Εξιχνιάστηκε το φρικτό έγκλημα με τον αποκεφαλισμένο βοσκό

Εξιχνιάστηκε το φρικτό έγκλημα με τον αποκεφαλισμένο βοσκό

Εξιχνιάστηκε από τις Αρχές της Θεσπρωτίας το άγριο έγκλημα στην περιοχή της Γλυκής με την εκτέλεση και τον αποκεφαλισμό του 26χρονου Αλβανού βοσκού Μπλένταρ Τερπολάρι, που έγινε στις 9 Μαΐου 2016.

 

 

Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για τρεις Αλβανούς με της κατηγορίες σε βάρος τους να είναι η ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, η περιύβριση νεκρού και η παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικογραφία παραδόθηκε στην Εισαγγελία και εν συνεχεία ο Ανακριτής εξέδωσε τρία εντάλματα σύλληψης για τους 28χρονους Αλβανούς που ήδη κρατούνταν και εξετάζονταν και έναν 27χρονο ομοεθνή τους που αναζητείται και πιθανόν έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Ο 28χρονος Αλβανός που κρατείται και εξετάζεται εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες ως βασικός ύποπτος της υπόθεσης, ομολόγησε στις Αρχές της Θεσπρωτίας, πως ήταν παρών στην εκτέλεση και τον αποκεφαλισμό του 26χρονου ομοεθνή του βοσκού Μπλένταρ Τερπολάρι. Ο ίδιος ωστόσο, υπέδειξε άλλους ομοεθνείς του, ως τους φυσικούς αυτουργούς και ισχυρίζεται, πως τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στην περιοχή, καθώς γνώριζε την στάνη.

Αυτό που από την πρώτη στιγμή προκάλεσε ερωτηματικά όμως στις Αρχές, είναι πως ο 28χρονος συνεχώς άλλαζε στις καταθέσεις του, το ποιος ήταν εκείνος που πυροβόλησε το θύμα και το αποκεφάλισε, ενώ ένα από τα άτομα που επίσης υπέδειξε στις Αρχές, εντοπίστηκε πριν μία εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και προσήχθη και αυτός στην Θεσπρωτία για να υποβληθεί σε εξέταση.

Ο δεύτερος 28χρονος κατά την εξέτασή του δεν παραδέχτηκε τίποτα, οι Αρχές όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα πως και οι δύο προσαχθέντες είχαν εμπλακεί άμεσα στο έγκλημα. Για τον τρίτο Αλβανό που κατηγορήθηκε, έναν επίσης βοσκό 27 ετών, οι Αρχές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα της εμπλοκής του από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όπου προέκυψε μία εξαιρετικά ύποπτη τηλεφωνική συνομιλία με το θύμα πριν το έγκλημα και μία κλοπή κυνηγετικού όπλου από αγροικία σε χωριό της περιοχής 10 ημέρες πριν το φονικό, για την οποία κατηγορήθηκε αυτός.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα πρώτα πυροβολήθηκε στον λαιμό με κυνηγετικό όπλο και μετά οι δράστες του έκοψαν το κεφάλι, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ, παρά τις έρευνες στην γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο της φριχτής αυτής δολοφονίας παραμένει ως είχε από τις πρώτες ημέρες για τις Αρχές, δηλαδή το θύμα κράτησε κάποια ποσότητα ναρκωτικών και χρηματικό ποσό από “παρτίδα” που μετέφερε στην χώρα μας μέσω Αλβανίας, μαζί με τους συνεργούς του και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του, και εκείνοι αντέδρασαν έτσι, ως πράξη αντεκδίκησης γι αυτό.

Ο πρώτος κατηγορούμενος που είχε ομολογήσει για την παρουσία του στη σκηνή του εγκλήματος, είχε αναφέρει στους αστυνομικούς πως ο ηθικός αυτουργός και εντολέας της δολοφονίας βρίσκεται στην Αλβανία, ωστόσο οι Αρχές πιθανολογούν ότι πιθανόν ηθικός αυτουργός να μην υπάρχει καν και από μόνοι τους και οι τρεις να προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, αν θεώρησαν ότι ο Τερπολάρι τους είχε ρήξει στη συμφωνία. Πρόσθετα, από την προανάκριση και από πλήθος καταθέσεων προέκυψε πως το θύμα της δολοφονίας που είχε κάνει φυλακή στην Αλβανία για κλοπές και έχει απασχολήσει για ναρκωτικά, μετέφερε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην χώρα μας μέσω Αλβανίας επί σειρά ετών.

Για την εκτέλεση και του τρίτου εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 27χρονου ομοεθνή του, που αναζητείται, συνεχίζονται οι έρευνες εντός ελλαδικού χώρου, αλλά αναμένεται να ενημερωθούν σχετικά και οι αλβανικές Αρχές για τυχόν εντοπισμό του.


Προέλευση: usay.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper