Γ. Πατούλης: «Προβληματικό το σ/ν για την αξιολόγηση στο Δημόσιο»

Γ. Πατούλης: «Προβληματικό το σ/ν για την αξιολόγηση στο Δημόσιο»

«Αποσπασματικές» χαρακτήρισε τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε παρέμβασή του, στην Διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. 

Ειδικότερα, επισήμανε πως, οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα έπρεπε να αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος του κανονιστικού πλαισίου εφαρμογής της τριετούς στρατηγικής μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που η χώρα έχει δεσμευτεί να υποβάλει σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο. 

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως στο εθνικό μητρώο επιτελικών στελεχών Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη, δυνατότητας εγγραφής και των διατελεσάντων Δημάρχων καθώς, όπως ανέφερε, έχουν αποδεδειγμένα τις απαιτούμενες γνώσεις και την απαραίτητη διοικητική εμπειρία στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε το θέμα των οκταμηνιτών συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας των οποίων οι συμβάσεις, όπως είναι γνωστό, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, παρατάθηκαν για ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως, οι Δήμαρχοι από τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς να γνωρίζουν τις κυβερνητικές προθέσεις για την ετήσια παράταση των συμβάσεων, προχώρησαν στη διαδικασία επιλογής, με σχετικές προκηρύξεις, νέων συμβασιούχων για να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργούνταν και μάλιστα κάποιοι Δήμοι, στις αρχές Δεκεμβρίου, υπέγραψαν νέες συμβάσεις πρόσληψης για το 2016. 

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως, οι προϋπολογισμοί των Δήμων είναι περιορισμένοι και επισήμανε πως, θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, σε συνεννόηση με τους Δήμους, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να διαχειρισθούν με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο το υπεράριθμο προσωπικό. 

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, υποστηρίζοντας πως είναι προβληματικό και πως τα σχετικά κριτήρια που προβλέπονται, δεν διασφαλίζουν την απαιτούμενη αντικειμενικότητα, ενώ διαφώνησε και με την πρόβλεψη να αξιολογούνται προϊστάμενοι από τους υφισταμένους τους, επισημαίνοντας ότι, η συγκεκριμένη ρύθμιση εγκυμονεί τον κίνδυνο εμφάνισης φαινομένων αδιαφάνειας.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper