ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΠΑΛΛΗΝΗ 3-1: Νίκησε και με νίκη επί της ...Νίκης Αιγινίου ανεβαίνει στην Α1

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΠΑΛΛΗΝΗ 3-1: Νίκησε και με νίκη επί της ...Νίκης Αιγινίου ανεβαίνει στην Α1


Μεγάλες στιγμές ζει το χαλκιδέϊκο βόλεϊ καθώς ο Ηρακλής Χαλκίδας έκανε -σήμερα το απόγευμα- το πρώτο καθοριστικό βήμα για την άνοδο στην Α1.

Νίκησε πριν από λίγη ώρα (στη Ν. Ιωνία Βόλου) με 3-1 σετ την Παλλήνη και βρίσκεται ένα ματς ...μακριά από τα μεγάλα σαλόνια!

Το πλέον κρίσιμο παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο (Σάββατο 7/5, στις 7 το απόγευμα) κόντρα στη Νίκη Αιγινίου που ...φημολογείται ότι είναι πιο δυνατή ομάδα από τη σημερινή αντίπαλο, την Παλλήνη.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας όμως, δείχνει έτοιμος να κάνει την υπέρβαση.

Αν αύριο νικήσει τη Νίκη Αιγινίου θα φτάσει στις δύο νίκες και θα εξασφαλίσει το ένα από τα δυο εισιτήρια που θα οδηγήσουν στην Α1.

Όσον αφορά το σημερινό ματς, ο Ηρακλής Χαλκίδας μπορεί να έχασε το πρώτο σετ με 26-24, αλλά κέρδισε τα τρία επόμενα, με 25-18, 26-24 και 25-14.

Στο πρώτο σετ η Παλλήνη προσπάθησε να δείξει ότι μπορούσε να κτυπήσει το ματς. Μπήκε δυνατά, εκμεταλλεύτηκε κάποια ...λαθάκια των παικτών του Ηρακλή -που υστέρησαν στο μπλοκ- και πήραν το προβάδισμα (0-1 σετ) με 26-24.

Αρχικά προηγήθηκαν με 10-6, αλλά ισορρόπησε η ομάδα της Χαλκίδας κι έκανε το σκορ 11-10. Αντέδρασε ξανά η Παλλήνη και με δυνατή επίθεση έκανε το 16-11, αλλά πάλι ο Ηρακλής επέστρεψε στο ματς και με δυο μπλοκ, λάθος από πλευράς αντιπάλων που απέφερε και κίτρινη για διαμαρτυρία, ο Ηρακλής πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 18-19. Θα μπορούσε μάλιστα να ξεφύγει κι άλλο, αν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας σ' αυτό το σετ, ο Γκόρτσανιουκ (6 πόντοι), δεν πατούσε τη γραμμή των τριών μέτρων. 

Στο τέλος οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο μέχρι το 24-24. Λάθος άμυνα απ' τον Γκόρτσανιουκ κι ένας πόντος από τον Τσικάτο (ο καλύτερος της Παλλήνης) έκαναν το τελικό 26-24 και το 0-1 στα σετ υπέρ της Παλλήνης. Σ' αυτήν  την περίοδο πήραν πόντους και οι Αδαμόπουλος (2), Κολτσιάκης, Φίνος (2), Γεωργόπουλος.

Στο 2ο σετ ο Κολτσιάκης ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Ηρακλή στην αρχή που η Παλλήνη ήθελε να συνεχίσει τον αιφνιδιασμό της κι έδωσε στη συνέχεια την ώθηση για την ανατροπή με ...συμπαραστάτη, ποιόν άλλον, τον Γκόρτσανιουκ, αλλά και πολύ καλό τον Φίνο. Οι τρεις τους, κέρδισαν αντίστοιχα 4, 5 και 2 πόντους σ' αυτή την περίοδο, όπου η Παλλήνη κρατήθηκε ...ζωντανή μέχρι το 12-14. Από 'κει και μετά ...δεν πιανόταν ο Ηρακλής και ισοφάρισε τα σετ κερδίζοντας με 18-25,έχοντας και τον Γεωργόπουλο στη γραμμή του σερβίς.

Ξύπνησε πάλι η Παλλήνη στο τρίτο σετ κι έδειξε παρά τη νευρικότητα ορισμένων παικτών της, ότι δεν θα το έβαζε κάτω. Το ματς έγινε ξανά ντέρμπι, με τους παίκτες του Ηρακλή να ...μπλοκάρουν, αλλά χωρίς αντίκρισμα, αφού έχασαν πόντους με την μπάλα να βγαίνει ...μπλοκ άουτ. Ο Αδαμόπουλος (με άσο, μπλοκ και καρφί)  έδωσε τις λύσεις σ΄αυτή την περίοδο, ενώ βοήθησε αρκετά και ο Φωτιάδης (με πόντο και μπλοκ) που πήρε τη θέση του Φίνου (2π.). Καλός και ο Κολτσιάκης που έδωσε 4 πόντους ...ξεπερνώντας τον Γκόρτσανιουκ (3π.). Πρόσφερε ακόμη πόντους ο Γεωργόπουλος και ο Αντιφάκος και τέλος καλό όλα καλά με την ομάδα της Χαλκίδας να επικρατεί σε τεντωμένο σχοινί με 26-24. 

Η ομάδα της Χαλκίδας είχε πάρει πλέον φόρα, ...φόρα ροπαλοφόρα και στο τελευταίο σετ ήταν αχτύπητη. Ροπαλο...χτύπησε την αντίπαλό της και κέρδισε το σετ με άνεση (25-14), βάζοντας πλώρη για την Volley League. Ο Γκόρτσανιουκ (8 π. σ' αυτό το σετ) έκανε πάρτι κι έδειξε ότι θέλει να ...ξαναγυρίσει Α1. Έδωσαν πόντους στο τελευταίο σετ και οι Γεωργόπουλος, Κολτσιάκης, Φίνος, με τον Αντιφάκο να δίνει τη ...χαριστική βολή στην Παλλήνη και να δίνει (και) το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς, στους Χαλκιδέους που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα. 

Παλλήνη (Ξεροβάσιλας) : Τσικάτος, Αντωνάκης, Κουλοχέρης, Μπιλλήρης, Κατσαούνης, Ψάρρης, Βογιατζίδης (λ) / Μήττας, Στυλιανόπουλος, Χρηστόπουλος.

Ηρακλής Χαλκίδας (Γκολίτσης): Κολτσιάκης, Αδαμόπουλος, Φίνος, Γκόρτσανιουκ, Κοντοστάθης (λ), Γεωργόπουλος, Αντιφάκος /Φωτιάδης.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 6/5
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – Παλλήνη 3-1 σετ
Κύζικος Ν. Περάμου – Νίκη Αιγινίου 3-0 σετ (25-22, 25-18, 25-16)

Σάββατο 7/5
Κύζικος Ν. Περάμου – Παλλήνη (17:00)
Νίκη Αιγινίου – ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (19:00)

Κυριακή 8/5
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – Κύζικος Ν. Περάμου (14:30)
Παλλήνη – Νίκη Αιγινίου (16:30)


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper