Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες στη Ριτσώνα

Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες στη Ριτσώνα

Οι πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Ριτσώνας ξεπέρασαν τους 800 (διαβάστε εδώ την σχετική είδηση) και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας παραδέχεται σε ανακοίνωσή της ότι το επίπεδο διαβίωσης δεν είναι το επιθυμητό.

Στην ίδια ανακοίνωση δίνονται οδηγίες στους πολίτες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν, με τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και εθελοντική εργασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Από την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 λειτουργεί στην περιοχή της Ριτσώνας κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο διαμένουν περίπου 300 πρόσφυγες, ενώ σύντομα αναμένεται να φτάσουν τους 800. 

Η εγκατάσταση είναι υπαίθρια κατασκήνωση. Την ευθύνη της διαχείρισής της έχει η 114 Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στην Τανάγρα Βοιωτίας. Η προσπάθεια συνεπικουρείται από το σύνολο των φορέων της περιοχής και πολίτες.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και των εθελοντικών οργανώσεων, ακόμη δεν έχουμε προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους το επίπεδο διαβίωσης που οφείλουμε.

Σε αυτήν την προσπάθεια είναι πολύτιμη ακόμη και η ελάχιστη βοήθεια καθενός πολίτη, συλλόγου ή φορέα και καθεμιάς επιχείρησης. Η βοήθεια μπορεί να είναι είτε υλική, είτε παροχή προσωπικής εργασίας.

Η υλική βοήθεια (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής κοκ) θα συλλέγεται αποκλειστικά σε χώρο του Δήμου Χαλκιδέων σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Χαραλάμπους 5-7 στην περιοχή Νοσοκομείου Χαλκίδας. Υπεύθυνος είναι ο Κώστας Μπαρούτας, δημοτικός σύμβουλος Χαλκιδέων, με τηλέφωνο επικοινωνίας 6977745696.

Η εθελοντική εργασία θα συντονίζεται από τον υπεύθυνο του κέντρου, Σμήναρχο Κυριάκο Δημητράκουλα με τηλέφωνο επικοινωνίας 6983504189.

Τα φάρμακα θα συλλέγονται από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Εύβοιας με υπεύθυνο τον πρόεδρο Στράτο Καρλατήρα και τηλέφωνο επικοινωνίας 2221025636.

Καθώς οι ελλείψεις επαναπροσδιορίζονται συνεχώς, θα δημοσιεύεται εβδομαδιαία λίστα με τις κατεπείγουσες ανάγκες.

Αγαπητοί συμπολίτες, η ποιότητα  και η δύναμη της κοινωνίας μας σε αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή μετριούνται με την αλληλεγγύη και το φιλότιμο. Η στήριξη αυτών των συνανθρώπων μας αποτελεί την πιο γενναία απόδειξή τους. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper