Γιώργος και Χάρης Ντάβλας: Το δίδυμο της Davlas & Partners αποκαλύπτονται.

Γιώργος και Χάρης Ντάβλας: Το δίδυμο της Davlas & Partners αποκαλύπτονται.

Οι δημιουργοί της, Γιώργος και Χάρης Ντάβλας μιλούν στο People τόσο για τις διαφορές τους, όσο και για την αναπάντεχα επιτυχημένη συνεργασία τους.

Παρότι αδέλφια, οι χαρακτήρες τους είναι εντελώς διαφορετικοί. Ο Χάρης, είναι αμετανόητος εργένης, ασχολείται ενεργά με την μόδα (πριν δύο χρόνια δημιούργησε και το πρώτο ανδρικό style blog, το iniconswetrust.com) και κάνει πολλά ταξίδια θέλοντας να ανακαλύψει κάθε γωνιά του πλανήτη (έχει ξεκινήσει μόνος του για το Νεπάλ!). Ο Γιώργος είναι οικογενειάρχης, πατέρας δυο αγοριών που λατρεύει, σοβαρός αλλά με ένα ξεχωριστό καυστικό χιούμορ, θεατρικός και πολυτάλαντος –όσοι τον έχουν ακούσει να τραγουδά ορκίζονται πως θα μπορούσε να έχει κάνει καριέρα ως βαρύτονος, ενώ τις σπάνιες φορές που πηγαίνει σε μουσικές σκηνές για να διασκεδάσει οι σταρ φίλοι του από την πίστα του δίνουν πάντα το μικρόφωνο. Τα τελευταία 10 χρόνια, Χάρης και Γιώργος αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο, αλλά ο τρόπος που σήμερα αλληλοσυμπληρώνονται είναι μια έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους.

«Αν και με τον Γιώργο έχουμε μόνο τρεισήμισι χρόνια διαφορά, στο παρελθόν δεν ήμασταν πολύ δεμένα αδέλφια. Οι ζωές μας ήταν εντελώς διαφορετικές, δεν είχαμε καν πολλές κοινές παρέες. Κάποια στιγμή, έφυγα για το Λονδίνο για να σπουδάσω business administration και κάναμε καιρό να συναντηθούμε», διηγείται ο Χάρης. Την εποχή που ο Χάρης έμενε στο Λονδίνο, ο Γιώργος είχε ήδη ξεκινήσει να κάνει δημόσιες σχέσεις, με σημείο-σταθμό τη συνεργασία του με τον Λάκη Ραπτάκη στην Αίγλη Ζαππείου, την εποχή που το club-restaurant μεσουρανούσε. Ο επικοινωνιακός του χαρακτήρας, το ξεχωριστό του χιούμορ και η bon vivant φιλοσοφία του τον είχαν κάνει αμέσως να ξεχωρίσει.

DAVLAS BROS PEOPLE 149 (3)

Γιώργος και Χάρης μεγάλωσαν στους Αγίους Αναργύρους σε μια μέση οικογένεια χωρίς μεγάλες οικονομικές ανέσεις. Η μητέρα τους ήταν κομμώτρια και ο πατέρας τους υπάλληλος σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, «Όταν παντρεύτηκαν, ήταν 15 η μαμά και 19 ο μπαμπάς μου, αλλά βρίσκονταν πάντα δίπλα μας και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κάνουμε εμείς καλές σπουδές», λέει ο Χάρης. Ο Γιώργος είναι αυτός ενισχύει οικονομικά τον αδελφό του όσο εκείνος σπουδάζει, αφού στις χρυσές εποχές της νυχτερινής Αθήνας αμείβεται καλά.

Στο Λονδίνο, ο Χάρης θα εργαστεί παράλληλα με τις σπουδές του στο ξενοδοχείο Metropolitan ως guest relations manager, ενώ θα συνεργαστεί με την Χρυσάνθη Λαιμού διοργανώνοντας φιλανθρωπικά events. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, προσλαμβάνεται στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη ως διευθυντή επικοινωνίας στα Grecotel. Το 2004, όμως, θα παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους και θα μείνει χωρίς δουλειά.

«ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΟΝΩΜΑΣΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»

Είναι Σεπτέμβριο του 2005, όταν ο Γιώργος Ντάβλας αναλαμβάνει το event για τα εγκαίνια του καταστήματος παιδικών ρούχων της Μαρί Σαντάλ στην Αθήνα. Ένα event με εκλεκτούς προσκεκλημένους και ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις. «Ήξερα πως ο Χάρης δεν είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις και του ζήτησα να με βοηθήσει στην διοργάνωση των εγκαινίων. Αν και ήμουν πολύ αγχωμένος, η πρώτη μας συνεργασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία», παραδέχεται ο Γιώργος. «Η αλήθεια είναι πως στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων δεν είχα καθόλου εμπειρία. Ωστόσο, ο Γιώργος μου έδωσε την ελευθερία να κινηθώ όπως θέλω και αυτό είναι προς τιμήν του», εξηγεί ο Χάρης. Δυο μέρες μετά από το παρθενικό κοινό τους project, τα αδέλφια συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο μιας σταθερής συνεργασίας, με την εταιρεία Davlas and Partners να παίρνει σάρκα και οστά λίγο πριν την έλευση του 2006. «Με τον Χάρη έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές πάνω σε θέματα της δουλειάς, διότι εκείνος είναι περισσότερο οργανωτικός, ενώ εγώ θρασύς με περίσσιο θάρρος. Όμως, συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο», λέει ο Γιώργος εντοπίζοντας τη συνταγή της επιτυχίας. «Τα πρώτα χρόνια σκοτωνόμασταν συνέχεια. Θυμάμαι πως μόνο καρέκλες δεν έφευγαν», προσθέτει γελώντας ο Χάρης και συνεχίζει: «Όταν ο Γιώργος έγινε πατέρας (έχει δυο γιους, το 6 ½ ετών Κωνσταντίνο και τον 4χρονο Φίλιππο μαζί με την Έλενα Μητσοπούλου, με την οποία γνωρίστηκαν όταν εκείνη εργαζόταν στο γραφείο τους και παραμένει ο «αφανής ήρωας» των Davlas & Partners), δεθήκαμε ακόμα περισσότερο. Πλέον μπορώ να πω με σιγουριά πως μάθαμε ο ένας τον άλλο, οπότε όταν πάει να ξεκινήσει ο καβγάς, ένας από τους δυο φεύγει ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα!».

DAVLAS BROS PEOPLE 149 (1)

Mέχρι και το 2010 η εξέλιξη της εταιρείας είναι εντυπωσιακή. Το όνομά τους καθιερώνεται. Με την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, όμως, όλα αλλάζουν. «Πριν από την κρίση, είχαμε κάνει μια σειρά από συνεργασίες και event (σ.σ: την επίσκεψη του Tommy Hilfiger στην Ελλάδα, το opening του καταστήματος της εταιρίας Cartier στην Αθήνα, όπως και το λανσάρισμα πολλών διεθνών fashion brands) που έγραψαν ιστορία. Η οικονομική κρίση έπληξε τους πάντες και τα πάντα. Τα events ελαχιστοποιήθηκαν και οι celebrities δεν ήθελαν να εμφανίζονται και να φωτογραφίζονται με την ίδια συχνότητα όπως στο παρελθόν για να μην προκαλούν. Πολλές εταιρίες έκλεισαν, κάτι που είχε μεγάλο αντίκτυπο και στην δική μας δουλειά», περιγράφει ο Γιώργος. «Δυστυχώς, εκείνη την περίοδο, αναγκαστήκαμε και εμείς να κάνουμε κάποιες μειώσεις στο προσωπικό μας. Όμως, τελικά, όταν μαζεύεσαι στα δύσκολα και κρατάς δυνάμεις, όταν γυρίζει λίγο η αγορά μπαίνεις ξανά δυναμικά. Αυτό το καταφέραμε», εξηγεί.
Σήμερα η εταιρεία τους μετρά ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο με εταιρείας από κάθε φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ η εκτίμηση που έχουν τόσο από τον καλλιτεχνικό όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο είναι αδιαμφισβήτητη –κάτι που αποτυπώθηκε και στην τεράστια επιτυχία του λαμπερού πάρτι που έδωσαν στη Μεγάλη Βρεταννία για τα 10 χρόνια των Davlas & partners. «Η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Ήταν πολύ συγκινητικό που μας τίμησαν όλοι οι φίλοι, οι συνεργάτες και τα αγαπημένα πρόσωπα της showbiz», μου λένε σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ φεύγουν για να προλάβουν το επόμενο τους ραντεβού.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper