιο θα αφαιρεθούν οι διατάξεις που συμπεριλήφθηκαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των Χριστουγέννων, καθώς και εκείνες για τις οποίες έχουν θέσει «βέτο» οι Θεσμοί. 

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου, όπως προκύπτει από την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, στις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και εκείνης των Μορφωτικών Υποθέσεων, θα συνεχιστεί από το σημείο όπου είχε υποχρεωθεί η Κυβέρνηση σε όπισθεν ολοταχώς, δηλαδή για με την κατ? άρθρον συζήτηση και τη β? ανάγνωση, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια. 

Οι προβλέψεις

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αν. Υπουργό Δ.Μ., Χριστόφορο Βερναρδάκη, ήδη, ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας κατατέθηκαν, σήμερα, πριν λίγο στη Βουλή:

1. Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και ευπαθών ομάδων (π.χ. έγκυες, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, ψυχικά ασθενείς και τοξικοεξαρτημένοι ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος στο οποίο βρίσκονται και της κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα).

2. Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης, με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις άγονες περιοχές.

3. Άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν τους ειδικευόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία (ειδικά της επαρχίας).

4. Μέτρα διευκόλυνσης των κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις.

5. Διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων - μεταθέσεων των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ.

6. Ρυθμίσεις των εφημεριών των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού, με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων.

7. Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των γιατρών του ΕΣΥ για την ταχύτερη διερεύνηση και διεκπεραίωση των υποθέσεων (χρηματισμός, διαφθορά κ.τ.λ.).

8. Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ.

9. Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών.

10. Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

11. Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.

Οι ρυθμίσεις αυτές σε συνδυασμό με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016 και τις προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητή βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας μέσα στο 2016.

Εγκρίθηκαν, επίσης, και οι πιστώσεις για τα 500 μέλη ΔΕΠ. Ξεκινούν οι διαδικασίες κατανομής τους στα ΑΕΙ.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper