Πηγή μου ας πρόσεχες... Ντόπινγκ... εις τριπλούν για τη Δεβετζή! Η ΕΟΕ το γνώριζε από το καλοκαίρι!

Πηγή μου ας πρόσεχες... Ντόπινγκ... εις τριπλούν για τη Δεβετζή! Η ΕΟΕ το γνώριζε από το καλοκαίρι!

”Σοκ” και άλλα αντίστοιχα κλισέ στην περίπτωση ντόπινγκ της Πηγής Δεβετζή είναι αταίριαστα. Πρόκειται για... ντόπινγκ... εις τριπλούν, καθώς εκτός από το θετικό δείγμα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα (2007), την άρνησή της να περάσει από κοντρόλ το 2009 (τιμωρείται ως ντόπινγκ), εμφανίζεται να έχει θετικό δείγμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΟΕ -φέτος το καλοκαίρι- ενημερώθηκε προφορικώς από αρκετά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΟΕ για την ύπαρξη νέου κρούσματος ντόπινγκ της Δεβετζή, και βρισκόταν σε στάση αναμονής. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραπέμπει κάθε υπόθεση ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρμόδια παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία στη συνέχεια τη χειρίζεται. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ - ΜΠΕΠηγή φωτογραφίας ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Το θέμα του νέου ντόπινγκ της Δεβετζή αποκάλυψε η εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής” και όπως σωστά αναφέρει το θετικό δείγμα ισοδυναμεί με αφαίρεση μεταλλίου. Πώς θα κινηθεί η αθλήτρια του τριπλούν ακόμη δεν είναι γνωστό. Ωστόσο, σήμερα Κυριακή (25/9) αναμένεται ανακοίνωση από την πλευρά της.

Η αθλήτρια, η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα: “Δεν γνωρίζω κάτι, όλα τα χειρίζεται ο δικηγόρος μου”. Εξήγησε ότι έχει αφήσει εν λευκώ τις υποθέσεις της στον κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί η ομοσπονδία σχετικά, καθώς πρόκειται για ντόπινγκ σε Ολυμπιακούς Αγώνες: “Και αρμόδια είναι η ΕΟΕ”.

 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ - ΜΠΕΠηγή φωτογραφίας ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Το νέο κρούσμα ντόπινγκ της Δεβετζή, όπως και αυτό του 2007 προέκυψαν έπειτα από τον επανέλεγχο των δειγμάτων που ελήφθησαν τότε και διατηρήθηκαν... κατεψυγμένα.

Στη δειγματοληψία η ποσότητα των ούρων μοιράζεται σε δύο ποτήρια που σφραγίζονται με κωδικό, ο οποίος αντιστοιχεί στο όνομα του αθλητή. Ετσι, ο εκάστοτε ελεγκτής δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει το δείγμα που εξετάζει. Αναλύει το πρώτο δείγμα και δεύτερο παραμένει σφραγισμένο στην κατάψυξη. Στον επανέλεγχο επανεξετάζεται το πρώτο δείγμα, στο οποίο αναζητούνται επιπλέον ουσίες. Αντιθέτως, το δεύτερο ανοίγεται μόνο παρουσία του αθλητή αν και εφόσον το ζητήσει.

Η Δεβετζή έως τώρα έχει τιμωρηθεί μία φορά με διετή αποκλεισμό για το non show της το 2009. Η τιμωρία βέβαια δεν την επηρέασε αθλητικά, καθώς είχε αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper