Προς... λύση το θέμα των εργαζομένων στο Δημόσιο με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ

Προς... λύση το θέμα των εργαζομένων στο Δημόσιο με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ

Τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, επισκέφτηκε, σήμερα, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, για το θέμα των εργαζομένων στους Δήμους και το ευρύτερο Δημόσιο, με βάση προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Όπως είναι γνωστό, τόσο στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, όσο και σε άλλους Δήμους και Φορείς του Δημοσίου, είχαν προσληφθεί με βάση προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και όπως προβλεπόταν και στις ίδιες, θα λύονταν με την πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών.

Ο Υπουργός συμφώνησε με τις ενέργειες της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και τη διαπιστωτική πράξη, για αυτοδίκαιη λύση σύμβασης, που εμπίπτει στις προαναφερόμενες, δηλώνοντας ρητά ότι, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα αναζητήσει, από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, λύση για το εργασιακό πρόβλημα όλων των εργαζομένων, που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε όλους τους Δήμους.

Ταυτόχρονα, και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, ζήτησε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, η οποία καθορίσθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να εξηγήσει τις απαιτούμενες ενέργειες διευθέτησης του θέματος.

H Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής, για το θέμα, από την πλευρά της, «δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα υπερασπιστεί όλες τις προσλήψεις των επιτυχόντων των διαγωνισμών και δεν θα υποχωρήσει ούτε βήμα από τον Νόμο, ενώ ταυτόχρονα θα διεκδικήσει εργασία για όσους πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, μέσα από νομοθετική ρύθμιση».

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους, δημόσιους λειτουργούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής, «σε χάραξη κοινής πορείας και εξυπηρέτηση των πολιτών της Αγίας Παρασκευής».                                                                                   

 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper