Αντίο Παντελή: Το success story από το Youtube, τα παιδικά χρόνια, το ποδόσφαιρο, τα όνειρα και η στιγμή που κόπηκε το νήμα της ζωής του

Αντίο Παντελή: Το success story από το Youtube, τα παιδικά χρόνια, το ποδόσφαιρο, τα όνειρα και η στιγμή που κόπηκε το νήμα της ζωής του

Έκτοτε, η μια επιτυχία διαδεχόταν την άλλη με απίστευτη ταχύτητα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ακόμα και το τέλος του ήταν πιο γρήγορο απ όσο φανταζόταν…

Πέμπτη 18/2, 08:20 το πρωί. Οι κάτοικοι που ζουν στις πολυκατοικίες που βρίσκονται στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης  στο ύψος του Ελληνικού, πετάγονται στα μπαλκόνια καθώς ο θόρυβος της πρόσκρουσης όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της περιοχής ήταν «σαν να τράκαρε τραίνο με νταλίκα». Το δυστύχημα είχε μόλις συμβεί.  Το Ι.Χ τύπου τζιπ που οδηγούσε ο 33χρονος τραγουδιστής Παντελής Παντελής, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες. Στο όχημα επέβαιναν και δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν σοβαρά, η 29χρονη Μίνα Αρναούτη και η 20χρονη Φρόσω Κυριακού. Μάλιστα, η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η συνοδηγός εκσφενδονίστηκε από την θέση της και βρέθηκε στο δρόμο, ενώ κάποιες από τις προστατευτικές μπάρες μπήκαν και στο εσωτερικό της καμπίνας.

Ο ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΡ ΣΤΟ YOUTUBE

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 26χρονος Παντελής αποφασίζει να ανεβάσει στο Youtube σε βιντεάκια τα τραγούδια που έγραφε. Τραγούδια με δική του μουσική και στίχους που μιλούσαν για έρωτες. Έρωτες δικούς του και της παρέας του. Ιστορίες που αγγίζουν τους περισσότερους νέους γιατί βρίσκουν σε αυτά κάτι από τη δική τους ιστορία. Με απλές, αλλά χαρακτηριστικές μελωδίες. Τότε, βέβαια, ο Παντελής Παντελίδης δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί πως αυτά τα τραγούδια του σε πολύ σύντομο διάστημα θα αποκτούσαν χιλιάδες θεάσεις στο διαδίκτυο, φανατικό κοινό και σε λίγο όλοι θα μιλούσαν για αυτόν. Ο αυτοδίδακτος νεαρός μουσικός με την κιθάρα που τραγουδάει τον έρωτα στο youtube, δεν έχει μαθητεύσει ποτέ σε κάποιο ωδείο. Όμως, η μουσική ήταν ένα από τα παιδικά του όνειρα –μαζί με το ποδόσφαιρο- όταν μεγάλωνε στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Το ταλέντο του ήταν έμφυτο. Όπως είχε ο ίδιος πει ήταν στην έκτη δημοτικού όταν άρχισε να παίζει κιθάρα (είχε ζητήσει από τους γονείς του να του πάρουν μία δώρο), ακολουθώντας απλά την κλήση του. Παίζει και συνθέτει μελωδίες, είναι καλός μαθητής, αγαπημένος των καθηγητών. Έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του, Αθηνά, για την οποία αργότερα θα γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της. Τελικά, στις πανελλήνιες εξετάσεις καταφέρνει να περάσει στο Πολεμικό Ναυτικό και να γίνει αξιωματικός. 10 χρόνια θα περάσει ως υπαξιωματικός, εκεί έμαθε τι σημαίνει πειθαρχία, όπως συνήθιζε να λέει. Όμως, η μουσική είναι στο αίμα του. Την ίδια στιγμή που αγαπά τα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου, του Μανόλη Αγγελόπουλου και του Στέλιου Καζαντζίδη, ακούει φανατικά τη διεθνή Rock και metal σκηνή. Και γράφει μελωδίες. Κάποια στιγμή ξεκινά live εμφανίσεις σε καφετέριες. Έχει μεγάλη επιτυχία. Από εκεί ξεκίνησαν όλα και όταν έπρεπε να επιλέξει ένα δρόμο παραιτήθηκε από το πολεμικό ναυτικό.

ΔΕΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ

H δημοφιλία του στο youtube κάνει τις εταιρείες να ασχοληθούν μαζί του, η καριέρα στη μουσική που ονειρευόταν δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα, αφήνοντας για πάντα πίσω τα καράβια. Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα άνθρωποι που τον γνωρίζουν, τον πρώτο καιρό που εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα και όλοι αναρωτιούνταν ποιος είναι ο νεαρός με την κιθάρα που τραγουδά τον έρωτα αγγίζοντας το κοινό κάθε ηλικίας, κάνουν λόγο για ένα πολύ μετρημένο και ισορροπημένο παιδί που ζει την ηλικία του χωρίς ακρότητες και ντιβισμούς: «Ο Παντελής είναι ένα νέο, γνήσιο λαϊκό παιδί που του αρέσει να διασκεδάζει με την παρέα του και τους δικούς του ανθρώπους. Δεν του αρέσουν τα δήθεν ούτε είναι οπαδός του μοδάτου life style. Ωστόσο, είναι λάτρης του γυναικείου φύλλου και καψουρεύεται πολύ εύκολα τις γυναίκες. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτές. Ίσως για αυτό το λόγο να έχουν τόση επιτυχία και ανταπόκριση τα τραγούδια του καθώς τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από προσωπικά του βιώματα», είχε δηλώσει για αυτόν στην εφημερίδα άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του. «Όταν ο Παντελής βάλει κάτι στο μυαλό του δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρει. Η επιτυχία που του συμβαίνει τώρα, γνωρίζω ότι βαθιά μέσα του ήξερε πως κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν ξέρω αν ήταν η διαίσθηση του ή το ότι το ήθελε πολύ. Πάντως το κατάφερε», δήλωσε ο ίδιος άνθρωπος στο Πρώτο Θέμα, συνεχίζοντας «Ο Παντελής είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί και ένας ακόμη καλύτερος φίλος. Ακόμη και τώρα που γνωρίζει σιγά σιγά την αναγνωρισιμότητα  και την  επιτυχία παραμένει ο ίδιος. Τίποτα δεν δείχνει να έχει αλλάξει τον χαρακτήρα του». Σχετικά με αυτό το θέμα είχε μιλήσει και ο ίδιος ο Παντελίδης στο περιοδικό Down Town. «Θέλω να κάνω όλα αυτά τα πράγματα που έκανα προτού να γίνω γνωστός και το θέμα της αναγνωρισιμότητας να έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά μου. Δεν θέλω να αλλάξει η καθημερινότητά μου. Εμένα μου φαίνεται πολύ παράξενο όταν με ρωτάει κάποιος, “πώς και δεν την έχεις ψωνίσει;”. Γιατί να την ψωνίσω; Να νιώσω ανώτερος από αυτό που ήμουν πριν; Ή να αρχίσω με αυτούς που χαιρετιόμασταν και μιλούσαμε πριν, να τους το παίζω σταρ; Αυτό είναι που μου φαίνεται παράξενο. Το να αλλάξεις και όχι να μην αλλάξεις», εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής.

padelidis people 141

Η ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πριν από λίγες μέρες, ο τραγουδιστής βρέθηκε στο στόχαστρο όταν έγραψε νέο τραγούδι, αφιερώνοντάς το στους θαυμαστές του από την Κύπρο. Η πρόθεση ήταν η καλύτερη, ο στίχος ατυχής. «Με συγχωρείς για τα επόμενα, μα έχω εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, πλέον θυμίζεις γκόμενα, που τριγυρνά στα κατεχόμενα», τραγουδά και ξεσπά θύελλα αντιδράσεων. Αμέσως μετά, ο Παντελίδης με ανάρτηση στην fb σελίδα του ζητά συγγνώμη και αποσύρει το τραγούδι του. Συγκεκριμένα έγραψε: «Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους “εκεί τι κάνεις;” και “πατρίδα πουλάς” χαρακτηρίζοντάς τη “σκάρτη”. Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν. Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ο,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και έχω παρασημοφορηθεί απ’την πατρίδα. Απ’όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος. Παρ’ όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε. Σας ευχαριστώ όλους».

pantelidis fb 1

Μια μόλις μέρα πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του στο TEATRO με την Δέσποινα Βανδή και τονΚώστα Μαρτάκη, ο Παντελής έφυγε από την ζωή. Τραγική ειρωνεία είναι οι έξι λέξεις που έγραψε στηνεπίσημη σελίδα του στο Facebok την περασμένη Δευτέρα. «Η πρεμιέρα πλησιάζει, κόλλησε το γκάζι». Δυστυχώς, το γκάζι αποδείχθηκε μοιραίο για τον Παντελή που έφυγε από κοντά μας. Τα τραγούδια του, όμως, θα είναι πάντα εδώ για να μας τον θυμίζουν.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper