Ο «εκατομμυριούχος» αγρότης από την Κρήτη στο ΟΛΑ: Και μου «πήραν» τα 201 εκατ. και δεν μου δίνουν τα 180 ευρώ

Ο «εκατομμυριούχος» αγρότης από την Κρήτη στο ΟΛΑ: Και μου «πήραν» τα 201 εκατ. και δεν μου δίνουν τα 180 ευρώ

Την απίστευτη ιστορία του όταν ξαφνικά βρέθηκε με 201 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του εξιστόρησε στο ΟΛΑ και τους Θέμο Αναστασιάδη και Δούκισσα Νομικού ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης.


«Ήταν το μεσημέρι της 25ης του μηνός. Πήγα στην τράπεζα μετά τις 12 το μεσημέρι γιατί είχαν αναγγείλλει πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τους νέους κάτω των 40, εγώ είμαι 38» ξεκίνησε την περιγραφή του ο Μυρων Χιλετζάκης.

Όπως είπε στη συνέχεια η κοπέλα στην τράπεζα στις Αρχάνες όπου μένει του είπε ότι δεν ήταν 180 ευρώ αλλά 200.000 ευρώ. «Μου τυπώνει τον λογαριασμό και της λέω έχει πολλά νούμερα. Εμένα μου φάνηκε αρχικά 20 εκατομμύρια».

Στη συνέχεια ο 38χρονος αγρότης πήγε στο Ηράκλειο και εκεί για πρώτη φορα «ενώ είχα ήδη πάθει σοκ με τα 20 εκατ. ευρώ», του είπαν ότι ήταν 200 εκατ. ευρώ.

«Έπαθα όταν είδα το νούμερο αλλά συνάμα απογοητεύτηκα γιατί σκέφτηκα ότι μέσα στην κρίση δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα χρήματα» είπε ο αγρότης από την Κρήτη και ξεκαθάρισε ότι «δεν μου πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό ότι τα 200 εκατ. ήταν δικά μου».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αποκάλυψε ότι όχι μόνο του πήραν πίσω τα 200 εκατ. ευρώ αλλά δεν του έχουν δώσει ακόμα τα 180 ευρώ, το ποσό δηλαδή που θα πλήρωνε κανονικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όσο για το τι ακολούθησε στις Αρχάνες μετά το περιστατικό ο Μύρων Χιλετζάκης λέει ότι «μου ζητάνε για πλάκα δανεικά. Μου έφεραν μέχρι και τούρτα».

Ο «εκατομμυριούχος» αγρότης από την Κρήτη στο ΟΛΑ: Και μου «πήραν» τα 201 εκατ. και δεν μου δίνουν τα 180 ευρώ

Δεν ξέρω πως θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν στην Κρήτη οι βουλευτές


Ο 38χρονος αγρότης αναφέρθηκε και στη φορολαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι «οι παραγωγοι, οι νέοι, μένανε στη γη αλλά τώρα με τα τελευταία φορολογικά μέτρα θα φύγουν».

Στην ερώτηση δε για το πώς θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν στο νησί οι τοπικοί βουλευτές, ο αγρότης από την Κρήτη ήταν ξεκάθαρος: Δεν ξέρω πως θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν. Λένε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και θα φέρουν ανάπτυξη. Αν δεν μάς φέρουν αναπτυξιακά μέτρα δεν θα συνεχίσουμε στα χωράφια.

Μιλώντας για το μέλλον χρησιμοποιήσε, τέλος, τη φράση του Ελύτη «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα βρεις μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Αν βρεις άλλα τόσα θα φτιάξεις μια νέα» προσθέτοντας ότι «καλό θα είναι αυτό που μάθαμε από τους παππούδες μας το κράτος να μπορεί να τα δώσει στα νέα παιδιά και να μην γίνονται εργάτες του κάθε ξένου στον τουρισμό».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper