Ο Alpha Κύπρου είναι γεγονός. Απο τον Απρίλιο η λειτουργία του.

Ο Alpha Κύπρου είναι γεγονός. Απο τον Απρίλιο η λειτουργία του.

Με την υπόσχεση μιας διαφορετικής εμπειρίας στην τηλεόραση, με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές παραγωγές υψηλής αισθητικής, αρχίζει επίσημα τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, τη λειτουργία του ο νέος τηλεοπτικός σταθμός Alpha Κύπρου...

Πρόκειται για τηλεοπτικό κανάλι παγκύπριας εμβέλειας, το οποίο θα εκπέμπει μέσω της πλατφόρμας Velister, στις συχνότητες CH50 και CH41. Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή διάσκεψη Τύπου για την επίσημη έναρξη των εργασιών του σταθμού, με ναυαρχίδα το πρόγραμμα του Alpha στην Ελλάδα και με ενημερωτικές εκπομπές κυπριακής παραγωγής σε όλες τις ζώνες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ο Alpha Κύπρου θα αποτελεί τη νέα ποιοτική επιλογή του τηλεθεατή.

 

Στη διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη Λευκωσία, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Alpha TV, της Prime Insurance και άλλων κυπριακών εταιρειών, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Πρόεδρος του ΔΣ ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου, ο Aναπλητωτής Διευθυντής/Αρχισυντάκτης του ΚΥΠΕ, Γιώργος Πενηνταέξ, οι Λάκης Λαζόπουλος, Ελένη Μενεγάκη, Αγγελική Νικολούλη, Χρήστος Φερεντίνος , Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, και δημοσιογράφοι.

Όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, επιλέγοντας τον Alpha Κύπρου, ο τηλεθεατής θα απολαμβάνει δημοφιλή προγράμματα, όπως «Ελένη», «Πάμε Πακέτο», «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», «Φως στο Τούνελ», «Άκου τι είπαν!», «Στην υγειά μας ρε παιδιά», «Happy Day», «Βράδυ, με τον Πέτρο Κωστόπουλο», καθώς και τηλεοπτικές σειρές όπως «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», «Το Σόι σου», «10η Εντολή», κ.α.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο Alpha Κύπρου μπαίνει δυναμικά στην ενημέρωση με δελτία ειδήσεων και καινοτόμες ενημερωτικές εκπομπές.

Όπως σημειώθηκε, το ενημερωτικό πρόγραμμα, που θα είναι κυπριακής παραγωγής, αγγίζει περίπου τις έξι ώρες ημερησίως. Το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού, «Alpha News», θα παρουσιάζει ο Αντρέας Κημήτρης, το μεσημβρινό μαγκαζίνο, «Alpha Ενημέρωση», θα παρουσιάζουν ο Κυριάκος Πιερίδης και η Κατερίνα Κωνσταντίνου ,  ενώ την καθημερινή πρωινή εκπομπή, «Κάθε μέρα άλλη μέρα» θα παρουσιάζουν οι Παναγιώτης Δημόπουλος και Δήμητρα Μακρυγιάννη.

Μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του Alpha Κύπρου Πέτρος Πέτρου είπε ότι ο Alpha Κύπρου αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη οικονομική επένδυση που έγινε τα τελευταία χρόνια στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κύπρου και πρόσθεσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε επιχειρηματικά ο κλάδος από το 2010, με κορύφωση την οικονομική κρίση του 2013, η επένδυση αυτή θα πρέπει να χαροποιεί όλους όσοι εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ.

«Ο αριθμός των προσλήψεων, σε πρώτη φάση, αγγίζει περίπου τους 100 ανθρώπους. Παράλληλα, έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, καθώς και εξοπλισμού. Στόχος μας, ειδικά στην prime time ζώνη, είναι να φέρουμε το χαμόγελο στο σπίτι του Κύπριου τηλεθεατή, με παραγωγές και προγράμματα που εστιάζουν στην ψυχαγωγία για ολόκληρη την οικογένεια», συμπλήρωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, δημοσιογράφος, Γιώργος Τσαλακός, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι φιλοδοξία του Alpha Κύπρου είναι να προσφέρει πλήρη, ολοκληρωμένη, αντικειμενική και πολυφωνική ενημέρωση μέσα από εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

«Αυτό θα γίνει με απόλυτη συναίσθηση της δημοσιογραφικής ευθύνης έναντι των γεγονότων της επικαιρότητας και της κοινής γνώμης. Με βάση αυτούς τους στόχους, για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης, επιλέχθηκαν έμπειροι και σοβαροί δημοσιογράφοι, αλλά και νέοι άνθρωποι που συγκεντρώνουν όλα τα επαγγελματικά προσόντα και υπόσχονται μια λαμπρή παρουσία στον χώρο της τηλεοπτικής ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Alpha TV Δημήτρης Κοντομηνάς, στο δικό του χαιρετισμό, είπε ότι ο Alpha Κύπρου θέλει να μπει στη ζωή των Κυπρίων πολιτών και να καθιερωθεί ως μια αντικειμενική και αμερόληπτη πηγή ενημέρωσης στο χώρο της τηλεόρασης.

«Γνωρίζουμε, εμείς οι Ελλαδίτες τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε εσείς οι Κύπριοι για να ξεπεράσετε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η δική σας προσέγγιση δείχνει ένα δρόμο τον οποίο αξίζει να παρακολουθήσουμε στενά και να αντλήσουμε εμπειρίες. Γνωρίζουμε, επίσης, τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζεται στο κορυφαίο θέμα που ταλανίζει τη μεγαλόνησο για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Την επίλυση του Κυπριακού. Αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε τις βάσιμες ανησυχίες των πολιτών, τις απορίες τους από τυχόν δύσκολες αποφάσεις. Διαπιστώνουμε και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν οι Κύπριοι για το μέλλον τους σε μια ελεύθερη πατρίδα, χωρίς κατοχή και ξένους στρατούς», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κοντομηνάς ανέφερε, επίσης, ότι ο Alpha αναπτύσσει τη δραστηριότητα του στην Κύπρου στον τηλεοπτικό χώρο, όχι για να πει στους Κυπρίους κάτι περισσότερο από αυτό που οι ίδιοι αποφασίζουν και καθορίζουν για το μέλλον τους.

«Είτε αυτό αφορά μεγάλα και σύνθετα προβλήματα και προκλήσεις ή αυτό αφορά, τις τρέχουσες εκλογικές διαδικασίες ή καθημερινά ζητήματα. Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τις αξίες της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας που οφείλουν να έχουν όλα τα ΜΜΕ απέναντι στην κυπριακή πολιτεία. Εκφράζω προσωπικά τον απόλυτο σεβασμό μου προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές σας εκλογές. Οι απόψεις που εκφράζουν τα κόμματα θα τύχουν ακριβοδίκαιης προβολής. Θα είμαστε ακόμα δίπλα στους Κύπριους τηλεθεατές, αναδεικνύοντας τη φωνή τους», πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, σε σύντομο χαιρετισμό του, είπε ότι αυτό το κανάλι, αυτό το επιχειρηματικό οικοδόμημα έχει μία αυτοτέλεια. «Στις δυσκολίες πάντα το όραμα το δικό μας είναι η δημιουργία. Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια, τα προβλήματα και προσπαθούμε αυτά τα προβλήματα να τα ξεπεράσουμε μέσα από δημιουργικές κινήσεις» κατέληξε.

Πηγή φωτογραφιών: magazinocy
 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper