Παραιτήθηκε ο Λάζαρος Κυρπισλίδης από τον πάγκο της Αιδηψού


Μετά από 2,5 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στον ΑΟ Αιδηψού ο γνωστός βορειοευβοιώτης προπονητής Λάζαρος Κυρπισλίδης υπέβαλλε την παραίτησή του κι εδώ και λίγα 24ωρα αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Β. Εύβοιας, την οποία (πέρυσι) οδήγησε στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια του νομού.

Η Αιδηψός κάνει αγώνα δρόμου για να παραμείνει στην Α' ΕΠΣΕ, όμως ο Κυρπισλίδης εξηγεί -με δηλώσεις του στο egnomi.gr- τον λόγο που τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά:

"Για μένα το κεφάλαιο Αιδηψός έκλεισε. Θεωρώ πώς, ότι είχα να προσφέρω το ...προσέφερα. Έφυγα σαν φίλος και για μένα αυτή η ομάδα θα είναι ένας απ' τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην προπονητική μου καριέρα. Αλλά, όπως σας είπα, λίγο ο κορεσμός, λίγο ότι δεν ένιωθα πως θα μπορούσα να δώσω κάτι περισσότερο στα παιδιά, με έκαναν να λύσω τη συνεργασία μου με τη διοίκηση".

Ο Λάζαρος Κυρπισλίδης παραιτήθηκε μετά την τελευταία εντός έδρας ήττα (1-3) από το Αυλωνάρι. Ο ίδιος συμπληρώνει:

"Κάναμε έναν πολύ καλό α' γύρο. Αλλά ίσως κι εγώ, να ζόρισα τους παίκτες, περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ξαναπαίξει στην Α' ΕΠΣΕ. Το έβλεπα ότι είχαν μεγάλη πίεση, ότι είχαν κουραστεί. Στα τελευταία ματς δεν βγάζαμε στο γήπεδο την ενέργεια που θα ήθελα και γι' αυτό πήρα την απόφαση να φύγω. Μπορεί το παραπάνω να κάνει καλό στην ομάδα. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να υπάρξει μία αλλαγή και σε τέτοιες περιπτώσεις, σχεδόν πάντα, αυτός που φεύγει είναι ο προπονητής".

Ο πρώην πλέον τεχνικός του ΑΟ Αιδηψού αναφέρεται και στο πολύ καλό πρόσωπο της ομάδας στα εκτός έδρας ματς, εν αντιθέσει με τα εντός έδρας παιχνίδια της.

"Σίγουρα το άγχος στα εντός έδρας παιχνίδια δεν μας άφηνε να αποδώσουμε το ποδόσφαιρο που μπορούσαμε. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε αρκετούς βαθμούς μέσα στο σπίτι μας. Μακριά απ' αυτό παίζαμε πιο ελεύθερα, είχαμε άγνοια κινδύνου. Να φανταστείτε ό,τι πηγαίνοντας στη Χαλκίδα να παίξουμε με την ΑΕΚ, στο δρόμο κάναμε -τρόπος του λέγειν- καλαμπούρι. Κι όμως, πήραμε διπλό κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου".


Επίσης ο Λάζαρος Κυρπισλίδης επεσήμανε ότι η Αιδηψός διαθέτει αξιόλογο αλλά ...άπειρο ρόστερ:

"Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ομάδα έχει αξιόλογα παιδιά που έχουν ταλέντο και θέληση. Αλλά από ένα σημείο και μετά, δεν πιστεύαμε -όσο έπρεπε- στους εαυτούς μας. Γι' αυτό και όπως θα είχατε διαπιστώσει, υπήρχαν ματς που παίρναμε κεφάλι στο σκορ, όμως δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε. Η διαφορά της Α' ΕΠΣΕ από τη Β' ΕΠΣΕ είναι πολύ μεγάλη. Η μέρα με τη νύχτα".

Ο Λάζαρος Κυρπισλίδης αναφέρθηκε και στο κομμάτι των μεταγραφών που ...δεν έγιναν, προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια:

"Όντως η ομάδα δεν έκανε διορθωτικές κινήσεις αλλά το παραπάνω ήταν κάτι που μου το είχε ξεκαθαρίσει η διοίκηση. Ότι δηλαδή θα ...πολεμήσω με τα όπλα που είχα στα χέρια μου. Το ίδιο συνέβη και το καλοκαίρι, πολύ περισσότερο δε, τώρα τον Γενάρη. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμασταν τουλάχιστον έναν στόπερ κι έναν μεσοεπιθετικό, αλλά δεν μπορέσαμε να ενισχυθούμε. Δεν κακίζω τη διοίκηση. Ο καθένας προχωράει με τις δυνατότητες που έχει και η διοίκηση ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, ό,τι θα απλώσει τα πόδια της, μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα".

Ο Λάζαρος Κυρπισλίδης ...κύριος πήγε και ...κύριος έφυγε από την Αιδηψό και όπως τονίζει τελειώνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα μας: "Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μείνω λίγο εκτός, να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ. Εύχομαι στην Αιδηψό καλή συνέχεια και να εκπληρώσει τους στόχους της"

Η Αιδηψός με τον Κυρπισλίδη στον πάγκο της σε 20 παιχνίδια στην Α' κατηγορία της Εύβοιας, είχε απολογισμό τρεις νίκες, εφτά ισοπαλίες και δέκα ήττες.

Να θυμίσουμε ότι η Αιδηψός είναι η 10η ομάδα της Α' κατηγορίας που αλλάζει προπονητή στη διάρκεια της φετεινής περιόδου (βλέπε ΕΔΩ) κι ακόμη ότι πριν λίγες ώρες ο ΑΟ Ν. Αρτάκης έκανε αλλαγή στον πάγκο του (βλ. ΕΔΩ) για 4η φορά!

Αντικαταστάτης του Κυρπισλίδη στη ομάδα της Αιδηψού θα είναι ο Χρήστος Πατσούρας με καταγωγή απ΄την Εύβοια που έχει θητεία σε ομάδες Ακαδημιών της Αθήνας.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper