Αποστολή Λονδίνο - Ακρίβεια , δέος και μεινονεκτήματα πολλά σε σχέση με την Ελλάδα.

Αποστολή Λονδίνο - Ακρίβεια , δέος και μεινονεκτήματα πολλά σε σχέση με την Ελλάδα.

Καταρχάς ξεκινάω με την ακρίβεια και θα σας δώσω ενδεικτικά μια μικρή γεύση με αγαθά καθημερινότητας.

1- Νερό μικρό  1,25 λίρες

2- Κρουασάν 1,85 λίρες

3- Πατατάκια 1 λιρα

4- Σοκολάτα γάλακτος 1 λίρα

5- Εισιτήριο τρένου 4,5 λίρες

6- Μπύρα 3,5 λίρες

7- Κόκα κόλα σε εστιατόριο 3,5 λίρες

Σε αυτές τις τιμές επειδή έδωσα τιμές σε λίρες βάλτε περίπου 60 με 70 λεπτά παραπάνω και βγαίνει η συνολική τιμή σε ευρώ. Π.χ το νερό σχεδόν δύο ευρώ και το πατατάκι σχεδόν 1,7 ευρώ το μικρό πακετάκι. Άρα απο τιμές αφήστε το. Είναι καθαρή πόλη με μια ιδαίτερη κουλτούρα. Έχει καταπληκτικά μαγαζιά και μέσα στο κέντρο του Λονδίνου υπάρχουν περίπου 15.000 εστιατόρια ινδικής - κινεζικής  και γαλλικής κουζίνας. Οι προσφορές στα φαγητά είναι ικανοποιητικές με περίπου 10-12 ευρώ ανα άτομο να τρως σε μπουφέ με την ποιότητα να είναι καλή. Το εστιατόριο του JAMIE OLIVER όλα τα λεφτά. Σχετικά φτηνό με όλα όσα ζήσαμε με τους συνεργάτες μου και τον καλό φίλο Πάύλο Χριστοδούλο.

Τα θέατρα μοναδικά με όλα τα μιούζικαλ και τα έργα που έχουμε δει κινηματογραφικά να παίζονται στα δεκάδες θέατρα. Είδα τον MR BEAN σε ένα ρομαντικό θεατρικό έργο αλλά και το THRILER του Μichael Jackson. Μια μοναδική εμπειρία. Σύνάντησα τον Τerence Stamp και κάναμε μια κουβέντα και ένα ταξίδι που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω κάλύτερα οτι είναι ένας μύθος της υποκριτικής. Το κρύο απίστευτο αλλά είναι όμορφο σε μια τέτοια πόλη να κυκλοφορείς με μουντό καιρό.

 Να τρέχεις να προλάβεις το μετρό και να ανεβαίνεις απο τις στάσεις στα όμορφα δρομάκια και σοκάκια και να τρως το φρούτο σου ή το ζεστό κρουασάν σου απο τους πλανόδιους. Υπερτερεί στην ποιότητα και υστερεί σε πολιτισμό αυτή η πόλη΄Εκεί ήθελα να καταλήξω. Πολλά παιδιά, φοιτητές που είδα και είχα χρόνο να πιω έναν καφέ μαζί τους μου είπαν χαρακτηριστικά: "Πήγαινε στην πατρίδα. Μας λείπει αλλά θα γυρίσουμε σύντομα. Είναι πολύ ακριβά εδώ και θέλουμε την εβδομάδα περίπου 160 ευρώ για ενοίκιο σε ένα σπιτι 45 τετραγωνικών και να είμαστε και 2-3 άτομα". Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Καλό το ανάκτορο, καλό το BIG BEN , καλή η γέφυρα του Λονδίνου, η oxford street αλλά η Ελλάδα είναι Ελλαδα.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper