Κωνσταντίνος Αργυρός: " Το στίγμα του Παντελή Παντελίδη θα μείνει ανεξίτηλο, το λέω χωρίς κανένα δισταγμό " !

Κωνσταντίνος Αργυρός:  Το στίγμα του Παντελή Παντελίδη  θα μείνει ανεξίτηλο, το λέω χωρίς κανένα δισταγμό  !

Πριν λίγες ημέρες ο αγαπημένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Αργυρός θέλησε να εκμυστηρευτεί όλα «Όσα Νιώθει» – καθώς έτσι τιτλοφορείται το νέο του άλμπουμ που κυκλοφορεί από την Cobalt Music – και η δημοσιογράφος του Tralala.gr , Σοφία Μπεκιάρη άρπαξε την ευκαιρία και βρέθηκε κοντά του για να τα μάθει όλα!!!

Ήρεμος και με το χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει, ο Κωνσταντίνος Αργυρός μας αποκάλυψε ακόμη περισσότερες πτυχές του εαυτού του και εξέφρασε την άποψη του για πολλά θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Κωνσταντίνε μου κρατάω στα χέρια μου το νέο σου ολοκληρωμένο album με τίτλο «Όσα Νιώθω»!!! Είσαι έτοιμος να μου πεις… όλα «Όσα Νιώθεις» αυτή την περίοδο;

Επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά πως νιώθω ,θα σου πω ακριβώς όλα «Όσα Νιώθω» γι’ αυτό τον δίσκο! Ξεκινήσαμε να τον ετοιμάζουμε ενάμιση με δύο χρόνια πριν και δεν σου κρύβω πως ψαχνόμουν πολύ σχετικά με το τι ύφος θα ήθελα να έχει αυτό το album. Ήθελα να δώσω ένα έντονο χρώμα που να ‘χει και μια ιδιαίτερη ενέργεια, λίγο πιο χορευτική και λαμπερή όσον αφορά την ενορχήστρωση. Παράλληλα όμως δεν ήθελα και να αποβάλλω αυτό το ερωτικό ύφος που μ’ αρέσει να έχουν τα τραγούδια μου. Πιστεύω ότι αυτός ο δίσκος είναι ακριβώς όλα όσα ένιωσα καθώς τον ετοίμαζα όλον αυτό τον καιρό και αν καταφέρω να τον αγαπήσει ο κόσμος, τότε θα είμαι τρομερά ευτυχής!

Η διαδικασία της επιλογής των τραγουδιών που απαρτίζουν κάθε νέο σου δίσκο, πώς γίνεται; Είσαι «σκληρός» κριτής;

Η αλήθεια είναι πως η «ταλαιπωρία» αρέσει σε εμάς τους καλλιτέχνες. Όταν πρόκειται να κάνεις κάτι δικό σου, κάτι το οποίο θα σε ακολουθεί μια ζωή, δεν πρέπει να το βλέπεις επιφανειακά… πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και συγκέντρωση. Όσον αφορά τόσο τους συνεργάτες μου όσο και εμένα, προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται κατά την δημιουργία του δίσκου. Ευτυχώς είμαι τυχερός μέχρι σήμερα στη δουλειά αυτή και έχω συνεργάτες οι οποίοι αγαπούν τη δουλειά τους και την κάνουν όσο καλύτερα μπορούν, όπως είναι η εταιρία μου η Cobalt Music, ο συνεργάτης μου Γιάννης Σολδάτος και ο Παναγιώτης Μπρακούλιας με τον οποίο έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και τώρα έχουμε γίνει συμπαραγωγοί σ’ αυτό το δίσκο. Αφιερώσαμε πάρα πολλές ώρες στο studio ώστε να μπορέσουμε να εκφραστούμε μέσα από τις σωστές νότες και τις σωστές λέξεις.

Σε γνωρίζω αρκετά και μπορώ να πω ότι είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου και με αυτά που παρουσιάζεις στον κόσμο. Μου δίνεις την εντύπωση ότι θέτεις στόχους και προσπαθείς να μην παρεκκλίνεις από αυτούς… είναι έτσι;

Όντως θέτω στόχους στη ζωή μου… κάποιους τους έχω πετύχει, κάποιους άλλους όχι! Μακάρι σε βάθος χρόνου να με αξιώσει ο Θεός να πραγματοποιήσω όλα όσα έχω ονειρευτεί! Όταν είμαι σε φάση δημιουργική ή στο studio γράφοντας μουσική με τους συνεργάτες μου, θέλω να γνωρίζει ο κόσμος πως αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Όλη μου η ζωή για εκείνο το χρονικό διάστημα περιστρέφεται γύρω από το νέο αυτό project. Αφουγκράζομαι τον κόσμο και την κοινωνία, αφουγκράζομαι τις καταστάσεις που βιώνουμε και προσπαθώ να βλέπω και τον εαυτό μου ως τρίτος, για να μπορώ να εκφράζομαι ακόμα καλύτερα μέσα από τη μουσική μου. Αυτό απαιτεί συγκέντρωση, ακόμη και στον ύπνο μου αυτά σκέφτομαι… Πρόβες στο studio για ατελείωτες ώρες μέχρι να νιώσουμε ασφαλείς γι’ αυτό που θα παρουσιάσουμε, ώστε να μπορεί να ταυτιστεί κι ο κόσμος μαζί του. Άλλωστε αυτό είναι το σημαντικότερο για έναν καλλιτέχνη, να ταυτιστεί ο κόσμος με τη μουσική του και να εκφραστεί μέσα απ’ αυτή. Αν αυτός ο στόχος επιτευχθεί, μας δημιουργεί χαρά αλλά παράλληλα και ευθύνη για το επόμενο βήμα.

Σε αυτό τον δίσκο συμμετέχει πληθώρα δημιουργών, τόσο καταξιωμένων στο χώρο, όσο και νεότερων. Ήταν ένα ρίσκο αυτό για σένα;

Όχι δεν το βλέπω έτσι, άλλωστε και ο πρώτος μου δίσκος αποτελούνταν από νέους δημιουργούς, δεν με αγχώνει αυτό. Όταν μπήκα φαντάρος και σκεφτόμουν τι ήταν αυτό που θα ήθελα να κάνω στην επόμενη δισκογραφική μου δουλειά, κατέληξα στο ότι δεν ήθελα να παρουσιάσω μόνο ένα είδος, δεν ήθελα να «εγκλωβιστώ» με έναν συνθέτη. Όχι ότι θα ήταν κακό, το έχω κάνει πολλές φορές, απλά τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν ήταν αυτό που με εξέφραζε. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, με τα τραγούδια όπως «Το Συμπέρασμα», «Τα κατάφερες», «Αθήνα – Θεσσαλονίκη»  ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτό το δίσκο και εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και με τα υπόλοιπα τραγούδια. Είναι μια δουλειά που πραγματικά την έχω αγαπήσει, κρύβει ρομαντισμό, αφοσίωση και μεράκι μέσα της.

Με ποιο είδος πιστεύεις πως σε έχει συνδυάσει περισσότερο στο μυαλό του το κοινό;

Να σου πω την αλήθεια, δεν το ξέρω αυτό. Εγώ αυτό που θέλω να πετύχω είναι να καταφέρω να έχω μια ευρεία γκάμα μουσικής αλλά και στίχου. Μετά από χρόνια θα ήθελα να μπορώ να κάνω προγράμματα με διαφορετικά είδη, μπαλάντες, ανεβαστικά, ερωτικά… αυτό νιώθω ότι είμαι σαν άνθρωπος, αυτό θέλω να πετύχω. Με ενδιαφέρει η διαχρονικότητα, μακάρι μετά από χρόνια να αγαπιούνται ακόμη τα τραγούδια μου και να έχω χαρίσει μια τέτοια παρακαταθήκη στον κόσμο. Δεν αρκούμαι με τις εφήμερες επιτυχίες των δύο μηνών!!!

Υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που σκέφτονται τις εφήμερες επιτυχίες, ώστε να καταφέρουν να παίξουν στα ραδιόφωνα και να εμφανιστούν σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί… Εσένα σου περνούν τέτοιες σκέψεις από το μυαλό σου;

Όχι!!! Σκέψου ότι «Το Συμπέρασμα» ήταν ένα τραγούδι που δεν περίμενα να κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία. Το άκουσα με μία κιθάρα, την μουσική του την έγραψε ο Γιάννης Φρασέρης και τους στίχους ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης. Απ’ το πρώτο κιόλας άκουσμα μου έβγαλε ένα ιδιαίτερο χρώμα, μια όμορφη ατμόσφαιρα και δεν με ενδιέφερε αν θα γίνει επιτυχία ή όχι. Πίστεψα απλά απ’ την αρχή ότι θα μπορούσε να μείνει διαχρονικό και εφόσον το αγάπησα εγώ, θα είχα την ευκαιρία να το περάσω στον κόσμο για να το αγαπήσει και αυτός. Το γεγονός λοιπόν ότι το αγάπησε και το δέχθηκε τόσο θερμά ο κόσμος, σημαίνει για εμένα πως είναι καλό που δεν στέκομαι σε κάτι εφήμερο! Να πω βέβαια εδώ για να είμαι δίκαιος πως πολλές φορές τυχαίνει να θεωρούμε ένα τραγούδι εφήμερο και τελικά να γίνετε διαχρονικό, εγώ όμως δε λειτουργώ έτσι. Λειτουργώ με το κριτήριο του αν μου αρέσει ένα κομμάτι και μου δημιουργεί συναισθήματα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν δυσκολίες κάποιες φορές στο να παίξουν τα ραδιόφωνα τα τραγούδια σου;

Τα ραδιόφωνα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, κάνουν και αυτά τη δουλειά τους, αλλά πια είναι στο χέρι μας να καταφέρουμε να δώσουμε με σεβασμό το στίγμα μας στη μουσική. Αν δεν υπάρχουν αξιόλογα τραγούδια, τα ραδιόφωνα θα παίξουν εκείνα που υπάρχουν κι ας μην είναι καλά. Εξαρτάται πλέον και απ’ τους καλλιτέχνες τι  τραγούδι θα αποφασίσουν να διοχετεύσουν στα ραδιόφωνα. Αν κάποιος καλλιτέχνης δεν έχει αξιόλογα τραγούδια και για κάποιον λόγο πρέπει να παιχτεί από τα ραδιόφωνα, τι θα συμβεί;;; Τα ραδιόφωνα αναγκαστικά θα παίξουν κάποια από τα τραγούδια του και θα δημιουργήσουν ένα προφίλ που δεν άπτεται της πραγματικότητας. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από αυτά που ακούω από τα ραδιόφωνα σήμερα ως ακροατής, όμως ο κόσμος είναι ο τελικός κριτής. Μπορεί μια συγκεκριμένη μουσική να μην μου αρέσει, θα την σεβαστώ ωστόσο αν αντιληφθώ ότι ικανοποιεί το κοινό. Τυχαίνει κάποιες φορές βέβαια και τα ραδιόφωνα να μην παίζουν καλλιτέχνες οι οποίοι παρόλα αυτά καταφέρνουν να γεμίζουν μαγαζιά και στάδια σε κάθε τους εμφάνιση, όπως είναι για παράδειγμα ο Γιάννης Χαρούλης.

Η είσοδος του Παντελή Παντελίδη στην Ελληνική δισκογραφία πιστεύεις πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να ανοίξει ξανά ο δρόμος για το λαϊκό τραγούδι και στα ραδιόφωνα αλλά και στην συνείδηση του κόσμου;

Ο Παντελής Παντελίδης είχε τεράστια αντίληψη και πολύ μυαλό όσον αφορά τη μουσική! Δημιούργησε ένα δικό του στυλ, άφησε και θα συνεχίσει να αφήνει εποχή… Το στίγμα του θα μείνει ανεξίτηλο, το λέω χωρίς κανένα δισταγμό! Αγάπησα πολύ τα τραγούδια του, τον είχα ακούσει πολύ πριν γίνει γνωστός λόγω ενός κοινού φίλου που μου είχε βάλει να ακούσω τα τραγούδια του στο YouTube. Είχα πει από τότε ότι τα τραγούδια του βγάζουν μια ειλικρίνεια… Τον Παντελή δεν θα πάψουμε να τον αγαπάμε, εγώ θα τον τιμώ τραγουδώντας τα τραγούδια του κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.

Εν έτει 2016, εκτός από τα ραδιόφωνα, πώς αλλιώς μπορεί κάποιος καλλιτέχνης να παρουσιάσει τη δουλειά του στο κοινό;

Το διαδίκτυο! Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθει κανείς τη δουλειά ενός καλλιτέχνη.

Επενδύεις σε αυτό εσύ;

Βεβαίως, είναι πολύ καλό προωθητικό μέσο. Είμαι ενεργός στα social media γιατί θέλω να κρατώ επαφή με τον κόσμο μέσω αυτών. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι’ αυτούς τους ανθρώπους που με στηρίζουν και μου δείχνουν την αγάπη τους και θέλω να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Στο εξωτερικό τα social media λειτουργούν πολύ μεθοδευμένα, όσον αφορά την παρουσίαση της δουλειάς των καλλιτεχνών. Πιστεύεις ότι μπορούμε να φτάσουμε κάποια στιγμή σε αυτό το σημείο και στην Ελλάδα;

Ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται κι εδώ αυτό και μέρα με τη μέρα εξαπλώνεται όλο κα περισσότερο. Όπως είναι πια τα πράγματα, αυτός είναι ένας ισχυρός τρόπος να δείξεις τη δουλειά σου και δεν γίνεται να μην συμβαδίζεις με την τεχνολογία.

Σε πετυχαίνω λίγο πριν ολοκληρώσεις τις εμφανίσεις σου στο Fantasia, πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μαγαζί το οποίο είναι γεμάτο κάθε βράδυ. Έχεις στο πλευρό σου την Ελένη Φουρέιρα, τη Φανή Δρακοπούλου και τον Πέτρο Ιακωβίδη. Πώς είναι να ηγείσαι ενός τόσο επιτυχημένου σχήματος;

Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Φέτος καταφέραμε και κάναμε μια πολύ όμορφη παραγωγή και με όλους τους συνεργάτες έχουμε δέσει τρομερά. Και η Ελένη και η Φανή και ο Πέτρος δούλεψαν σκληρά και κάναμε πολλές πρόβες για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε αυτό που τελικά βλέπει ο κόσμος κάθε βράδυ. Είμαι υπερήφανος που ένα μαγαζί σαν το Fantasia γεμίζει σε κάθε μας εμφάνιση και πάει τόσο καλά. Φυσικά σε αυτό έχουν βάλει όλοι το λιθαράκι τους, από την επιχείρηση μέχρι τους μουσικούς και όλους όσους δουλεύουν στο νυχτερινό κέντρο. Ως βάση έχουμε το ελληνικό τραγούδι και την αυθεντική διασκέδαση και πια έχουμε καταφέρει να ζούμε ανεπανάληπτα βράδια μαζί με το κοινό. Αυτό το Σάββατο ρίχνουμε αυλαία και ευχαριστώ τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Έπειτα θα ξεκουραστείς το καλοκαίρι;

Καλό θα ήταν αλλά η αλήθεια είναι πως έχω ήδη προγραμματίσει μια σειρά από 10 συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Αρχίζω 5 Αυγούστου ως τα τέλη του μήνα! Στην συνέχεια, από 2 Σεπτεμβρίου ξανά εδώ στο Fantasia μας!

Πόσο άγχος φέρει σήμερα ένας καλλιτέχνης, όπως εσύ, που καλείται να ηγηθεί ενός σχήματος;

Αγχώνομαι για όλη τη κατάσταση, και το τι συμβαίνει γύρω μας. Με αγχώνει η κοινωνία στην οποία είμαι μέλος κι όσο μεγαλώνω γίνομαι όλο και πιο ενεργός, αντιλαμβάνομαι πια τα πράγματα αλλιώς. Η μουσική ποτέ δεν πεθαίνει, η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης… τώρα το αν θα δουλεύουν τα μαγαζιά ή όχι είναι άλλο θέμα. Αυτό όμως που κάνω εγώ σαν τραγουδιστής, δεν είναι αυτό. Σίγουρα παίζει ρόλο και το live, αλλά ο κόσμος θέλω να με μάθει μ’ αυτό που κάνω και με τη μουσική που πρεσβεύω, με τραγούδια μου… Ακόμα κι εγώ όταν δεν θα ‘μαι καλά ψυχολογικά θα βάλω μουσική, θα βάλω τραγούδια ή όταν θα ’μαι χαρούμενος πάλι τραγούδια θα βάλω… είναι τρόπος έκφρασης! Εκείνο που με απασχολεί περισσότερο είναι να μπορέσω να προσφέρω στα παιδιά μου ένα καλύτερο μέλλον στην κοινωνία αυτή, αυτό που ζούμε σήμερα είναι πραγματική κατάντια…

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι εσύ – κι ο κάθε αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης- δρα εκ του ασφαλούς γιατί δεν έχει τόσο άμεσο οικονομικό πρόβλημα;

Εγώ ποτέ δεν ήμουν λάτρης του χρήματος και ποτέ δεν μου άρεσε η μεγάλη ζωή. Μεγάλωσα στο Ίλιον, πάντα εκεί πέρα θα ‘χω την ψυχοθεραπεία μου που είναι τα φιλαράκια μου και εκεί πέρα θα πίνω το καφέ μου γιατί πραγματικά αυτό μου το χει μάθει η οικογένεια μου. Στα απλά πράγματα βρίσκεται η χαρά των ανθρώπων, όπως η κουβέντα που κάνουμε στο καφεδάκι… Ποτέ δεν ονειρευόμουν να πάρω πολυτελή αυτοκίνητα, να βγω έξω και να κάνω σπατάλες, δεν ήμουν αυτής της ζωής. Μου άρεσε πάντα να είμαι χαλαρός και να γελάω με τη παρέα μου, αυτά είναι τα απλά συναισθήματα και αυτά πρέπει να ζούμε σ’ όλη μας τη ζωή. Βασικό επίσης είναι να έχουμε τη ψυχική μας ηρεμία!

Πόσο έχεις αλλάξει από το ξεκίνημά σου μέχρι σήμερα;

Εσύ που με ξέρεις με βλέπεις αλλαγμένο;;; (γέλια)

Έχουν όμως αλλάξει κάποια πράγματα, δεν γίνεται να μην έχει συμβεί αυτό. Πώς βλέπεις πια την καθημερινότητά σου;

Σαφώς και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, το μόνο που ‘χει μείνει αναλλοίωτο θέλω να πιστεύω πως είναι ο «Κωνσταντίνος»!

Όσο πιο πολλή επιτυχία γνωρίζει, όμως, ένας καλλιτέχνης… τόσο πιο δύσκολο είναι να παραμείνει ταπεινός και προσιτός.

Η επιτυχία είναι αντιστρόφως ανάλογη της ταπεινότητας. Όταν ανεβαίνεις, θα υπάρχουν πολλοί κακεντρεχείς άνθρωποι οι οποίοι φαινομενικά θα σε στηρίξουν. Εκεί είναι που πρέπει να αποδείξεις στον οποιονδήποτε κακεντρεχή ότι παρέμεινες αυτός που ήσουν πάντα… Προσωπικά προσπαθώ να μην δίνω πολλά δικαιώματα για το τι κάνω και ο μόνος λόγος που θέλω να με γνωρίζει ο κόσμος είναι για τη μουσική μου και τα τραγούδια μου, οτιδήποτε άλλο δεν αφορά κανένα. Η προσωπική μου ζωή θέλω να ‘ναι προφυλαγμένη, πάντα με σεβασμό προς τον κόσμο.

Πολλές φορές η υπερβολική δημοσιότητα εγκλωβίζει τους καλλιτέχνες και τους περιορίζει όσον αφορά το πώς πρέπει να δρουν στην προσωπική τους ζωή. Εσύ έχεις το ελεύθερο να είσαι πάντα ο εαυτός σου;

Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει αρκετές παρεξηγήσεις… Είμαι κοινωνικός άνθρωπος, μ’ αρέσει να βγαίνω… αλλά μ’ αρέσει και η μοναξιά, πολλές φορές κάθομαι σπίτι και σκέφτομαι και αναθεωρώ πράγματα. Ωστόσο κατά βάση είμαι άνθρωπος της βόλτας και αυτό πολλές φορές παρεξηγείται… Νομίζω ότι αυτό που έχω να κάνω σύμφωνα με το χαρακτήρα μου και την προσωπικότητα μου είναι να προφυλάσσω ίσως λίγο παραπάνω τη προσωπική μου ζωή όσο μεγαλώνω και περνάνε τα χρόνια γιατί δεν είναι και σωστό για την εκάστοτε κοπέλα με την οποία μπορεί να είμαι σε σχέση! Αν όμως εγώ με θεωρήσω κάποια στιγμή έτοιμο να κάνω τη δικιά μου οικογένεια, εκεί πραγματικά δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος να προφυλάξω τη κατάσταση, δεν θα κρυφτώ.

Πώς αντιδράς όταν γράφονται για σένα πράγματα που πιθανώς να μην ισχύουν; Θυμώνεις ή το έχεις συνηθίσει;

 Δεν θυμώνω. Mε στεναχωρεί όταν κάποιος βγάζει λάθος συμπεράσματα για μένα απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει το μέσο για το οποίο εργάζεται.  Εγώ προσπαθώ να είμαι ισορροπημένος μέσα μου και το μόνο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι να σέβομαι τον συνάνθρωπο, αυτό είναι το πιο σημαντικό, σεβασμός και αξιοπρέπεια! Κι αυτό το πετυχαίνεις μόνο αν δεν δίνεις δικαιώματα για τη προσωπική σου ζωή.

Ο καλλιτέχνης ζει μια πολύ έντονη ζωή με φώτα, δημοσιότητα, αγάπη, δόξα… Πόσο εύκολο είναι να παραμείνει ισορροπημένος παρόλα αυτά;

Αυτό είναι ένας μόνιμος αγώνας που κάνουμε όλοι μαζί για τον εαυτό μας, για να κρατάμε τις ισορροπίες. Εγώ τις ισορροπίες τις βρίσκω στην οικογένεια μου και στα κολλητάρια μου. Όταν μιλάω μαζί τους, βγάζω συμπεράσματα για τον εαυτό μου και προσπαθώ να γειώνομαι ψυχολογικά ώστε να επανέρχομαι και να μπορώ να κρατάω τις ισορροπίες. Δεν είναι εύκολο για κανέναν άνθρωπο, άλλοι άνθρωποι αναζητούν άλλες λύσεις πηγαίνοντας σε κάποιο ψυχολόγο… Προσωπικά, έχω βρει κάποιες μεθόδους για τον εαυτό μου, με βοηθούν η οικογένεια μου και οι φίλοι μου γιατί μ’ αυτούς μπορώ πάντα να μιλάω ανοιχτά και να ηρεμώ.

Έχεις αναφέρει πολλές φορές την οικογένειά σου, άρα συμπεραίνω ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου γενικότερα. Εκτός αυτού γνωρίζω πως κι ο αδερφός σου είναι βασικός σου συνεργάτης! Σου προσδίδει ασφάλεια το να έχεις δίπλα σου στη δουλειά κάποιους από τους πιο δικούς σου ανθρώπους;

Βεβαίως! Με τον αδερφό μου μιλάμε πάρα πολύ, είναι ο κολλητός μου και είναι ένας άνθρωπος τον οποίο υπεραγαπώ. Υπάρχει ανιδιοτέλεια μεταξύ μας και πραγματικά τον θαυμάζω, έχει τρομερή προσωπικότητα και τρομερό χαρακτήρα. Οτιδήποτε και να μου πει, ξέρω ότι θα είναι αυτό που πρέπει.

Θεωρείσαι από τους καλλιτέχνες που έχουν μια πολύ ωραία εξωτερική εμφάνιση. Λειτουργεί θετικά ή αρνητικά αυτό για σένα; Μήπως σε εγκλωβίζει κάποιες φορές;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό το πράγμα. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Προσέχω την εμφάνισή μου διότι το σημαντικό είναι να νιώθουμε εμείς καλά όπως κι αν είμαστε. Όμως στο ξανάπα, αυτό που με νοιάζει εμένα είναι να προχωράω με τα τραγούδια μου, γι’ αυτό αφιερώνω και τόσο χρόνο στο studio. Προσπαθώ να εξελίσσομαι, γι’ αυτό πάντα ψάχνω τον εαυτό μου μέσα από τη μουσική και επιλέγω να κάνω πράγματα τα οποία με γεμίζουν. Αυτό που μετράει μετά από χρόνια είναι το έργο που θα αφήσουμε ο καθένας! Κάποιος πρέπει να επενδύει αποκλειστικά στην εξωτερική του εμφάνιση μόνο εάν αυτό αφορά τη δουλειά του, όπως κάνουν τα μοντέλα. Εγώ αυτό που νιώθω ότι πρέπει να κάνω είναι να είμαι κλεισμένος σε ένα studio και να ψάχνω κάθε φορά τι καινούργιο θα βγάλω και πως θα εκφραστώ.

Όταν δεν βρίσκεσαι στο studio ή σε πρόβες στο μαγαζί στο οποίο εμφανίζεσαι, πώς περνάς το χρόνο σου; Πώς χαλαρώνει ο Κωνσταντίνος Αργυρός; Ποιες είναι οι αγαπημένες του συνήθειες;

Μαζευόμαστε σπίτι με φίλους και κάνουμε πλάκες όλη την ώρα ο ένας στον άλλον… Πηγαίνουμε μαζί ταξίδια στη Λευκάδα ή σε άλλες ήρεμες περιοχές και περνάμε όμορφες στιγμές με πολύ γέλιο!

Νιώθεις ικανοποιημένος μ’ αυτά που έχεις πετύχει μέχρι σήμερα;

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτά που έχω κάνει αλλά αυτά που δεν έχω κάνει είναι ακόμα περισσότερα… μακάρι να με αξιώσει ο θεός να πραγματοποιήσω αυτά που έχω φανταστεί και έχω ονειρευτεί.

Έχεις κάνει λάθη στη μέχρι τώρα πορεία σου;

Σίγουρα, όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάνει λάθη στη ζωή μας… το θέμα είναι να κοιτάμε ποια είναι η σωστή όψη του νομίσματος. Συνήθως ό,τι λάθος και να νομίζω πως έχω κάνει, στην πορεία φαίνεται να έχει βγει σωστό. Πλέον πορεύομαι με ένα σκεπτικό… λέω από μέσα μου «Μπορεί να έκανα κάποιο λάθος εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην πορεία ίσως αποδειχθεί ότι για κάποιο λόγο συνέβη αυτό που συνέβη!». Όταν περνάω δυσκολίες και καταστάσεις που με αγχώνουν λίγο παραπάνω έχω βρει ένα τρικ… φαντάζομαι ότι αν φτάσω σε μια ηλικία που θα θελήσω να γράψω ένα βιβλίο με την ιστορία της ζωής μου, δε θα ήθελα να έχει μέσα μόνο χαρές. Κανένας άνθρωπος δεν θα ‘θέλε να χει μόνο χαρές στο τέλος της ζωής του. Θα ήταν βαρετό! Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα ήθελαν να εξιστορήσουν το δικό τους Γολγοθά, όντας και στην πραγματικότητα πρωταγωνιστές του… Δεν πιστεύω ότι κάποιος άνθρωπος θα ‘θέλε να πετάει στα σύννεφα όλη την ώρα. Δεν θα ‘χε και ενδιαφέρον… ακόμη και ιστορίες από ανθρώπους καταξιωμένους να διαβάσεις, θα καταλάβεις ότι όλοι περνάνε τα δικά τους βάσανα.

Εμπιστεύεσαι εύκολα; Δέχεσαι καινούριους ανθρώπους στη ζωή σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν εμπιστεύομαι εύκολα. Παρόλα αυτά έχω εμπιστευτεί και στο παρελθόν ανθρώπους οι οποίοι ίσως και να μην το άξιζαν. Είμαι όμως καλά με τον εαυτό μου γιατί σκέφτομαι ότι για να το έκανα εκείνη τη στιγμή, κάποιο συναίσθημα θα μου δημιούργησαν… Είμαι αυθόρμητος σαν άνθρωπος, έτσι λειτουργώ.

Έχεις χάσει φίλους ή δικούς σου ανθρώπους αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στο χώρο;

Σίγουρα έχω χάσει φίλους αλλά για έχει συμβεί αυτό, κάποιος λόγος θα υπάρχει και για μένα και γι’ αυτούς.

Πραγματικά λειτουργείς έτσι; Το ‘χεις όντως τόσο ξεκαθαρισμένο στο μυαλό σου;

Για ότι συμβαίνει, κάποιος λόγος υπάρχει! Επίσης όταν κάτι δεν πάει καλά με κάποιο άνθρωπο, σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίει κι εκείνος αλλά κι εγώ. Έχουμε μερίδιο ευθύνης κι οι δύο κι αν κάποια στιγμή διορθωθούμε, που ξέρεις; Ίσως ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι μας! Η ζωή είναι ένας κύκλος και καλό είναι να μην κρατάμε κακίες σε κανέναν… Όπως μου ‘λέγε κι η γιαγιά μου «Τη ζωή να την παίρνεις όπως έρχεται!». Η γυναίκα αυτή είχε τεράστια ψυχή κι έχω υιοθετήσει πολλές συμβουλές της, φαινόταν να ξέρει τη ζωή καλά.

Λίγο πριν κλείσουμε, θέλω να μου δώσεις μια ευχή, ένα μήνυμα προς το κοινό σου…

Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ»! Το μόνο που έχω να τους πω είναι αυτό και πραγματικά θέλω να κάνω τα πάντα για να μπορούν να εκφράζονται μέσα από τη μουσική μου και τα τραγούδια μου. Η μουσική πραγματικά είναι συναισθήματα τα οποία μπορεί κατά καιρούς να μη θυμόμαστε, αλλά σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε… Κάθε βίωμά μας έχει μέσα του μουσική και τραγούδια, εγώ θα προσπαθώ πάντα να μεταφέρω στον κόσμο όσο πιο καλά μπορώ αυτή τη μουσική κι αυτά τα τραγούδια.

Και τώρα που φτάσαμε στο τέλος της συνέντευξης μας… πες μου πως νιώθεις όταν πρόκειται να δώσεις μια συνέντευξη; Σου προκαλεί άγχος;

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνω μια συνέντευξη, λέω όσα νιώθω κι αισθάνομαι. Ορισμένες φορές όμως πρέπει και να κρατάμε κάποιες ισορροπίες γιατί τα media είναι σαν τη φωτιά… Όσο πιο κοντά είσαι, τόσο πιο πολύ καίγεσαι κι όσο πιο μακριά είσαι, τόσο πιο πολύ κρυώνεις. Χρειάζεται κι εκεί να υπάρχει μια ισορροπία αλλά δεν παύει να ‘ναι ένας τρόπος να μπορέσει να σε γνωρίσει ο κόσμος, να μοιραστείς μαζί του τις απόψεις σου και να καταλάβει τι άνθρωπος είσαι… Παράλληλα, μπορείς και να προωθήσεις μια καινούργια δουλειά, να χτίσεις ένα προφίλ και να δείξεις στον κόσμο τα δυνατά σου σημεία…

Ολοκληρώνοντάς… έχεις δημιουργήσει φιλίες με ανθρώπους των Μέσων;

Ναι, έχω πολύ καλούς φίλους από τα Μέσα!

Συνέντευξη & επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη - tralala.gr
 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper